Markkinointimies kiittää

Kolumni

Ituhippien kanssa on harvoin samaa mieltä yhtään mistään. Nyt ilmassa kuitenkin killuu teema, jossa siihen on teoreettiset mahdollisuudet: ympäristönsuojelu on sinällään ihan fiksua kamaa. Ja sitähän erilaiset viherveijarit banderolleineen ovat yrittäneet kertoa vähintään siitä asti, kun työttömyystuki vapautti heidät muista ikävistä velvollisuuksista.

Harmillista on, että vituiksi meni. Vuosikymmenten räpiköinnin jälkeen paikalle pamahtaneet markkinointiosaston urpot tekivät kahdessa kuukaudessa aiheesta niin superseksikkään, että sillä pystyy nykyään myymään mitä tahansa romua. Painukaa siis vittuun kettutytöt ja puihin itsenne köyttäneet hampputukat, nyt jokainen voi pelastaa luonnon ihan itse! Seuraavilla kulutusohjeilla se tapahtuu.

1. Osta perusteeton mielikuva!

“Me Tojomissanilla teemme kaikkemme, jotta vielä joskus käytössänne olisi nolla- tai jopa miinuspäästöinen auto!” Odotellessa kannattaa tutustua paskaluukun citymaasturehin, jotka kaikki käyttävät uutta “enhanced fuel consumption”-tekniikkaa!

2. Unohda ikävät asiat perusteluista!

“Tämä uusi biodiisselimoska kuluttaa viisi prosenttia vähemmän uusiutumattomia luonnonvaroja!” Sujuvasti kannattaa jättää huomiotta, että viisi euroa litra maksava kusi saastuttaa siinä missä muutkin litkut, ja että sen tuottamisessa hakataan hehtaari sademetsää litraa kohti.

3. Osta turhaan, kun se on naamioitu hyväntekijäksi!

“Jokaisesta Plipplapplop-pullovedestä menee 10 senttiä Itämeren hyväksi!” Vaikka joka pullosta menisi kymppi sen lutakon hyväksi, olisi silti parempi olla tekemättä niitä donitseja! Kuka pelle ostaa Suomessa pullovettä?

4. Usko, että pienilläkin asioilla on merkitystä!

“Telkkari kannattaa sammuttaa pääkytkimestä yöksi, niin säästyy sähköä”. Ainoa pikku miinus tosin on, että se 500-tuumainen plasmaromu kuluttaa päällä ollessaan minuutissa saman verran kuin se vanha putkitelkkari päivässä. Laske vielä ulkoporealtaasi lämpötilaa.

Joten mitäpä jos lopettaisitte sen pelleilyn ja kippaisitte taas jatkossa biojätteen ja muun paskan samaan paikkaan. Pienempi koohotus, sama lopputulos.

Lisäksi kirjoittajia vituttaa Stubbin yli-ihmisyys, joka saa muut politikot näyttämään entistä turpeammilta.

2 kommenttia

HermanniGööringi

8.9.2008 19:13

Amen.

Siinävaiheessa kun sidukkaa lipittävä tavis BB-Paskahousu oppii suhteellisuudentajua, markkinatalous on aikansa elänyt.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hönö

9.9.2008 11:34

Onko tämän kolumnin kuvittaja muuten taiteilija Sari Tenni? Eli sama nainen, joka on kuvittanut tämän vuoden Rakkautta & Anarkiaa -festareiden visuaalisen ilmeen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi