Marski ansainnut kuvansa

Kolumni

Marsalkka C. G. E. Mannerheim. Siinä on nimi, jota suomalaisen on vaikea lausua tuntematta värähdystä sielussaan. Jo sen ääntäminen tuntuu aivan täydelliseltä - See-Gee-Ee. Ensimmäisen tavun sanoessani kieleni värisee kitalakeani vasten aivan hampaiden takana.Toisella tavulla kieleni kärki saa ikään kuin levätä sen laitojen jännittyessä takahampaitani vasten. Ja tämä on vasta alkua. Mitä muuta voisin sanoa: todellinen suurmies.

Mannerheimin ansioita suurimpana koskaan eläneenä suomalaisena on mahdotonta kiistää millään perusteluilla, sillä minä en kuuntele mitään perusteluja. Hän, jos kuka, on ansainnut elokuvansa. Ja hän jos kuka on ansainnut Renny Harlinin ohjaamaan tuon elokuvan sekä Mikko Nousiaisen näyttelemään itseään tuossa elokuvassa.

On käsittämätöntä, ettei Suomen valtio ole tullut Harlinin avuksi ja turvannut elokuvalle riittävää rahoitusta. Nyt tarvitaan apuun katajaista kansaa. Nyt tarvitaan meistä jokaista, aivan kuin talvisodassa. Elokuvan ennakkolippuja voi ostaa kuka tahansa ja osallistua näin omalta osaltaan rajan siirtämiseen piirun verran lähemmäs Uralia. Tämä on yhteinen tiemme, jolle meidän on astuttava: myös me isänmaalliset, hyvin toimeentulevat keskivartalolihavat miehet olemme ansainneet elokuvamme Mannerheimista.

Vastoinkäymisiä on olemassa, jotta oppisimme voittamaan ne. Tai siirtymään niiden tieltä Sveitsiin, mikä on täysin hyväksyttävää sekin. Oli miten oli, minä uskon että elokuva tehdään ja koko maailman tuntema suomalainen voittokulku jatkuu:

1939–1940 Talvisota
1988 Painajainen Elm Streetillä 4
1995 Kurkunleikkaajien saari
2010 Mannerheim the Movie

Kirjoittaja voidaan hyödyntää energiana polttolaitoksessa, lisätietoja kotikunnastasi.

1 kommentti

_Smiley_

13.3.2009 12:02

Ja nyt mä vasta varmuudella ymmärsin että tää kolumni on läppä. Ei tarvinnut kuin pikkuisen rautalangasta vääntää ennen kuin valkeni. :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi