Matkaopas Suomeen

Toim.Huom.

Luet Cityn valtakunnallista kesänumeroa. Se on vuoden ainoa City-lehti, joka ilmestyy samana painoksena kaikkialla maan suurimmissa kaupungeissa. Siksi olemme koonneet kahdeksan kompaktia kaupunkiopasta Helsingistä Ouluun, mukana toki jokaisen provinssin tärkeimmät tapahtumat. Me uskomme, että moni lukijamme vaihtaa kesän aikana kaupunkia edes hetkeksi. Suomen kiertueemme matkaoppaina toimivat kunkin kaupungin läpikotaisin tuntevat kuuluisuudet.

Kirjailija, Kalliossa asuva Sofi Oksanen kuljettaa läpi Helsingin, entinen oululainen Tuomas Enbuske pohtii, onko Oulu sittenkään niin paska kaupunki kuin Kauko Röyhkä joskus väitti. Alivaltiosihteeri Pasi Heikuran Tampere-opas paljastaa miehen eroottisimmat ulkoilmaspotit. Oppaissa on vahva henkilökohtainen tuoksu ja ihan tarkoituksella. Linnanmäestä ja Puijon torneista voi lukea ihan muista lehdistä.

Lehden hämmentävintä antia ovat ulkomaisten matkaoppaiden käsitykset Suomesta. Tiesitkö, että ainoa yrtti, jota ruuanlaitossa käytämme, on tilli? Entä sen, että verhot hotellihuoneissa ovat heikkolaatuisia? Tai, että Koskenkorva on kelvotonta juotavaksi? Emme mekään.

Kuumaa kesää ja kuutamoöitä! Elokuun alussa me tulemme taas.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi