Mene sinne, minne matkaopas opastaa olemaan menemättä

Daily Telegraph arvosti Helsinkiä, ja sen kliseitä, suuresti.

Kallio - siellä kirkossakin on särmää.
Kallio - siellä kirkossakin on särmää.

Daily Telegraphin artikkeli avaa Helsinkiä ventovieraalle. Arkkitehtuuri saa laajasti kiitosta, samoin kuin Punavuoren Design Districtin pikkupuodit. Kierros kulkee Töölönlahden nähtävyyksillä, Kiasmasta Oopperatalolle. Kahvit nautitaan tauolla Arabian astioista ja ohi kulkee ihmisiä Marimekoissaan.

Tämän syvemmälle Helsingin henkeen ei artikkelissa sukelleta. Valitut asiat ovat juuri niitä, jotka ihmiset ensimmäisenä saavat tietoonsa Helsingistä. Japanilaisturistit kameroineen Esplanadilla piirtyvät vahvana mielikuvana artikkelia lukiessa. Herää kysymys, onko artikkelin kirjoittaja Norman Miller todella vieraillut Suomessa, vai perustanut oppaansa parin puhelun ja Wikipedia-tiedon varaan.

Yhdessä vaiheessa kierros pyörähtää Kalliossa, koska paikalliset sinne neuvovat. Kädessä on Up With Kallio -opas, joka ohjastaa vintage-puoteihin ja kahviloihin. Kallio joutuu kohteeksi myös artikkelin mitä välttää -listalla. Suunta pois Kalliosta myöhään illalla, opas opastaa. Etenkin punaisten valojen Vaasankatua ja Aleksis Kiven katua tulee välttää.

Elävästä Helsingistä kiinnostuneita voisi hyvinkin neuvoa Kallioon juuri iltamyöhään. Hyviä ruokapaikkoja ja pubeja täynnä elämää. Kansainvälinen, boheemi ja vastaanottavainen tunnelma. Kaikkia kulmia ei ole vielä hiottu pois. Turpaankin tulee korkeintaan Hesarin varrella, tuskin mainituilla kaduilla. Punaisten valojen osalta Aleksis Kiven Katu lienee melko lailla sammunut, kun prostituution painopiste on siirtynyt lähemmäksi ydinkeskustaa.

Kallioon siis, olit turisti tai et.

1 kommentti

Anonyymi

1.12.2011 19:52

Ei kyllä ensimmäinen paikka olis Kallio mihin veisi jos pitäis helsingin arkkitehtuuriin tutustuttaa... Onhan siellä tietty hyviäkin juttuja. :P

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi