Mercedes julkaisi luksusauton, joka ei tarvitse kuskia

Mercedeksen uusi itseohjautuva auto on sisältä kuin olohuone.

Mercedeksen uusi F015 Luxury in Motion -mallikonsepti on juuri sitä, mitä sen nimikin lupaa. Paitsi että auto ajaa itse itseään, on sen sisusta suunniteltu enemmän luksusoleiluun kuin ajamiseen paikasta toiseen.

Auton muotoilu on tyylikäs ja tieteiselokuvamainen, katto yhtä suurta ikkunaa ja sisältä löytyvät penkit kääntyvät kolmekymmentä astetta (hyvä, että auto ajaa itse itseään, sillä pyörivät penkit eivät kyllä ajamiseen juuri soveltuisikaan). Mercedeksen mukaan auton onkin tarkoitus olla enemmän olohuone kuin liikenneväline. Auto on luonnollisesti hybridi, ja sillä voi ajaa 1100 kilometriä yhdellä latauksella.

Futuristisen näköinen ajopeli ajeli itsensä lavalle Consumer Electronics Show'ssa Las Vegasissa tammikuussa. 

Itseohjautuva auto löytyy myös Googlelta. Se on kuitenkin luksus-Mersuun verrattuna kömpelön leluauton oloinen.

F015 Luxury in Motion on toistaiseksi vielä konsepti, eikä Mercedes kerro vielä, milloin auto nähdään markkinoilla (tai mitä se maksaa). Mercedes halusi julkistaa konseptimallin näyttääkseen, miltä tulevaisuuden autotiet voivat näyttää. Konseptiautoa voi ajaa myös manuaalisesti, ja yhtiön mukaan täysin itseään ajava automaattinen auto nähdään vasta kymmenen vuoden päästä. Vasta? Jo. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi