Miina Maasola

Moninainen.

Teatteri Siperiassa harrastetaan kierrätystä. Miina muun muassa hankki esityksessä nähtävän nuken kirpputorilta.
Teatteri Siperiassa harrastetaan kierrätystä. Miina muun muassa hankki esityksessä nähtävän nuken kirpputorilta.

Pitkään tyhjillään olleessa Pyynikin uimahallissa on jälleen eloa. Tänä keväänä kylmät kaakelit saavat kyytiä hauskan ja yllättävän näytelmän vallatessa altaan. Pää edellä -esityksessä Miina Maasola nähdään muun muassa mummona, työkaverina, juontajana sekä lamppuna.

Taidatte pitää kloorin tuoksusta, kun esiinnytte vanhan uimahallin tiloissa?

"Teatteri Siperialla ei ole omia tiloja, joten kaikki lähti tilan tarpeesta ja tällainen tyhjä kiinteistö löytyi kaupungista. Historiallinen, kaunis rakennus on tuttu ihmisille uimapaikkana, se tuo mielenkiintoisen lisän esitykselle. Uimahalli teatterin lavana on ainutkertainen. Näyttämötilana haastetta tuo akustiikka, monien luukkujen ja eritasoissa olevien esiintulo-ovien määrä sekä esillä oleminen ilman esiripun tuomaa suojaa. Tyhjiin pukuhuonetiloihin saamme taidenäyttelyn."

Pää edellä on komedia nuorison näkökulmasta. Miten nuorison näkemykset eroavat omastasi?

"Nuoret ovat nykyään rohkeita, mutta osa myös röyhkeitä. Aikoinaan korkeintaan heittelin kuminpalasia luokassa, kun taas kohtauksessa Julmat oppilaat opettajaa kiusataan. Toisaalta nuorten silmissä aikuisten toiminta näyttää välillä älyttömältä. Sitä yritämme tuoda näytelmällä esiin."

Esityksen työryhmään kuuluu miltei sata henkilöä. Miten kaikki mahtuvat altaaseen?

"Osassa kohtauksia mukana on vain muutama hahmo, mutta hyvin on lavalle koko joukolla mahduttu. Esitys kertoo nuorista ja me siperialaiset olemme kaikki melkkiksiä, eli melkein keski-ikäisiä. Tarvitsimme oikeiden nuorten ääntä esitykseen. Teatteriryhmä Arvottomat on mukana produktiossa. He ovat vastikään ylioppilaaksi kirjoittaneita. Lisäksi pyysimme Tampereen yhteiskoulun lukiolaisia mukaan. Heitä on yli 60. Joukkokohtaukset isolla porukalla ovat näyttäviä ja omalla lavalla esiintyvä livebändi luo keikkamaista fiilistä. Apua käsikirjoitukseen saimme TTVO:n opiskelijoilta ja heidän kuvausryhmänsä tekee vielä dokumentin jutusta ja kuvasi jo itse esitykseen myös kaksi videoteosta."

Teatteri Siperian tausta-ajatuksena on, että arjen pienillä valinnoilla voi muuttaa maailmaa. Minkä valinnan teit viimeksi?

"Ostin Ole Hyvä -shampoota sekä ekologista tiskinpesuainetta. Väliaikatarjoiluun pyrimme saamaan luomuviinejä sekä kahvia."

Koska viimeksi oli tukka auki?

"Haa! No, just nyt!"

Pää edellä Pyynikin uimahalli, Kortelahdenkatu 26, 23.–24.,26.2. sekä 1. ja 3.–4.3. 20/10 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi