Mikä Suomi-neito?

Millainen on suomalainen nainen? Antaa maahanmuuttajien kertoa.

”Kuten Bulgariassa sanotaan perheestä: mies on perheen pää, nainen on kaula. Naisten pitää kuitenkin antaa miesten olla miehiä”, Sinkkuelämän säännöt -leffassa esiintyvät Toni, Zoran, Hari ja Kiril sanovat.
”Kuten Bulgariassa sanotaan perheestä: mies on perheen pää, nainen on kaula. Naisten pitää kuitenkin antaa miesten olla miehiä”, Sinkkuelämän säännöt -leffassa esiintyvät Toni, Zoran, Hari ja Kiril sanovat.

Sinkkuelämän säännöt -elokuvassa neljä itäeurooppalaista sinkkumiestä seikkailee Helsingissä. Nyt he kertovat, mitä he ajattelevat suomalaisista naisista. Sinkkuelämän säännöt -dokumentin ensi-ilta 1.4.

Zoran Atanasov

Makedoniasta kotoisin oleva päähenkilö Zoran Atanasov, 28, kävi hieman ennen elokuvan kuvausten alkua läpi avioeron. Niihin aikoihin hän tutustui Toniin molempien kantabaarissa Helsingissä.

Suomi-nainen hänestä:

”Hyvännäköinen. Siniset silmät ja vaaleat hiukset.”
”Pitää työuraa hyvin tärkeänä.”
”Ei näytä tunteitaan kovin helposti, ja mielialaa on välillä vaikea lukea.”

Kiril Jovchev

Kolmas päähenkilö Kiril Jovchev, 36, on kotoisin Bulgariasta, ja tuntenut Tonin pisimpään. Kiril on seurustellut pitkään suomalaisen tyttöystävänsä kanssa, ja kosinut tätä viisi kertaa, mutta saanut aina pakit.

Suomi-nainen hänestä:

”Vahva ja itsenäinen. Jotkut ovat jopa liian vahvoja ja itsenäisiä ja liian miesmäisiä.”
”Näyttää hyvältä ja hienostuneelta siihen asti, kun humaltuu, jolloin menettää kontrollin.”

Tonislav ”Toni” Hristov

Ohjaaja, käsikirjoittaja ja päänäyttelijä, Tonislav ”Toni” Hristov, 33, muutti Suomeen 2001 mennäkseen naimisiin suomalaisen tyttöystävänsä kanssa. Nyt bulgarialaissyntyinen Toni on eronnut.

Suomi-nainen hänestä:

”Hyvä, vaalea iho.”
”Terävä ja rehti.”
”Luottamus on vaikea saavuttaa, mutta kun sen saavuttaa, se pysyy.”
”Huumorintajua löytyy, mutta raja ylittyy helposti.”
”Ei hyvä kokki.”
”Kun mustat legginsit ja helmikorvakorut ovat muotia, kaikilla on sellaiset.”

Hristiyan ”Hari” Dimov

Bulgarian Sofiasta kotoisin oleva Hristiyan ”Hari” Dimov, 27, on  tuntenut Tonin vuodesta 2005 ja on samassa työpaikassa Kirilin kanssa. Kuvausten alkaessa Hari vietti  poikamieselämää Helsingissä.

Suomi-nainen hänestä:

”Tykkää mukavuudesta myös laittautumisessa. Bulgariassa naiset saattavat meikata puoli tuntia käydäkseen kaupassa, mutta suomalaiset naiset tuntevat olonsa mukavaksi laittautumattakin.”
”Pahimmillaan kännissä. Joillakin suomalaisnaisilla on liian kova itseluottamus humalassa, ja he luulevat, että kaikki miehet koettavat iskeä.”

4 kommenttia

virtsanputki

27.3.2011 19:11

Hei Hristiyan Hari Dimov,
Liian hyvässä itseluottamuksessa ei ole valittamista, koska liian hyvää itseluottamusta ei ole olemassakaan.
Sen sijaan olisi varmaankin yhteiskunnan kannalta kaikille parasta, jos jokainen suomalais-syntyinen uros edes kerran elämässään yrittäisi "iskeä" kaikkea. Tai ainakin kokeilisi kaikkia, joista voisi olla haittaa itselleen.
Oman humalaisen tasoitteluperiaatteeni sijaan pyrin lähestymään kanssa-ihmisiäni täysin tasottomasti, niin kapulakieliseltä kuin se kuulostaakin ja naisena myönnän ylpeänä, että suomalaiset kanssa-sikoni ovat kanssani rumimpia koko maailmassa.
Ainoana plussana, että autiolle saarelle jouduttaessa emme näyttäisi heti apinoilta, koska ihomme olisi palanut sitä ennen niin monta kertaa luonnottomaksi.

Ensikerralla ennen kuin isket kotimaisen puhdistettuun perunanenään, pidä mielessä kasvojen- ja kaulanalueen pakkelikerroksen alla vellova raaka pullataikina, syntymästä harmaat mutta mustaksi tai harmaanvalkoisiksi värjätyt hiukset, sekä ruskeiden piilolinssien takana vetiset mustikat. Mustikat siksi, että ne seuraavana aamuna uppoavat rusinoiden tapaan kuin käytettyyn pullataikinaan.

Muistuta meitä, että olemme omimmillaan parhaimmillamme, ja että kun pokka ja itsetuntemattomuutemme kohtaavat, matkustamme kuitenkin ulkomaille vain ja ainoastaan kohtaamaan teitä, eksoottisia! Koska loppu-viimein näette kauneutemme? No ainakin, mutta myös siksi, että omimmillaan todella on mukavampaa, varsinkin silloin kun sitä pidetään potenssiin eksoottisena ja todella kaikki tahtovat sänkyyn.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Putkenjohdin

27.3.2011 19:25

Poikkeuksena me, jotka emme yksinkertaisesti tajua, ja joille ruotsinlaiva ei muista muistuttaa edes passista.
Meillä nimittäin ei ole aavistustakaan siitä kuinka eksoottisia olisimme, ja siksi legginsseistä luovuttuamme siirrymme haukkumaan Johanna Tukiaista.
Syy siihen miksi häntä haukumme, on se, että hän muistuttaa meitä siitä kuinka vähän näytämme Nicole Scherzingeriltä tai ylipäänsä pussycatdollseilta. Siksi myös kerran herättyämme kaamoksesta pelkäämme syksyn tuloa, ja painotamme harrastuksissamme matkailua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

fenniavonfinsk

29.3.2011 17:51

Juuri tuo puhe "mies on perheen pää" ja blaa blaa saa aikaan sen, ettei suomalaisen, tasa-arvo-idean jo äidin maidossa saaneen naisen ja tuon asenteen/kulttuurin miehen suhteella ole mitään toivoa onnistua. Erään statistiikan mukaan (likipitäen) jokainen esim turkkilaisen ja suomalaisen naisen solmima avioliitto päätyy eroon. Matalin eroprosentti on suomalaisten naisten ja RUOTSALAISTEN MIESTEN välisissä avioliitoissa samaisen tilaston mukaan,joka kuvasi avioeroja suomalais-ulkomaalaisavioliitoissa. Ei tarvinne olla kummoinen einstein tajutakseen,että taustaltaan ruotsalaiset miehetkin ovat tottuneet tasa-arvon ideaan. Suomalaisena naisena,jolla on kokemusta niin itäeuroopplaisista miehistä kuin pohjoismaalaisista miehistä,olen ihastunut pohjoismaiiin miehiin,jotka "etsivät kumppaanutta" ja välittäminen on tekoja,eikä korulauseita. Tietenkin kulttuurien paremmuudesta voinee kiistellä loputtomiin. Itse kiitän,että on olemassa tämä ihana Pohjola,jossa nainen saa olla tasavertainen ihminen,eikä mikään miehen kynnysmatto (tai kaula :O).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

BGvaimo

31.3.2011 12:30

Nyt huomaa edellä kirjoittanut "kaula" tässä merkityksessä tarkoittaa sitä jolla vahvempi ote! ;)

Kas mies voi olla pää, mutta kaula päättää mihin päin pää kääntyy ;D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi