Miksi laskusuhdanne on parempi kuin noususuhdanne?

Saariahon kolumni.

1. Ilmaisen viinan bileiden määrä laskee jyrkästi. Ei tarvitse tehdä krapulassa töitä pää suristen. Bonuksena raikas tuoksu ja kukkea ulkonäkö päivästä päivään.

2. Ei tarvitse miettiä, ollaanko jossain päin kaupunkia avaamassa kirjekuorta ilman, että olisi tietoinen asiasta. Pois turhasta stressistä!

3. Ei tarvitse miettiä, onko tulossa kutsua trendibaarin avajaisiin. Trendibaareja ei avata, niitä suljetaan.

4. Ei tarvitse keksimällä keksiä älykästä ja iskevää sanomista uuden trendibaarin sisustuksesta. Se ei ole nyyjorkii, se ei ole lontoota, se ei ole woolpeippörii. Sitä ei ole.

5. Small talk on helppoa. Aina voi keskustella lomautetuista ystävistä ja erilaisista leikkauksista, joita on joutunut todistamaan. Merkityksettömiä tosi hyvää, tosi hyvää -aloituksia ei enää tarvita. Rutinan voi aloittaa suoraan.

6. Smal talkin seuraksi ei tarvitse vääntää lihashymyä. Voi vapaasti näyttää syksyisen depressiivistä mökönaamaa muille syksyisen depressiivisille mökönaamoille.

7. Kaikki paitsi talousuutiset on turhaa. Onneksi niitä tuleekin nykyään joka tuutista aamusta iltaan. Onneksi ei tarvitse murehtia maailmanpolitiikkaa, sotaa, rauhaa. Sehän on kaiken kaikkiaan aivan liian kimuranttista.

8. Voi keskittyä yhteen ainoaan talouden mittariin. Mitä miettii tällä hetkellä homo ecomonicus cleverus americanus? Ostaako se burgerin vai Chryslerin? Juupajoen mummokin tietää, pitääkö Mallorcan-matka jättää väliin ja siirtyä kaffittelemaan kaapissa olevalla Juhla Mokka -varannolla.

9. Ainoa kurssi, jota tarvitsee seurata on Nokian kurssi. Tästä veikkaus voisi järjestää uuden pelin. Ja kaikki yhdessä laulamaan: Nousee kurssi, laskee kurssi.

10. Lama on ainoaa todellista demokratiaa. Ei tarvitse huolehtia naapureidensa, työkavereidensa tai julkkisten hyvinvoinnista. Yhtä huonosti niillä kuitenkin menee kuin muillakin.

11. Mitään uutta ja yllättävää ei tapahdu. Kukaan ei kokeile mitään. Kukaan ei yritä mitään. Kaikki on tuttua ja turvallista. Tallotut ladut kunniaan!

Kirjoittaja on helsinkiläinen creative planner.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi