Miksi Paavo on parempi puheenjohtaja kuin Anneli?

Saariahon kolumni

1. Väyrynen ei itse asiassa ole parempi ehdokas keskustan puheenjohtajaksi. Hän on monta kertaa parempi kuin muut ehdokkaat yhteensä. Hän on kaikkien aikojen Väyrynen.

2. Jos Paavo valitaan, keskustan puheenjohtajuus pyörii tähdestä tähteen, suosikista suosikkiin: Väyrynen-Aho-Väyrynen.

3. Väyrynen on kansaa eheyttävä tekijä. Mikään ei yhdistä yhtä tehokkaasti kuin yhteinen vihollinen. Anneli Jäätteenmäki tuskin pystyy yhdistämään ei-maalaista Suomea.

4. Väyrystä ei haittaa pilkka, ei iva. Paavo on Paavo. Politiikan kentillä hän on kulkenut rohkeasti omia teitään. Ajatusten Kemijoki on kääntynyt silloin, kun hän on sen itse tarpeelliseksi kokenut.

5. Ratkaisu ei ollut Paavolle mieluisa, silti hän haluaa tehtävään. Anneli varmaan unelmoi jo pikkutyttönä keskustan puheenjohtajuudesta, tuskin on muuta elämältään halunnut.

6. Väyrynen on luvannut tervehdyttää Suomen poliittisen elämän. Paavo tietää sairaasta poliittisesta elämästä kaiken. Voiko samaa sanoa Annelista, kirkasotsaisesta post-kekkoslaisesta kepulaisesta.

7. Väyrynen haluaa herättää myös arvokeskustelun. Ja siihenkin hommaan hän on juuri oikea mies. Hän on oman arvonsa ansainnut Suomen maassa suuressa.

8. Nyt alkaa olla jo ikävä idän korttia. Kukaan ei ole aikoihin lyönyt ketään Äiti-Venäjällä päähään. Mitä luulette, tarttuisiko Jäätteenmäki moiseen voima-aseeseen?

9. Oletko käynyt koskaan ostamassa lähikioskilta Jäätteenmäkiä? Väyrysiähän sieltä on aina saanut leffailtojen iloksi. Älä koskaan aliarvioi merkkituotteen voimaa.

10. Paavo Väyrynen takaa sen, että keskustan kannatus pysyy juuri siellä, missä sen kuuluukin olla: raukolilla rajoilla, peltojen pientareilla. Jäätteenmäessä on selkeästi ikäviä urbaaneja sävyjä hälventämässä maalaisliiton todellisia tarkoitusperiä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi