Millainen on paras joululahja? Vastaus saattaa yllättää

Jos lahjat ovat vielä hankkimatta, lue tämä juttu. Kerromme, mitä sinun kannattaa tehdä.

Kuva: Halfpoint/Fotolia

Joulu lähestyy, etkä tiedä, mitä ostaisit läheisillesi lahjaksi? Valinta on joka vuosi yhtä vaikea. Netti on pullollaan vinkkejä, mutta mistä sen tietää, sopivatko ne omalle puolisolle, perheenjäsenelle tai ystävälle. Saati sitten ovatko ne sopivia omalle kukkarolle.

Miksi lahjojen hankinta on niin vaikeaa? Ongelmana on kenties se, että vaikka joku kysyisi, eivät suomalaiset kerro, mitä he haluavat lahjaksi.

Viestintätoimisto Riannon teettämän joululahjakyselyn mukaan vain 15 prosenttia suomalaisista kertoo joululahjatoiveensa aina kysyttäessä. Toisaalta vain 13 prosenttia edes kysyy sitä keneltäkään. Kaiken tämän tuloksena yli kolmannes suomalaisista saa joulupukilta jotakin sellaista, mitä ei halunnut.

Jos ei kysy, kannattaa ostaa jotakin, joka koskettaa tai tulee oikeasti käyttöön. Me kysyimme toimitukselta ja läheisiltä, millaisia parhaat joululahjat ovat. Eivätkä ne välttämättä ole sitä, mitä luulit.

“Tykkään siitä, että saan joululahjaksi suklaata. Ainakin se tulee syötyä, eikä jää nurkkiin pyörimään.”

“Saan joka joulu vanulappuja. Lahja ei ole ehkä sydämellisintä laatua, mutta käytän vanulappuja päivittäin, joten tarpeeseen ne tulevat.”

“Eräänä jouluna sain lahjaksi mopin ja puhdistusaineita. Ne olivat juuri sitä, mitä halusin, sillä olin juuri muuttanut uuteen asuntoon.”

“Sain kerran lahjaksi Spotify-soittolistan. Rakastin sitä!”

“Ostamme aina erään sukulaisen kanssa toisillemme pullot viiniä. Lahja on kohtuuhintainen, ja se menee molemmilla takuulla käyttöön.”

“Kaverini mielestä kynttilät ovat turha lahja. Itse poltan paljon kynttilöitä, ja saan niitä aina myös joululahjaksi. Mikäs sen parempaa!”

Sain eräänä jouluna lahjaksi itse tehtyjä konvehteja, itse leivottuja keksejä ja itse tehdyn glögimausteseoksen mieheltä, jota tapailin. Se oli maailman ihanin lahja.”

“Paras joululahja oli, kun tyttöystäväni vei minut illalliselle lempiravintolaani.”

“Sain isältä vanhoja lapsuuden kotivideoita digitoituina. Purskahdin itkuun, liikutuin niin.”

Iloista joulua!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi