Minea Blomqvist

Rautaykkönen

Minea Blomqvist ansaitsi vuonna 2005 219 120 euroa.
Minea Blomqvist ansaitsi vuonna 2005 219 120 euroa.

Hän on Hjalliksen suojatti, Suomen parhaiten ansaitseva naisurheilija ja Time-lehden mukaan tulevaisuuden tähtiurheilija. Mutta mitä muuta hän tekee, kun vertailee poikaystävänsä kanssa lyöntejä ja kilpasiskojensa kanssa vaatteita? Golfin ammattilainen Minea Blomqvist heittää bägin nurkkaan ja hyppää Jaana Rinteen kanssa Golf-virtaan.

Golfin ammattilainen Minea Blomqvist etsii ruokapaikkaa Ullanlinnassa. Yleensä hän syö joko ranskalaista Cotelette et Caviarissa tai kiinalaista Sepänkadun Guo Jissa. Tänään on kiinalaisen buffetin vuoro. Mitä ruokajuomaksi, omistajaperheen poika kysyy. Maitoa, Blomqvist vastaa.

Hei Minea, Maitotyttö!

"Hei. Ehdotit lounaspaikaksi japanilaista ravintolaa. Sushi ei mene. Ihan vielä. Kiinalaisesta pidän lähinnä siksi, että olen hulluna friteerattuihin banaaneihin!"

Golfaat eri puolilla maailmaa. Mistä olet saanut parasta ruokaa?

"Kaikkialta saa sekä hyvää että pahaa. Italiassa on kiva mennä kavereiden kanssa illalla syömään, Jenkeissä ateriointi on ketjupaikoissa tankkaamista. Onneksi sieltä löytyy Outback Steakhousen ja Olive Gardenin kaltaisia paikkoja. Steakhousesta saa hyviä pihvejä."

Hyvä. Sait ensimmäisen kerran golfmailan 9-vuotiaana. Kuinka nuorena golfin voi aloittaa?

"Mitä aikaisemmin aloittaa sen parempi. Tiger Woods aloitti 3-vuotiaana ja pelasi jo 6-vuotiaana kentällä. Eräs toinen huippupelaaja aloitti vasta 15-vuotiaana. Suurin osa tutustuu lajiin 7–8-vuotiaana. Aluksi voi pelata muovimailalla. Oikean mailan voi leikata miten lyhyeksi vaan."

Se pallo saadaan reikään...

"Lyöntitekniikalla. Svingin pitää olla sellainen, jonka voi toistaa kerta toisensa jälkeen. Ja kropan, sen pitää olla vahva. Jos minut ja Tiger Woodsin panee vierekkäin, huomaa, ettei näillä voimilla pysty tekemään samanlaista svingiä kuin Taigeri. Vaikka treenaisin kuinka, kroppani ei välttämättä kestäisi sellaista revitystä. Virheet tulevat siitä, ettei ole tarpeeksi voimakas tai ettei tiedä mitä tehdä. Lähipeli on toinen juttu. Siinä lyödään pieniä putteja. Ammattilainenkin voi missata viimeisen neljänkymmenen sentin lyönnin. Se voi pahana päivänä maksaa 50 000 euroa... Monet hurahtavat golfiin täysin, koska siinä voi parantaa koko ajan. Golf on jännää: kuka tahansa voi päästä 54:n händäristä nollaan. Jos minulla olisi oma firma ja mun pitäisi haastatella työntekijöitä, panisin ne golfaamaan. Golf paljastaa niin hyvin luonteen."

Suomessa se paljastaa valitettavasti myös lompakon paksuuden. Ruotsissa golfia on paljon helpompi pelata. Meillä kentät ovat yksityisomistuksessa. On älytöntä, että ihmiset pakotetaan ostamaan golfosake?

"Joo. Ruotsalaisnuoret pelaavat tosi paljon. Menevät farkuissa kentälle ja sellaista. Suomessa lajin aloittaminen on tehty hankalaksi. Suomeen saisi tulla lisää pay and play -kenttiä. Ehkä niitä on vaikea saada, koska kentän pitäminen on kallista. Kunnossapito ja työntekijät maksavat. Suomen yksityiskentillä ei kai mene kovin hyvin, koska uusia on rakennettu tosi paljon. Ainoa yleinen taitaa olla Paloheinän yhdeksänreikäinen kenttä."

Ketä enää hämmästyttää, että golfia pidetään eliittilajina?

"Kustannukset eivät ole kuitenkaan muihin lajeihin verrattuna kovin paljon korkeammat. Veli pelaa jääkiekkoa. Se tulee kalliimmaksi. Aloitin itse juniorina ja pelaaminen oli tosi halpaa lystiä. Vuosimaksu oli jotain 300 euroa. Mailat pitää tietenkin ostaa, mutta se ei kirpaise kuin kerran. 24-vuotiaana täytyy liittyä golf-klubin jäseneksi tai ostaa osake. Jäsenmaksu oli aikoinaan muistaakseni jotain 10 000 markkaa. Nykyään mulla ei ole sen hinnasta aavistustakaan."

Kotikenttäsi on Kullo Gård. Tunnetko ravintoloitsijapariskunnan, Harry ja Merja Wegeliuksen? Harry pelaa.

"Haa. Se pelaa paljon ja on kiinnostunut lajista. Ne tekevät älyttömän hyvää ruokaa."

Niin tekevät. Niillä on myös italialainen Pianissimo-ravintola Lauttasaaressa. Oletko saanut kuulla baareissa vinoilua golfin elitismistä?

"Viime uutena vuotena yksi tyttö tuli sanomaan, että Minni, miksi susta on niin hirveitä kuvia lehdessä. Sun pylly näyttää niissä kamalan isolta. Sanoin etten mä voi itse valita kaikkia kuvia. Tyttö sanoi, että kyllä sä voit ne valita. Sä olet nuori ja sun pitää panostaa hyviin kuviin. Joku lehti teki muuten vähän aikaa sitten makean golf-spesiaalin. Siinä oli kolme ammattilaista, joilla oli isot aurinkolasit ja tuollaista."

Tiesitkö, että rokkarit ja hiphopparit viihtyvät golfkentillä? Snoop Doggy Doggilla on aika hyvä händäri.

"On vai? En mä tiennyt. Näyttelijätkin pelaavat sankoin joukoin. Pebble Beachissa yksi ammattilainen pelaa julkkisjoukon kanssa. Catherine Zeta Jones oli tulossa meidän kisaan, mutta se peruutti. Se pelaa kuulemma ihan älyttömästi."

Jep, tähdet tykkäävät. Hiphopparit tulevat kentälle sotkemaan lajin eliittikuviota. Nehän tekivät saman Burberryn ruuduille. Miksi suomalaisessa golfissa on niin tiukka pukukoodi?

"En tiedä. Golfmuoti on kuitenkin muuttunut ihan älyttömästi. Vaatteet ovat nykyään tosi makeita. Suomessa on vielä se kuva, että täytyy olla kauluspaita. Rennompaan suuntaan ollaan koko ajan menossa."

Onko mannertenvälisessä golfpukeutumisessa eroja?

"Euroopassa pelataan aika paljastavissa asuissa. On mekkoa ja muuta viritystä. Sporttista, mutta kireää, toppeja kirkkailla kuvioilla ja sellaista. Ruotsalainen Peak Performance on iso vaikuttaja. Meillä pelaa pari australialaista tyttöä, joilla on alkanut olla tosi erikoisia hameita ja kokomekkoja. Nyt kun kausi alkaa, trendit vaihtuvat. Kilpailemme parhaimmuudesta, mutta myös siitä kuka näyttää parhaimmalta!"

Kenen muotisuunnittelijan panisit suunnittelemaan golfvaatteita?

"En ole muoti-ihminen, joten Pradan golfmallisto ei kiinnosta. Haltilla on kivoja vaatteita. Tykkään sporttisesta tyylistä, kuvioista ja väreistä. Mekot kiinnostavat. Ne ovat haasteellisia, koska niissä pitää pystyä pelaamaan. Nykyään on älyttömän lyhyitä hameita. Natalie Gulbiksen hameet ovat niin pätkiä, että välillä ajattelee, että mitä sieltä näkyy... Natalie tekee tosin myös alastonkalentereita."

Minea, missä rajasi menee?

"Mun pitäisi saada ensin kauniit sääret, että voisin alkaa käyttää hameita. Hjallis aina vitsailee, että olisiko nyt aika tehdä kunnon kalenteri..."

Hjallis manageeraa, ja sinulla on myös joukko nimekkäitä sponsoreita. Mikä on niiden merkitys?

"Olisi todella stressaavaa, ellei sponsoreita olisi. Moni joutuu miettimään, millä rahalla lähtisi treenaamaan. Valmentajat pitää maksaa ja niin edelleen. Kun aloitimme Hjalliksen kanssa, teimme kolmen vuoden diilin. Hommassa oli pitkänäköisyyttä. Sain itse keskittyä pelkästään golfiin."

Puhutaan flowsta. Snoukkarit puhuvat siitä, skeittaajat puhuvat siitä. Sinä puhut siitä.

"Se on tosi käsittämätön. Joskus mikään ei mene, kroppa ja mieli ovat molemmat jumissa. Joskus tuntee jo aamulla rangelle lämmittelemään lähtiessään, että tänään kaikki käy kuin tanssi. Kun pelasin 62 kierrosta, ei ollut mitään väliä, mitä huidoin. Pallo meni aina sisään."

Flowssa on itämaista zenia.

"Länsimaissa ajatellaan blokeissa: nyt harjoittelen tekniikkaa, huomenna mentaalia ja niin edelleen. Itämaissa tajutaan, että kaikki on yhtä ja samaa."

Olet vasta 21-vuotias, kahden vuoden takainen Rookie of the Year ja Youngest Player on European Tour. Mistä kaikki alkoi?

"Junioreiden kesäleiriltä, tai itse asiassa naapurista... Olen kotoisin Espoon Kauklahdesta, golfklubin vierestä. Sain kesäleiriltä älyttömästi kavereita. Niin paljon, etten nähnyt koulukavereita koko kesänä. Meillä oli viiden tytön porukka. Pelasimme, hengasimme, katsoimme Kauniita ja rohkeita ja söimme popcornia. Matkustimme Portugalissa ja Espanjassa pelaamassa avoimet."

17-vuotiaana päätit ryhtyä ammattilaiseksi.

"Joo. Nyt ajateltuna ei olisi ollut kiire... En halunnut lähteä stipendiaatiksi Jenkkeihin vaan suoraan ammattilaiseksi. Kuten isä sanoi, voin opiskella myöhemmin. Golfia on kokeiltava nyt."

Toinen ammattilaiskautesi on nyt ohi. Ryhdyit 18-vuotiaana eli kolme vuotta sitten ammattilaiseksi. Time rankkasi sinut British Openin jälkeen viiden tulevaisuuden tähtiurheilijan joukkoon. Miltä se tuntui ja mikä on nyt fiilis?

"Aika hienolta. Siitä on kuitenkin jo kaksi vuotta. Silloin olin hirveän peloton, tulevaisuus näytti selkeältä. Pääsin Jenkkeihin karsintojen kautta. Olin Jenkeissä ja juoksin ja itkin ehtiäkseni koneeseen. Olin matkustanut koko kauden ja niin herkkänä. En halunnut olla niin paljoa poissa perheen ja poikaystävän luota. Nyt on hyvä tilanne. Pystyn suunnittelemaan aika pitkälle tämän vuoden ohjelmaa."

Olet menossa Australiaan ja Jenkkeihin pelaamaan. Poikaystäväsi Roope Kakko pelaa myös golfia. Teillä on yhteinen maailma. Mistä unelmoit?

"Että pystyisin kehittymään golfissa ja saisin hyvän perheen. Meidän tourillla on viisikymppisiä pelaajia. Ne ovat ehkä pelanneet 30 vuotta ja kiertävät yhä mukana. Ottavat oluen kierroksen jälkeen. Mä en halua sellaista. Haluan nähdä, mihin pystyn tässä lajissa lähivuosina. Sen jälkeen haluan tehdä muita asioita. Golf on elämäntyyli. Poikaystäväni kysyi juuri, että Minni, mikä on sun elämäsi paras lyönti... Tällaisia me jutellaan."

Kuinka paljon kentillä ansaitsee?

"Jenkeissä on mahdollisuus aika isoihin rahoihin. Jos siellä voittaa kisan saa 250 000. Yksi Rookie voitti tänä vuonna 1 600 000. Mä voitin 70 000. Paras vuoteni on 100 000. Äiti vinoilee, että mä ansaitsen enemmän kuin se."

File: Minea Blomqvist

 • Syntynyt:12.3.1985 Espoossa
 • Pituus:164 cm
 • Paino:58 kg
 • Tuoksu:Nurmikko
 • Juoma:Flow
 • Auto:Mersu

Paljastamme Minea Blomqvistin yhteiskunnallisen vakaumuksen

 • Homoille adoptio-oikeus POISSA
 • Ravintoloiden ovet auki aamukuuteen JAA
 • Isyysloma pakolliseksi EI
 • Äänestysikä 16 ikävuoteen EI
 • Kannabis laillistettava EI
 • Lapsen tukistus sallittava EI
 • Suomalaismisseille sallittava silikonit EI
 • Valtio ja kirkko erotettava POISSA
 • Kuolemantuomio palautettava POISSA
 • Yleinen asevelvollisuus poistettava JAA
 • Turkistarhaus kiellettävä POISSA
 • Ravintolatupakointi vapaaksi EI
 • Kuukautissuojat verovähennyskelpoisiksi JAA

9 kommenttia

LiisiKKA

2.2.2007 09:23

KERRANKIN URHEILIJA PUHUU JOSTAIN MUUSTAKIN KUIN SIITÄ MITEN SUORITUS SILLOIN VIIMEKSI MENI JA ONKO TÄHTÄIN OLYMPIALAISISSA.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Elijah

2.2.2007 12:39

Onhan se fiksu.

Silti kysyn sinulta Minni, haluatko kuukautissuojien lisäksi tamponitkin verovähennyskelpoisiksi? Tuleeko olla omavastuuosuus, ja vähennettäisiinkö vain pääomatuloista vai myös tuloverotuksen puolella?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Bbro

2.2.2007 13:59

Joo, tosi fiksu tyttö. Kuolemantuomio suomeenkin!!! ei oo todellista...

Ja onhan se golf ihan halpa harrastus jos sattuu asumaan kentän laidalla ja vertaa lätkään. Mut lätkä onkin tosi kallis laji. Se on vähän ku sanois, et ei suomes oo kylmä verrattuna pohjoisnapaan tai et ei mersu oo kallis auto verrattuna ferrariin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jonnuska

2.2.2007 15:16

Mitäs huudat? Ja kai se vastaa mitä kysytään. Mut ei kovin fiksua kuvaa antanut itsestään tuolla kuolemantuomiojutullaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

elina.s

8.2.2007 16:52

moi ootko kovis

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SpanishJ

13.2.2007 11:50

Millä kuolemantuomiojutulla. Tyttö ei ottanut moraalisesti vaikeaan asiaan kantaa. Onko paha? Onko kovn ihme?
Helppohan se on sanoa, että "ei, ei, ei, ketään ei saa edes ajatella tapettavan", mutta kyllä mulla ainakin joskus pyörii mielessä, että onko olemassa sellaisia rikoksia joihin syyllistynyt tulisi poistaa yhteiskunnastamme lopullisesti...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nekku666

14.2.2007 07:23

Tämä tyttö pääsee vielä pitkälle! Jos jotain haluaa todella paljon ja keskittää siihen n. 90% energiastaan niin on taipumusta päästä pitkälle. Sehän on kaikkien oma asia, millaisen strategian on valinnut elämässään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pelaa paljon !!!

14.2.2007 23:27

Kiitos haastatellulle ja haastattelijalle kannustavista kommenteista.
Jaksaa taas tehdä älyttömän hyvää ruokaa rakkaudella.
Terv Merja ja Harry Wegelius Pianissimosta, Lauttasaaresta.
Pitää kehittää Minnille oma Draivi-annos listalle......

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

eräs

18.3.2007 01:27

Kommentti vielä tuosta Minnin berberistä. Se on juuri sopivan kokoinen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi