Minka Kuustonen

Retki hillittömyyteen.

Minka Kuustosen isä on Mikko Kuustonen.
Minka Kuustosen isä on Mikko Kuustonen.

Kun siro ja nukkemainen Minka Kuustonen astuu Tampereen Teatterin näyttämölle tarantinolaisia piirteitä huokuvan action-komedia Popcornin maailmaan, hän on silmänräpäyksessä kylmäverinen sarjamurhaaja Scout. Mustaa huumoria viljelevä näytelmä on ollut viidettä vuotta Nätyllä opiskelevalle Minkalle tärkeä mahdollisuus herättää keskustelua väkivaltakulttuurista.

Miten valmistauduit sarjamurhaajan rooliin, selasitko Alibeja?

"En, mutta luin muuta väkivaltaan liittyvää ja katsoin paljon väkivaltaelokuvia. Yritin tutkia, miten ihmismieli käyttäytyy ja mistä väkivalta kumpuaa. Lisäksi kävin ampumaradalla treenaamassa ampumista."

Suurin haasteesi roolissa?

"Hahmo on kirjoitettu hyvin ja haaste on, kuinka voi lihallistaa sen. Taistelukoreografiat ovat teknisimmät asiat, ja niissä pitää olla mahdollisimman turvallista. Ja varmaan isoin kysymys, jota täytyy pohtia tuollaista näytelmää tehtäessä, on että mikä saa tuollaisiin tekoihin."

Minkälaiset vaikuttamismahdollisuudet koet Popcornilla olevan?

"Toivon, että näytelmä herättää keskustelua. On ihmeellistä, miten elokuvia katsoessa väkivaltaan on turtunut. Sitten kun sitä tulee näyttämöllä ja vaikka ketään ei satu, se silti vaikuttaa eri tavalla. Toivottavasti se on silmiä avaavaa."

Tuntuuko, että pää meinaa hajota?

"Ei, koska pidän siitä hyvää huolta. Liikkumalla, keskustelemalla, analysoimalla ja ottamalla vapaa-aikaa. Kokkaaminen on yksi voimavarani."

Näyttelijän työ vaatii kuntoa. Paljonko juokset cooperissa?

"En ole juossut cooperia lukion jälkeen. En tiedä. Perusakrobatia sujuu. Olen aika notkea, spagaatti menee, mutta volttia en osaa. Jos tulee rooli, jossa tarvitsee osata, niin opettelen. Itsesuojeluvaistoni on jarruttanut hieman."

Mitä tuoreelta näyttelijältä vaaditaan?

"Intoa, työhön tarttumista ja sitä että tiedostaa oman oppimisprosessinsa – koulussakin harjoittelemme harjoittelemista. Täytyy osata suhtautua roolihenkilöönsä sekä fyysisesti että henkisesti. Lisäksi puhe-, laulu- ja tanssitekniikan hallitsemista, riippuen roolista."

Vaikutat tunnolliselta ja hallitulta. Kerro itsestäsi skandaalinkäry!

"Vedin kielarin ennen isosiskoa kun olin viidennellä. Kerrankin löytyi saman mittainen tappi kuin minä. Ihana poika!"

Popcorn Tampereen teatterissa maaliskuuhun 2011 asti.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi