Minttu Lesonen

Hard Trance Queen.

Mintun lapsuudenkodissa kuunneltiin kotimaista iskelmää. “Jotain Reijo Taipaletta. Se ei ollut mun juttu.”
Mintun lapsuudenkodissa kuunneltiin kotimaista iskelmää. “Jotain Reijo Taipaletta. Se ei ollut mun juttu.”

Minttu Lesonen a.k.a. Dj Yaya soittaa Finrg:n 10-vuotisjuhlissa.

Milloin viimeksi lesoilit?

"En tiedä. En lesoile ikinä. En ainakaan tarkoituksella."

Mistä dj-nimesi on peräisin?

"Mietin naisellista nimeä, ja Yaya tuntui hyvältä. Kun myöhemmin googletin nimeä, löysin Yaya-nimisen mies-dj:n, ettei se taida sittenkään kovin naisellinen olla. Myöhemmin tajusin, että Triossa on samanniminen sisustusposliiniliike."

Kuinka sukupuolten tasa-arvo toteutuu konemusapiireissä?

"Olen soittanut vasta niin vähän aikaa, etten ehkä ole oikea ihminen sanomaan. Ehkä joku ajattelee, että tuo on saanut keikan vain siksi, että on nainen, mutta tiedän monia naisia, jotka ovat tässä hommassa tosi päteviä, pätevämpiä kuin monet miehet."

Dj-esikuvasi?

"Dj-opettajani ja hyvä ystäväni Djane J7. soitin Jennin kanssa ekan keikkani viime vappuna. Proteus on loistava, ja ulkomaalaisista Lisa Lashes."

Soitat hard trancea. Eka konemusabiisi, joka kolahti?

"Yläasteen loppupuolella se oli. Dumonden Just Feel Free oli kova, ja Miss Behavin’: Such a Good Feeling. Ala-asteella polvi nousi Sash!:n Ecuadorin tahtiin."

Milloin aloit käydä alan bileissä?

"Eka kerta oli 5.12.2006 Finrg:n legendaariset itsenäisyyspäivän bileet silloisessa Divassa. Tajusin heti, että tänne kuulun. Olin pitänyt Carbon Basedista jo vuosia, ja näin ne siellä ensimmäistä kertaa lavalla. Meni puoli vuotta, kun tutustuin Konemetsässä bändin poikiin, ja nyt olen Carbon Basedin Tonin kihlattu. Maaliskuussa ympyrä tavallaan sulkeutuu, kun soitan Finrg:n bileissä."

Työskentelet lastenhoitajana. Meluisaa hommaa. Milloin olet hiljaisuudessa?

"Työpäivän jälkeen himassa. Siellä en avaa hetkeen mitään, mistä tulee vähääkään ääntä. Kuulo on kovilla lasten kanssa ja klubeilla."

Olet myös sisäpyöräilyohjaaja. Mikä musa soi spinning-tunnillasi?

"Saan onneksi valita biisit ja tehdä ohjelmat. Soitan pääasiassa konemusaa. Se toimii moneen tekniikkaan paremmin kuin rockbiisit, joita aika moni tuntuu soittavan."

Kumpi teillä kotona tiskaa?

"Kone tiskaa. Minä täytän ja tyhjennän koneen, ja hoidan yleensä muutkin siivoushommat. Toisinaan olen yrittänyt niitä toiselle osapuolelle ulkoistaa."


Finrg:n 10-vuotisbileet Senssissä 3.3. kello 22.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi