Mister mysteeri

City haastatteli suomiteknon salaista suurmiestä.

Ercola säveltäisi mieluusti Beyoncélle. “Ei se mahdotonta ole, muttei kuulu lähitulevaisuuden ohjelmaan.”
Ercola säveltäisi mieluusti Beyoncélle. “Ei se mahdotonta ole, muttei kuulu lähitulevaisuuden ohjelmaan.”

"Mua ei kiinnosta julkisuus. Haluan pysyä tuntemattomana", toteaa Veikka Erkola ja vetää aurinkolasit päähänsä kuvauksen ajaksi. Toistaiseksi 29-vuotias tuottaja-säveltäjä-dj on onnistunut.

Miehen biisit niittävät mainetta maailmalla, mutta itse hän viihtyy parhaiten Vallilassa neljän seinän sisällä, poissa strobovalojen loisteesta.

Ercolan kappaleen Every word nouseminen Billboardin Hot Dance Airplay -listan kakkoseksi noteerattiin Suomessa lyhyesti. Tätä kirjoitettaessa biisi keikkuu kolmosena. Listaviikkoja sillä on takanaan jo 18.

"Kaverit ehdottivat että vaihtaisin sukunimestä k:n c:ksi. Olisi kansainvälisempi."

Every word ei ollut ensimmäinen Erkolan kynästä lähtenyt biisi, joka päätyi Yhdysvaltain radioasemien soitetuimpien kappaleiden listalle. Erkolan ja Heikki Liimataisen Deep at night hätyytteli keväällä top10:tä. Ercola tunnetaan hyvin Sveitsissä ja Hollannissa ja DJ:t Ranskassa ja Briteissä ovat innostuneet miehen klubihiteistä.

Suomessa Erkola muistetaan Rinneradion tuottajana. Yhteistyö Tapani Rinteen kanssa poiki ensimmäiset tuottamishommat. Kymmenen ammattimuusikkona viettämänsä vuoden aikana Erkola on säveltänyt ja tuottanut biisejä suurelle joukolle suomalaisartisteja Fintelligensistä Giant Robotiin ja Nicole Willisistä Don Johnson Big Bandiin.

"Haluaisin tehdä omaa musaa, mutta sille ei jää tuottajahommilta juuri aikaa", huokaa Erkola. Oma projekti Uusi Fantasia saa odottaa vielä hetken. Universal Music nappasi Erkolan säveltämään artisteilleen musiikkia. Hänen säveltämiensä taustojen päälle kirjoitetaan melodia, ja biisi annetaan artistille.

"En ole biiseistäni mustasukkainen. En ole edes tavannut Every Wordissa laulavaa Daniellaa. Konemusiikin ei tarvitse olla henkilökohtaista, eikä syväluotaavaa."

Erkolalta ei voi välttyä edes sammuttamalla radion, sillä musiikkia on syntynyt myös elävään kuvaan, muun muassa Monte Rosso -elokuvaan. Kylmäverisesti sinun -sarjaan musiikkia syntyi yhdessä Rinteen kanssa. Westminsterin yliopiston kaupallisen musiikin linjalta valmistuneen Erkolan tuotoksia kuullaan myös monissa mainoksissa. Äänimainostoimisto Lönnberg & Zukov nimettiin perustajiensa isoisien isien mukaan.

Toisinaan Eckolan voi bongata pyörittämässä levyjä Ompussa, We Got Beefissa ja 6. linjalla. Älä kuitenkaan mene moikkaamaan.

"Mä haluan pysytellä mahdollisimman mystisenä."

File: Ercola

  • Pituus: 181 cm
  • Juoma: Vesi
  • Paino: 70 kg
  • Ruoka: Japanilainen
  • Siviilisääty: Seurustelee
  • Kello: G-Shock DW 6900
  • Tuoksu: Ralph Lauren Polo
  • Kulkuväline: Pyörä

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi