Mitä jäi käteen olympialaisista?

Briteissä on aika pestä suuren juhlan jälkipyykki.

Olympialaiset jättivät Pekingiin jälkeensä sotkun. Samoin käy Lontoossa.
Olympialaiset jättivät Pekingiin jälkeensä sotkun. Samoin käy Lontoossa.

Olympialaiset tuovat valtavan määrän turisteja ja Iso-Britannia pääsee näyttämään parhaat puolensa maahan valuville kisavieraille. Ei todellakaan.

Tuore raportti kertoo, kuinka englantilaiset matkailualan yritykset kärsivät merkittävästä pudotuksesta verrattuna viime kesään. UKinboundin toteuttaman tutkimuksen mukaan 66 prosenttia yrityksistä kertoi, että kävijöitä oli huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna. 22 prosenttia yrityksistä kertoi lukujen olevan vain hieman viime vuotta pienemmät. Lontoossa osattiin varautua pieniin pudotuksiin, mutta koko maan heikentynyt tilanne ja pudotuksen suuruus tuli yllätyksenä.

"Nyt ei ole aika taputella toisia selkiin ja sanoa, että hyvin hoidettu homma. Monien menestysten ja kohokohtien lisäksi on isoja pettymyksiä, mukaan lukien vierailijoiden määrän huomattava pudotus Lontoossa ja koko Iso-Britanniassa", UKinboundin johtaja Mary Rance sanoo.

Okei, turismin suhteen meni perseelleen. Nyt odotuksia ladataan, varsin epätoivoisesti, olympialaisten vanavedessä järjestettäviin London 2012 Festivaleihin, jotka esittelevät taidetta, teatteria ja musiikkia sekä Paralympialaisiin. 

Kunhan paralympialaisten vaatimattoman kokoinen yleisö jättää katsomot, joutuu Lontoo painimaan jokaiselle olympiajärjestäjälle tutun ongelman kanssa: Mitä tehdä isolla rahalla kyhätyille kisapaikoille?

Storefront for Art and Architecture on käynnistänyt The Olympic City -projektin, jossa valokuvaaja Jon Pack ja elokuvantekijä Gary Hustwit dokumentoivat menneiden olympialaisten kisapaikkojen nykytilaa. Storefrontin mukaan osa vanhoista olympiakisapaikoista on joutunut käyttöön, joka alentaa niiden alkuperäistä tarkoitusta. Osa on muutettu vankiloiksi, osa asunnoiksi, ostoskeskuksiksi, kirkoiksi tai kuntosaleiksi. Jotkut istuvat vuosikymmeniä hylättyinä.

Toivottavasti Suomi ei saa koskaan kisoja järjestettäväkseen.

Loppuun vielä pieni piristys, jossa tiivistyy monen brittinuoren suhtautuminen olympialaisiin. Videolla yksi olympialaisten työntekijä käyttää lakonista huumoria hommassaan, jossa on tarkoitus luoda henkeä kisayleisöön.

3 kommenttia

miljaaaaaaardit

16.8.2012 18:13

Mikäli muistan luvun oikein olympialaiset maksoivat Britannialle yli 14 miljaaaaaaardia euroa! Mistä hitosta ne sen rahan sieppas kun valtio on lähes suoritustilassa? Joo, lainasivat suurilta pankeilta joita eu-kansat pönkittävät jatkuvasti mielettömillä summilla! Taloudesta ei enää ota merkonoomikaan selvää, saati sitten meitin valtiovarainministeri!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TrueUK-UKIP

16.8.2012 20:56

"Toivottavasti Suomi ei saa koskaan kisoja järjestettäväkseen."

Totta. Tosin Bloombergilla tänään sanottiin, että työllisyys nousi Lontoossa, tosin aika vähänaikaista se...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TrueFinns-UKIP

16.8.2012 21:05

No.UK on euroopan rikkain maa PPP, jos viitsit katsoa lukuja, Saksan ohella - mutta Saksa on eurozonessa ja voi tippua, Fitch antoi toistaiseksi Saksalle ok, stable mutta tarkkailulistalla euro-riskien takia. UK on vakaa AAA, suoran euroriskin ulkopuolella, life as usual. Elä tulevassa kehitysmaassa, jos kaltaisiasi on paljon eurozonessa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi