Mitä Matti pelkää?

Toim.Huom.

Tässä lehdessä tuhkanharmaaksi luultu, mutta nopeasti värisävyjä it-
seensä imenyt pääministeri Matti Vanhanen puhuu harvinaisen vapautuneesti. Kaikesta muusta paitsi isästään. Haastattelun jälkeen lähetimme Vanhaselle vielä yhden kysymyksen, joka Jaana Rinteen talk showsta jäi uupumaan.

"Minkälainen suhde teillä oli ja on isäänne Tatu Vanhaseen?"

Pääministerin avustajan vastaus veti ilmat pihalle: "Matti Vanhanen ei halua vastata." Häh?
Tänä läpijulkisena aikana kansanvalittujen on oltava valmiit kertomaan taustastaan. Se kuuluu diiliin äänestäjien kanssa. Mitä korkeammalle nousemme, sitä tärkeämpää on, että kansalaiset tietävät, millainen ihminen heitä vie. Se on osa kansalaisluottamuksen perustaa.

Parjatussa amerikkalaisessa mediassa on puolensa. Se on niin vahva, että höpöhöpön levittämisen lisäksi se riisuu vallashenkilöt munasilleen. Medialukutaitoinen kansalainen tietää heistä kaiken. Samalla se inhimillistää poliitikot kuolevaisiksi, joille sallitaan enemmän. Clintonin sikarit tai pössäyttelyt eivät lopulta nakertaneet hänen suosiotaan. George W. Bush näyttää selviävän mainiosti vaimonsa väitetyistä marijuana-bisneksistä. Joten mitäs siitä, jos iäkäs isä antaa poliittisesti epäkorrekteja lausuntoja ihmisroduista. Ei omaa suhdetta isään sen takia kannata vaieta kuoliaaksi.

Imagotutkija Vaula Norrenan mukaan ihminen on elämänkokemuksiensa summa.

Matti Vanhasen yhtälö on kansalaisille yhä ratkaisematon.

13 kommenttia

kerry_vihaaja

2.10.2004 08:45

Vai etta taalla ei kukaan ole kiinnostunut Laura Bushin marijuana kokeiluista...???? Koska taalla ei siita edes ole puhuttu!!!! (Asun San Franciscossa)

Jos vaite perustuu kohukirjailijan vaitteeseen, niin se on sama kuin etta ihmettelisi miten halosen mies ei ole menettanyt suosiotaan jos vaikka Jaana Rinne olisi paattanyt julkaista jonkun huume kommentin penasta. Haloo. Suomessa uutiset ovat aina valmiiksi pureskeltuja, ja aina vasemmistolaisen kasityksen tulosta.

USA:ssa saa kuitenkin kuulla monilta tahoilta uutisia, jotenka kommentit niin kuin Laura Bushista suomessa jauhettu eivat ole ottaneet onkeen kummaltakaan puolueelta, koska niissa todennakoisesti ei ole peraa.

Nain taalla, koska jos vaittaa jotain valheellista, kuten esim. CBS teki hiljattain, kun esitti tosina vaarennettyja papereita Bushin menneisyydesta, siita nousee alamyly. Suomessa en ole koskaan lukenut amerikkalaista poliittista kommenttia joka ei olisi jollain tavoin vaaristynyt.

Ja kummasti aina kaanytaan enemman venajan puoleen kuin USA:n... hmmm kumpikohan jos oltais tosiaan lansimaalaisia olisi mielekkaampaa. Edes itablokin valtiot ei ole yhta innoissaan venajasta kuin Halonen/tuomioja poppoo...

tuli vahan enemman textii kuin oli tarkoitus, mutta joo.....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mr_T-kirjai

3.10.2004 00:57

hmmh.... hiukan loppuun asti kaluttu tuokin juttu että mitä mieltä Matti on isästään. tiedoksi vain että Matti on vastannut tähän kysymykseen JO, eri lehdessä tosin. sellaisessa lehdessä mistä pitää hiukan maksaakin (LAATUA siis kuluttajan sopii ja pitää odottaakin kolikkotaskunsa keventämisestä) ja sellaisessa lehdessä missä on ihan ammattitaitoisiakin toimittajia. mikä tilivelvollinen pääministerimme on nöyrästi vastailemaan jollekin ilmaisjakelusytykkeelle OMASTA ISÄSTÄÄN? vaikka kyseessä onkin julkisuuden henkilö, niin on hänelläkin jokin yksityisyydensuoja ainakin mitä perheenjäseniin tulee. vai oliko tässä taka-ajatuksena se että epäillään rotuteoreetikolla olevan samanhenkinen poika ja se pitää ny paljastaa? vaskisti soluttautunut Keskustan riveihin? terveisiä Niuvalta...

ja minkä takia tätä kysymystä ei voinut sitten kysyä varsinaisen haastattelun aikana vaan se piti viisaasti sitten lähettää ylläripommina niskaan jälkeen päin. tavallinenkin pulliainen hämmentyisi tuollaisesta että vielä juostaan perään ja tivataan jotain ylimääräistä kun itse haastattelutilanne on JO päättynyt! pääministerillä on muitakin töitä kuin olla kaiken maailman senttarien hiillostettavana, sovittu haastatteluaika on haastatteluaika ja se on siinä, kaiken maailman mailit sen jälkeen ovat jo tarpeetonta häiriötä työskentelevälle ihmiselle. jos ollaan vapaalla, niin sitä suuremmalla syyllä. Amerikan-ihannointia en suuremmin ihmetellyt toimittajalta. eurooppalaiset kuviot ovat eurooppalaisia kuvioita ja sillä sipuli, ei tänne tarvitse väkisin tunkea metodeja rapakon takaa. eivät ne tähänkään asti ole niin loistavia olleet...

helvetin hyvä että lehtenne on tosiaan NIMENOMAAN ilmaisjakelulehti joka nyhtää oheistoiminnalla ja mainoksilla fyffeä. jos tämäntasoisesta likasankojournalismista pitäisi vielä maksaakin, kuluttaja-asiamiehen nyrkit sopisivat kauluksiinne kuin vauvan käsi helistimen varteen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

DonaldDuck

3.10.2004 16:22

On erikoinen ajatus, ettei Matti Vanhanen olisi tilivelvollinen äänestäjille. Hyvä, että hymistelyyn joku tarttuu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

semmosta_pelia

4.10.2004 01:05

ei kai niillä kansanvalituilla niin huonot työsopimusehdot oo, että ne olis oikeen velvotettu kertoon yksityiselämästään kaikelle kansalle? taitaa enemmänki toimittajaa vituttaa, kun fiksummat julkisuudenhenkilöt ei anna niin auliisti lausuntoja kaikesta.. toimittajan leipäähän se kaventaa, mutta ei oo mielestäni mitenkään väärin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kansanvalta

4.10.2004 08:48

Kepulaiset liikkuvat täällä puolustamassa poikaansa, näemmä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vitun_apina

5.10.2004 00:24

[LAINAUS]kerry_vihaaja kirjoitti 02.10.2004 klo 08:45:
Suomessa en ole koskaan lukenut amerikkalaista poliittista kommenttia joka ei olisi jollain tavoin vaaristynyt.
..[/LAINAUS]

Poiketaampa aiheesta nyt pikkasen. Suomessa toki kuulee uutisia, mutta suurin osa amerikan tapahtumista jää kuitenkin kuulematta. Ne harvat Bush-vastaiset uutiset tosin joutuvat huomattavasti kevyemmän harhautuskampanjan kohteeksi täällä kuin amerikassa. Sen vuoksi tiedotusvälineet ehkä vaikuttavat puolueettomammilta vaikka eivät sitä tosiasiassa olekkaan.

Amerikassa et vääristyneeltä poliittiselta kommentoinnilta ja uutisoinnilta voi välttyäkkään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Juhani_Jukola

7.10.2004 01:58

[LAINAUS]DonaldDuck kirjoitti 03.10.2004 klo 16:22:

On erikoinen ajatus, ettei Matti Vanhanen olisi tilivelvollinen äänestäjille. Hyvä, että hymistelyyn joku tarttuu.[/LAINAUS]

Pääministeri on tietenkin tilivelvollinen äänestäjille siitä, millaista politiikkaa on harrastanut. Tämä ei silti merkitse sitä, että hänellä olisi velvollisuus tehdä lehdille tiliä yksityiselämästään kuten siitä, millainen suhde hänellä on johonkin tiettyyn sukulaiseen. Edes suomalaista tutkivan ja intellektuaalisen journalismin huippua edustavaa City-lehteä kohtaan hänellä ei ole tätä velvollisuutta.

Ja tiedoksi sille tyypille, joka oli sitä mieltä, että kepulaiset liikkuvat täällä puolustamassa omiaan: minä en ole kepulainen enkä äänestäisi Matti Vanhasta. Sinulle voin kertoa ihmeellisen uutisen: on ihan oikeasti olemassa ihmisiä, jotka voivat puolustaa typerän kritiikin kohteeksi joutunutta poliitikkoa, vaikka tämä edustaisi jotain muuta kuin itselle mieluisaa puoluetta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hohhoijjaa

8.10.2004 15:00

"Parjatussa amerikkalaisessa mediassa on puolensa. Se on niin vahva, että höpöhöpön levittämisen lisäksi se riisuu vallashenkilöt munasilleen. Medialukutaitoinen kansalainen tietää heistä kaiken."

Kuinkakohan suuri prosentti amerikkalaisista mahtaa olla kovin medialukutaitoisia?

En myöskään ymmärrä miksi ihmeessä poliitikoista tai muistakaan julkisuuden henkilöistä tulisi tietää kaikki, ainakaan mikäli asia ei liity mitenkään henkilön työhön, viranhoitoon tai asiaan, johon liittyen hän on julkisuudessa.

En äänestä Vanhasta enkä edes pidä hänestä kovinkaan paljon henkilönä, mutta herranjestas, pitäisikö hänen ja muiden Cityn haastateltavien kenties tilittää kaikki asiansa alushousujensa kuvioinnista kouluaikaisiin tyttöystäviinsä tai muuten tulee keppiä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

typeraa

12.10.2004 14:07

Sopiihan sitten myös, että jatkossa työnantajalle annetaan oikeus vaatia työntekijältä selvitystä isäsuhteestaan? Riittää jo kerrostalokyttäys.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sensuuri

13.10.2004 10:46

Suomessa on edelleen vallalla herrapelko. Äänestäjät ja kansa ovat hampaattomia vallanpitäjien edessä. Pahimmillaan se kääntyy itsesensuuriksi. Veikkaus: kymmenen vuotta eteenpäin ja me tiedämme poliittisesta eliitistä enemmän kuin äidistämme. Ja se on pelkästään hyvä asia. Kansan valitsemien tulee olla kansan tuntemia. Kuten jutussa sanotaan, se kuuluu diiliin. Tai sitten voi tsekkailla muita vähemmän julkisia duuneja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tampio

13.10.2004 11:23

[LAINAUS]Hohhoijjaa kirjoitti 08.10.2004 klo 15:00:

"Parjatussa amerikkalaisessa mediassa on puolensa. Se on niin vahva, että höpöhöpön levittämisen lisäksi se riisuu vallashenkilöt munasilleen. Medialukutaitoinen kansalainen tietää heistä kaiken."

"Kuinkakohan suuri prosentti amerikkalaisista mahtaa olla kovin medialukutaitoisia?"

Ei voi olla totta. Suomalaiset ovat yli-ihmisiä median suhteen ja kaikki amerikkalaiset typeriä, näinhän se on. Ja toimittajakin suhtautuu ilmiselvästi täysin kritiikittömästi amerikkalaista mediaa kohtaan. Kun kerran yleistämään ruvettiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MikkoAN1

13.10.2004 17:47

[LAINAUS]tampio kirjoitti 13.10.2004 klo 11:23:

[LAINAUS]Hohhoijjaa kirjoitti 08.10.2004 klo 15:00:

"Parjatussa amerikkalaisessa mediassa on puolensa. Se on niin vahva, että höpöhöpön levittämisen lisäksi se riisuu vallashenkilöt munasilleen. Medialukutaitoinen kansalainen tietää heistä kaiken."

"Kuinkakohan suuri prosentti amerikkalaisista mahtaa olla kovin medialukutaitoisia?"

Ei voi olla totta. Suomalaiset ovat yli-ihmisiä median suhteen ja kaikki amerikkalaiset typeriä, näinhän se on. Ja toimittajakin suhtautuu ilmiselvästi täysin kritiikittömästi amerikkalaista mediaa kohtaan. Kun kerran yleistämään ruvettiin.[/LAINAUS]

Suomalaiset taitavat lukea eniten sanomalehtia maailmassa, sen lisaksi lukutaitoprosentti on 100.

Emme ehka yli-ihmisia, mutta eliittia kuitenkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sus_elikko

13.10.2004 20:02

[LAINAUS]DonaldDuck kirjoitti 03.10.2004 klo 16:22:

On erikoinen ajatus, ettei Matti Vanhanen olisi tilivelvollinen äänestäjille. Hyvä, että hymistelyyn joku tarttuu.[/LAINAUS]

Tilivelvollinen mistä?
Isänsä puheista?
Pitäisi paikkansa, jos Matti Vanhanen jollain lailla kontrolloisi isänsä sanomisia.
Näin ei kuitenkaan taida olla, joten vastuu ko. möläytyksistä kuuluu isä-Vanhaselle itselleen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi