Muotisuunnittelija Kanye West

Pariisin muotiviikkojen suurimman huomion varasti uuden aluevaltauksen tehnyt hiphop-tähti.

Kanye West siirtyi muotifanista pesunkestäväksi suunnittelijaksi.
Kanye West siirtyi muotifanista pesunkestäväksi suunnittelijaksi.

Keveästä messias-kompleksista kärsivä räppäri Kanye West on nyt myös muotisuunnittelija. Herra West herätti suurta mielenkiintoa viikonloppuna Pariisin muotiviikoilla jyöryttämällä lavalle oman naisten vaatemallistonsa. Kokoelma kantaa nimeä DW, Kanyen edesmenneen äidin, Donde Westin kunniaksi.

Suurten julkkisten vaatemallistot ovat usein vain tähden maineella ratsastamista. Iso osa Kanyen mallistoa kuvaavista asiantuntijoiden kommenteista on kuitenkin ollut yllättävän positiivisia tai positiivisen yllättyneitä. Mukaan mahtuu myös kriitikoita, joille pelkkä ajatus julkkissuunnittelijan esiintymisestä Pariisin muotiviikoilla nostaa karvat pystyyn.

Associated Pressin mukaan pyörää ei keksitty uudestaan, mutta maailman kuuluisimpiin muotiharrastajiin lukeutuneen Westin voidaan nyt sanoa kuuluvan alan ammattilaisiin. AP:n analyysin mukaan kokoelmassa on vaikutteita legendaarisilta muotitaloilta, kuten Balmainilta ja Givenchylta, mutta katumuodista ponnistavat vaikutteet, kuten krokotiilinnahkaiset huput, toivat siihen oman leimansa.

Wall Street Journal otsikoi juttunsa seuraavasti: ”Good Thing Kanye West Has a Day Job”. Kriittisen arvion mukaan mallistolla oli hetkensä, vaikka runsas luksusmateriaalien käyttö ei saa sokeutettua ihmisiä suunnittelun puutteilta. ”There´s somethin about fashion design that makes untrained people think they can do it”, lehti jatkaa.

Arvailujen varaan jää, kuinka suuri osa designista, vaiko lainkaan, on peräisin samasta kynästä kuin muutamat vuosituhannen suurimmista hiphop-klassikoista. Highsnobiety-verkkosivu arvelee, että Kanye on saanut apua ainakin huippudesignereilta Louise Goldinilta ja Givenchyn Riccardo Tiscilta.

Kanye itse otti tilaisuuden tosissaan. AP:n mukaan miestä jännitti kovasti kokoelman vastaanotto.

”The biggest conversation I hope I can end tonight is whole 'celebrity designer' thing. That's the biggest hurdle when you want to get amazing people to work for you”, West sanoi puhuessaan lehdistölle näytöksen jälkeen.

Pariisilaisessa lukiossa pidetty näytös keräsi paikalle ison liudan musiikon luomuksista kiinnostuneita julkkiksia, muotimaailman kovimpia suunnittelijoita ja toimittajia. Paikalla olivat Olsenin kaksoset, Lindsay Lohan, R&B-tähti Ciara ja maailmanluokan suunnittelijoista ainakin Alexander Wang ja Olivier Theyskens. Kanyen mallistoa catwalkilla esittelivät huippumallien kärkinimistä Chanel Iman, Karlie Kloss ja Jourdan Dunn.

AP:n mukaan tähtikavalkaadiin toi kontrastia lukiossa asuvat oppilaat, jotka seurasivat julkkisten kulkua kaltereiden takaa ja pyysivät ohikulkevilta tilaisuuden kutsuja muistoksi.

Youtube-kriitikoiden suhtautuminen Kanyen vaatemallistoon on todella kriittistä, ainakin tähän Fashion Bomb TV:n videoon jätettyjen kommenttien perusteella.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi