Näillä vehkeillä ihmiset aikovat avaruuteen lähitulevaisuudessa

Blue Origin julkaisi ensimmäiset kuvat turistiavaruusalustensa sisätiloista.

Kuva: Blue Origin

Avaruuteen on tänä päivänä jo paljon menijöitä. Yksi varteenotettavimmista yksityisistä avaruuden valloittajista on miljardööri Jeff Bezoksen Blue Origin. Blue Origin julkaisi juuri ensimmäiset kuvat siitä, miltä New Shepard -nimisen aluksen sisällä näyttää.

Kyseessä on kuudelle henkilölle tarkoitettu alus, jota pystytään käyttämään useampaan kertaan. Sen ideana on kuljettaa ihmisiä avaruuden rajoille, missä he voivat kellua hetken aikaa painottomassa tilassa ja ihailla uskomattomia maisemia.

Kuva: Blue Origin

Kuva: Blue Origin

New Shepard on onnistuttu laukaisemaan ja laskeutumaan jo viidesti, mutta ihmisiä ei ole vielä ollut kyydissä. Toimitusjohtaja Bezosin mukaan kuluttajia aletaan kuskaamaan avaruuteen vuonna 2018.

Toinen kaupallinen avaruuslentoihin erikoistunut projekti on toisen suuruuden hullun miljardöörin Elon Muskin SpaceX. Siinä, missä Blue Origin haluaa lähettää turisteja kiertoradalle, on SpaceX:n perimmäinen ajatus lähettää astronautteja avaruusasemalle ja muihin kohteisiin, vaikka myös he suunnittelevat turistilentoja kuuhun. Blue Origin tarjoaa kaikille matkustajille ikkunapaikat mukavissa penkeissä, kun SpaceX keskittyy teknisempään ja ammattilliseen lähestymiseen.

Musk ilmoitti viime syksynä, että yhtiön visioksi on asetettu Marsin asuttaminen. Jo ensi vuodeksi hän on lupaillut testilentoa, jossa testataan Red Dragon -alusta, joka voisi jonain päivänä kuljettaa Marsiin peräti sata ihmistä kerrallaan.

Jeff Bezos on sanonut, että hän haluaa nähdä miljoonia ihmisiä asumassa ja työskentelemässä avaruudessa. Joka päivä se on askeleen lähempänä.

Lähde: Mashable, The Verge

1 kommentti

Faktat kuntoon

30.3.2017 14:47

Korjatkaa red dragon on kapseli johon ei koskaan tule mahtumaan 100 ihmistä. Space X interplanetary transport system (ITS) voi kuljettaa aikanaan 100 ihmistä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi