Nainen ottaa selfien jokaisen miehen kanssa, joka häiriköi häntä kadulla

"It's not a compliment."

"Catcalling" eli naisten katuhäirintä on ongelma, johon tulee puuttua. Noa Jansma on 20-vuotias muotoilun opiskelija Alankomaista, joka päätti perustaa Instagram-tilin @dearcatcallers luokassa käydyn keskustelun jälkeen. 

"Tajusin, että puolet ryhmästä eli naiset tajusivat mistä puhuin ja kokivat sitä päivittäin. Miehet taas eivät ajatelleet, että katuhäirintää on edes olemassa ja jotkut eivät jopa uskoneet minua", Jansma kertoo BuzzFeedin haastattelussa.

Hän päätti näyttää luokan miehille, että katuhäirintää tapahtuu. Yhden kuukauden ajan hän otti 24 kuvaa, jossa yksi tai useampi mies oli seksuaalisesti ahdistellut häntä verbaalisesti.

"Ensin ajattelin, että miehet epäilisivät motiivejani ottaa kuvia heidän kanssaan. Useimmat kuitenkin olivat peukut pystyssä ja iloisia. He eivät välittäneet minusta, eivätkä huomanneet, että olin surullinen", Jansma sanoo.

Kuvateksteissä Jansma kertoo, mitä hänelle on huudettu. 

 

Mmmmmm beautiful sweet girl #dearcatcallers

A post shared by dearcatcallers (@dearcatcallers) on

 

slowly following me 2 streets shouting "sexy!" and "wanna come in my car?" #dearcatcallers

A post shared by dearcatcallers (@dearcatcallers) on

Jansma on saanut paljon positiivista palautetta projektistaan. Seuraavaksi hän aikoo antaa Instagram-tilin käytettäväksi naisille eri puolilla maailmaa, jotta ongelma tulisi vielä enemmän näkyväksi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi