Näyttelijä Kalle Lamberg ei ole Päivi Räsäsen kanssa samaa mieltä

Turun Nuoren Teatterin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi valittu Kalle Lamberg auttaa kavereita baaritappeluissa ja joutuu siksi itse kiipeliin.

Kalle Lamberg puhuu sujuvasti turkua. ”Helsinkiläiset kaverit väittävät, että esitän kysymyksetkin aina turkulaisittain negaation kautta.”
Kalle Lamberg puhuu sujuvasti turkua. ”Helsinkiläiset kaverit väittävät, että esitän kysymyksetkin aina turkulaisittain negaation kautta.”

Kalle Lamberg on vaikuttanut Turun seudun teatterimaailmassa jo nuoresta pitäen. Nyt hänet on valittu Turun Nuoren Teatterin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi. Pesti alkaa syyskuun alussa.

"Ei tästä voinut edes uneksia, kun tuli lapsena kyseiseen teatteriin harrastamaan näyttelemistä", Lamberg hehkuttaa.

Esiinnyit kesällä Turun Nuoren Teatterin Yhden vielä ja sitten häät -hupailussa. Kuinka moniin häihin osallistuit kesällä?

"Tänä kesänä ei ollut lähipiirissä yksiäkään häitä. Aika usein minua pyydetään esiintymään kavereiden ja sukulaisten häissä. Yleensä teen sitten stand upia tai jotain hahmopohjaista komediaa. Yritän kuitenkin välttää sitä, koska siinä menevät koko häät tavallaan ohi."

Yhdelle roolihahmoistasi näytelmässä maistuu alkoholi. Pitäisikö alkoholilakia tiukentaa?

"Mielestäni ei. Olen tehnyt baarihommia jonkun verran. Kyllä tässä asiassa on nyt lähdetty ratkomaan ongelmia vähän väärästä päästä. En ole Päivi Räsäsen kanssa samaa mieltä."

Sinut valittiin Turun Nuoren Teatterin taiteelliseksi johtajaksi. Aiotko tehdä radikaaleja muutoksia ohjelmistoon?

"Tuskin mitään kovin suuria ainakaan. Pääosassa ovat edelleen lapsen ja nuoret. Alamme käynnistellä näyttelijäkummiohjelmaa ja tehdä entistä enemmän yhteistyötä eri teatterien kanssa. Katsotaan sitten myöhemmin, onko tarvetta suuremmille muutoksille."

Ronja Ryövärintytär kuuluu TNT:n syysohjelmistoon. Milloin viimeksi varastit ja mitä?

"Olen varastanut kerran elämässäni. Kun olin 5-vuotias, huomasin Paimiossa Mäenpään kioskilla, että Aku Ankka -lehden välistä oli tippunut tarroja lattialle. Sujautin ne taskuuni. Omatunto soimasi kuitenkin kotona niin paljon, että hautasin tarrat takapihalle. Tuhosin todisteet."

Sinut tunnetaan huumorirooleista. Onko komedian tekeminen draamaa helpompaa?

"On se ainakin minulle helpompaa. Jossain kohtaa kyllä tuli sellainen tunne, että välillä olisi kiva tehdä muutakin. Syksyllä olen mukana Kansallisteatterin Pahuus-näytelmässä, ja siinä roolihahmossani ei ole tippaakaan huumoria."

Olet syntynyt kansallisena hätäpäivänä. Milloin sinulla oli viimeksi oli hätä?

"Joudun aika usein hätään. Olen tällainen sosiaalinen luonne ja haluan, että kaikilla on kaikki hyvin. Siksi menen usein esimerkiksi selvittelemään baaritappeluita ja puolustamaan kavereita. Silloin voi tulla hätä."

Olet harrastanut kilpatanssia. Kuinka paljon tanssitaustasta on hyötyä näyttelemisessä?

"Jonkin verran. Siitä on saanut hyvän liikuntapohjan. En ollut ikinä mitenkään erityisen hyvä tanssija, mutta rytmitajusta on paljon hyötyä lavalla. Jos osallistuisin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan, haluaisin parikseni Ansku Bergströmin, sen Antti Tuiskun parin. Tietysti ihan vain siksi, että hän on hyvä tanssija."

Kerro pikku-Kalle-vitsi.

"Olen kuullut näitä montakin, mutta tämän muistan lapsuudesta: Pikku-Kalle kanniskeli tikapuita kadulla, ja naapuri ihmetteli, mihin Kalle niitä oikein tarvitsi. ’Menen kohta yläasteelle’, vastasi pikku-Kalle. Tuo ei oikein nykyään enää naurata, aika huono vitsi siis."

1 kommentti

lebbis

12.10.2012 11:25

Kyseinen poika oli hämmästyttävän hyvä Pahuus esityksessä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi