Neoburleskitähti Cherry

Cherry Bonbon pukeutuisi mielellään siniseksi jänikseksi.

Cherry Bonbon tekee miehensä kanssa neoburleskia, joka on perusburleskia oudompaa.
Cherry Bonbon tekee miehensä kanssa neoburleskia, joka on perusburleskia oudompaa.

Anu Pennala alias Cherry Bonbon tuo burleskikulttuuria pohjoiseen yhdessä Cinnamon Dustin ja Larry Moodin kanssa Oulu Burlesque -yhdistyksen kautta.

Aluksi opetit burleskia muille, mutta päädyitkin itse lavalle. Miten tässä näin kävi?

"Tutustuin burleskiin vuonna 2009. Lisätietoa kerättyäni kehitin Burleski Dance -tanssilajin, jossa on elementtejä esittävästä burleskista, kilpatanssista ja jazztanssista. Kipinä jäi päälle. Vedin Oulussa tanssitunteja, mutta tarkoitukseni ei ollut koskaan alkaa esiintyä itse. Näin kuitenkin kävi. Jo toisella esiintymiskerralla katsomossa oli jo noin 1000 katsojaa."

Mistä keksit taiteilijanimesi?

"Cherry Bonbon tulee biisistä, jossa Ricky Martin sanoo shake your bonbon. Rakastan lattareita."

Virpi Salmi kutsui Hesarissa burleskia strippaamiseksi, joka vapauttaa naisia yhtä paljon kuin Aira Samulinin kunniaksi julkaistu postimerkki. Mitä mieltä olet?

"Ero strippaamisen ja burleskin välillä on varsin selkeä. Burleskissa suurin osa yleisöstä on naisia, vaikka toki joukossa on miehiäkin. Tarkoitus ei ole kiihottaa yleisöä seksuaalisesti. Esitykset voivat sisältää mitä vain kauniin viehkeän naisen pyörähtelystä jättikokoisen jäniksen show’hun."

Onko burleski vain naisten juttu?

"Tämä on ehdottomasti naisten juttu."

Miehet eivät siis voi tehdä burleskia?

"On esiintyjisen joukossa myös miehiä. Heitä kutsutaan boylesque tai manlesque-esiintyjiksi. Burleski on jaettu klassiseen burleskiin ja neoburleskiin eli nykyburleskiin."

Mitä on neoburleski?

"Klassisessa burleskissa esiintyjä on yleensä nainen. Nykyburleskissa lavalla voi olla kuka vain: mieheksi pukeutunut nainen, naiseksi pukeutunut mies tai vaikka apina-asuinen mies. Se on siis enemmän groteskia, irvokasta ja huumoripitoista burleskia."

Mistä itse nautit eniten burleskissa?

"Kaikki hörhelöt ja röyhelöt kiinnostivat aluksi, mutta asiaan enemmän tutustuttuani minua alkoi viehättää rajattomuus. En ole esiintyjänä sidottu mihinkään rooliin tai malliin. Esiintymisessä parasta on yleisö, sen reaktiot ja vastavuoroisuus. Siinä on syy, miksi tätä teen."

Mitä et suostuisi pukemaan päällesi?

"Iso sinisen jäniksen tai miehen rooli olisi kiva. Olen nähnyt joillakin burleskiesiintyjillä niin pienet tasselit ja alaosan, ettei arvailuille juuri jää sijaa. Sellaisen asun minä jättäisin kotiin. En oikein osaa olla eteerisen kaunis ja liehua lavalla, vaan käytän esiintyessäni paljon ilmeitä ja pyrin yllättämään yleisöni."

Kuka on burleskiesikuvasi?

"Mulla ei sellaista burleskissa varsinaisesti ole, mutta pidän suunnattomasti Bettie Blackheartista sekä Trixie Little ja Evil Hate Monkey -duosta."

Miten korkeissa koroissa pystyt maksimissaan esiintymään?

"15 senttiin saakka menee koreografiatkin koroilla ihan huoletta."


Cherry Bonbon Rovaniemen Wanhojen Markkinoiden Lappipurleski-risteilyllä M/S Kemijoen Helmellä 24.8. 10 e, markkina-alueen puuhateltassa 25.8. 5 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi