Nokian kipu, mun etu

On onnenpotku, että taloudellinen kurimus koettelee juuri Nokiaa.

Kirjoittaja kuuluu kirkkoon hiljaisuuden aikaan (22–07).
Kirjoittaja kuuluu kirkkoon hiljaisuuden aikaan (22–07).

Nokian osavuosikatsaus pudotti yhtiön osakkeen arvoa reilusti, mutta ei syytä huoleen – kaikki sujuu suunnitelman mukaan. Kuten sanonta kuuluu, munakasta ei voi tehdä rikkomatta munia. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että Suomeen saadaan vähemmän työpaikkoja, jotta Suomeen voidaan saada lisää työpaikkoja.

On unohdettava itsekkyys ja ajateltava kansallista etua. Jo vuosien ajan tavoitteena on ollut Nokian markkina-arvon alentaminen, sillä se on paras keino lisätä yhtiön kotimaisen omistuksen arvoa. Nythän merkittävä osuus Nokiasta on ulkomaisilla sijoittajilla, joten tämä sattuu heihin enemmän kuin meihin.

On onnenpotku, että taloudellinen kurimus koettelee juuri Nokiaa. Mitä suurempi yhtiö, sitä tehokkaammin se osaa uudistua. Miettikää vaikka suomalaista metsä­teollisuutta tai amerikkalaista autoteollisuutta. Kerran mahtava, aina mahtava!

Sitä paitsi ei tässä maassa ole ollut ennenkään tapana valittaa, jos pikkaisen kirpaisee. Ei, me toimimme kuten miehet: kärsimme ja rakennamme, ja vasta sitten valitamme siitä, miten vaikeaa oli kärsiä ja rakentaa.

Eikä kyse ole pelkästään rahasta. Muistelkaapa millaisissa olosuhteissa suomalaiset taiteilijat ovat venyneet parhaisiin suorituksiinsa. Lönnrot kiersi maata jalkapatikassa, Kivi kirjoitti kansalliseeposeksen persaukisena ja Sibelius sävelsi velkojien hengitys niskassaan.

Pitäisin todennäköisenä, että juuri tällä hetkellä jossain piilopirtissä entinen Nokian insinööri kirjoittaa definitiivistä proosarunoa nyky-Suomesta ja nykysuomalaisista.

Sille tuskin löytyy kustantajaa, koska kenelläkään ei ole enää varaa tukea taidetta, mutta periaate on tärkein. Ihmisen luontoa ei voi nujertaa, ja se on kaunista.

Toki ilmiössä on huonoja puolia, kuten se, että työpaikkansa menettävät ennen kaikkea hyväpalkkaiset miehet. Onneksi heillä on kotona vaimot, jotka voivat huolehtia ja hoivata puolisoitaan, kunnes he ovat taas valmiita palaamaan työelämään. Kuvitelkaa mikä kaaos vallitsisi, jos sukupuolten osat käännettäisiin.

Onneksi kuitenkin työmarkkinat toimivat edelleen normaalisti ja varmistavat, että miehet löytävät rahakkaampia töitä kuin naiset.

Sitten Suomi vasta pulassa olisikin, jos tuosta periaatteesta luovuttaisiin.

1 kommentti

lyhytmyyja

4.5.2012 22:40

Tällä on kyllä tehnyt parhaat rahat vuosiin! Kiitos Elop!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi