Nuorille lisää

Jos ehdot eivät kelpaa, voitte muuttaa ne mieleisiksenne päästyänne valtaan.

Kirjoittaja kuuluu kirkkoon hiljaisuuden aikaan (22–07).
Kirjoittaja kuuluu kirkkoon hiljaisuuden aikaan (22–07).

Nuoriso on aina valittanut, että vanhemmat sukupolvet kohtelevat sitä epäreilusti. Paitsi silloin kun minä olin nuori, jolloin asia oli päinvastoin. Nyt kun nuoriso on voittanut jääkiekon maailmanmestaruuden ja hävinnyt Euroviisut, on oikea aika toteuttaa suuri ikäreformi, joka hyödyttää kaikkia.
   
Kuulemma nuoret eivät opiskele tarpeeksi ahkerasti. Ratkaisuna pakotetaan kaikki käymään koulua 25-vuotiaiksi saakka, niin hitaampikin ehtii hankkia ammattikorkeakoulusta paperit. Tähän yhdistetään työntekovelvollisuus 18-vuotiaasta saakka. Ei mitään orjatyöläisyyttä, mutta varmistetaanpa kuitenkin, ettei turhia välivuosia jää. Kerrossiivoojille on aina käyttöä.

Koska kaikki käyvät töissä, valtio säästää, kun sen ei tarvitse maksaa opintotukea eikä työttömyysturvaa. Loogisuuden nimissä yhdistetyltä työ- ja opiskeluajalta ei kerry eläkettä, koska eihän meillä ihan kaikkeen ole varaa. Turha napista, sillä jäähän teille ravitsevat opiskelijalounaat.

Äänestäminen ei näytä teitä kiinnostavan, joten tehdään siitä yli 25-vuotiaiden oikeus. Pääsette keskittymään elämäänne eikä tarvitse huolehtia siitä, mitä muu maailma tekee. Sillä sitähän te aina olette halunneet – omaa aikaa.

Muitakin ikärajoja pitää hienosäätää. On maamme köyhä ja siksi jää ellei uusia suomalaisia sikiä pikavauhtia. Niinpä avioliitot on sallittava 15-vuotiaille. Jos ajokortin hankkiminen onnistuisi jo samassa iässä, vältyttäisiin sisäsiittoisuudelta, kun ei olisi pakko lisääntyä naapurin serkku-Pirkon kanssa.

Kolmas ja kriittisin vaihe väestöpyramidin korjaamisliikkeessä on alkoholijuomien myynnin ikärajojen laskeminen. Vastuullisuuden takia säädetään kuitenkin laki, jonka mukaan viinaa saa juoda vain ennen kuin aikoo harrastaa seksiä.

Näin on korjattu työttömyys, alikoulutus ja huoltosuhteen romahtaminen. Ainoaksi ongelmaksi jää oikeastaan se, että nuoret kuuntelevat sietämättömän huonoa musiikkia eivätkä osaa puhua kunnollista suomea.

Näyttää aika hyvältä vaihtokaupalta, vai mitä? Jos ehdot eivät kelpaa, muistakaa, että voitte aina muuttaa ne mieleisiksenne päästyänne valtaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi