Nyt sitä saa: pussisiideri eli siiderisorbetti

Kopparbergin aprillipilasta alkunsa saanut siiderisorbetti lanseerattiin virallisesti tänä kesänä.

Nimihirviö Kopparberg Frozen Fruit Cider Sorbet sai alkunsa hassunhauskasta aprillipilasta, jossa kerrottiin yhtiön lanseeraavan siiderimehujään. Vastaanotto oli niin innostunutta, että Kopparbergillä päätettiin panna hihat heilumaan ja siiderijätskit alulle.

Pussisiiderit ennakkolanseerattiin jo viime vuonna, jolloin Cityssäkin vinkattiin niitä löytyvän kauppojen hyllyiltä. Kopparberg tunnusteli kansan reaktioita, ja ne olivat niin innostuneita, että tänä kesänä siiderisorbettia on saanut Kopparbergin myydyimmissä siiderimauissa paitsi kaupoista, myös tapahtumista. Kopparberg tarjoaa nyt myös ravintoloille mahdollisuutta ottaa siiderisorbetti myyntiin: niille toimitetaan sorbettikoneet, josta siideriä pursotetaan kuin pehmistä konsanaan. 

Kotiin siideri ostetaan pakastamattomana, eikä se ole mikään nopea herkku. Pussia täytyy ensin jäädyttää pakastimessa noin kahdeksan tuntia. Kun pussi otetaan pois pakastimesta, sitä tulee rutistella, jotta siiderihileet irtoavat hiukan toisistaan. Sitten juoman voi lusikoida pussista tai kaataa halutessaan lasiin. Makuja on kolme: mansikka-lime, hedelmäsekoitus ja seljankukka-lime.

Jäädyttämisprosessin vuoksi siiderisorbetin alkoholipitoisuus on nestemäistä siideriä matalampi, vain 4%, mutta hätä ei ole tämän näköinen: Kopparbergiltä vinkataan, että sorbettia voi halutessaan terästää muutamalla tipalla likööriä tai väkevää alkoholia. 

1 kommentti

P15515

6.9.2016 18:23

Kaiken maailman paskaa sitä saakin Suomessa siideriksi kutsua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi