Nyt voit huoletta syyttää korkeasta verenpaineesta puolisoasi

Jos olet parisuhteessa ja verenpaineesi tuppaa nousemaan, saat uuden tutkimuksen turvin syyttää siitä kumppaniasi.

Kuva: @ berc / Fotolia

Michiganin yliopistossa tehty tutkimus on osoittanut, että krooniseksi muodostunut stressi ja kohonnut verenpaine ovat suoraan yhteydessä rakoilevaan parisuhteeseen. Samalla selvisi myös, että pelkästään jo naisen ollessa stressaantunut, voi miehen verenpaine nousta pilviin.

Tutkimukseen osallistui yli 1300 naimisissa tai avoliitossa olevaa pariskuntaa vuosina 2006 ja 2010. Tällöin he täyttivät kyselylomakkeen, ja heille suoritettiin verenpaineen mittaus. Tutkijat saivat selville, että parisuhteen laatu vaikutti todella verenpaineeseen. Miehillä korkeaa verenpainetta oli eniten havaittavissa vaimon ollessa stressaantunut. 

”Tämä johtuu luultavasti siitä, että miehet luottavat saavansa vaimoiltaan tukea, mutta kun vaimo kärsii stressistä, voi sitä olla vaikea saada”, kertoi tutkija Kira S. Birditt.

Hänen mielestään parien kannattaisi ennaltaehkäistä stressin muodostumista.

”Hyviä keinoja siihen on esimerkiksi harrastaa yhdessä fyysisiä aktiviteetteja tai avata suu ja puhua terapeutille”, kommentoi Birditt. Lopuksi hän vielä muistuttaa, että parisuhteessa on tärkeää että puoliso on myös paras ystäväsi.

Lähde: Yahoo

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi