Oikeus juhlia saamatta turpaan

Kummat hakkaavat enemmän ja raaemmin, miehet vai naiset? Kun puhutaan naisten kohtaamasta väkivallasta, joku muistuttaa heti, että kyllä ne naisetkin hakkaavat. Ja kun puhutaan miehistä uhreina, eikös joku heti huuda väliin, että kyllä naisiakin pätkitään. Väitteet pitävät paikkansa, mutta sävy on outo. Ihan kuin tärkeintä olisi nokitella sillä, kumpi sukupuoli ottaa ja antaa enemmän turpaan.

Emme vähättele naisten kokemaa väkivaltaa, mutta tässä lehdessä keskitymme miehiin. Tarkemmin sanottuna nuoriin, vähän päihtyneisiin miehiin, jotka saavat päihin tuntemattomilta. Heidän kokemaansa väkivaltaa nimittäin vähätellään. Jos tuntematon hyökkää kimppuun, kyseessä on karu välivaltatilanne. Jos mukana on edes vähän alkoholia, kyseessä on pieni kännirähinä, jolle naureskellaan. Vammat voivat olla samat, mutta jälkimmäistä ei oteta vakavasti. Tapauksia on paljon: yli kolmannes suomalaisista nuorista miehistä on aikuisena kokenut fyysistä väkivaltaa tuntemattoman taholta. Useimmiten ollaan humalassa.

Me vaadimme, että nuorten miesten kännissä kohtaama väkivalta otetaan vakavasti, sitä tutkitaan ja yritetään ehkäistä. Me vaadimme miehille oikeutta juhlia ravintolassa ja kotona tulematta hakatuksi. Osallistu keskusteluun osoitteessa http://www.city.fi/baarirauha

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi