On totuuden aika

Kolumni

On tullut aika räjäyttää maahanmuuttoa koskevat myytit. En tarkoita, että itse maahanmuuttajat pitäisi räjäyttää – en ole sentään mikään hirviö. Riittää, että räjäytämme muutamia ikään kuin esimerkkinä muille. Minä tietenkin vitsailen, sillä kannatan humaania maahanmuuttopolitiikkaa. Räjäyttäminen ei kuulu siihen.

Olen lukenut sanomalehdistä, että Suomessa suunnitellaan tilapäisistä turvapaikoista luopumista ja laajamittaista työnhakuviisumien käyttöönottoa. Humanistina nämä uutiset huolestuttavat minua. Olemmeko täyttämässä Suomi-neidon helmat tuottamattomien sosiaalipummien vyöryllä vai osaammeko toimimmeko vastuullisesti ja oikein?

Maahanmuuttajien kymi on jo nykyisellään repimässä rikki Suomi-neidon neitseelliset portit. Vuosittain yli 2 000 maahanmuuttajaa saa Suomen kansalaisuuden. Jos sama tahti jatkuu, jo 2 500 vuoden päästä näitä uussuomalaisia on yhtä paljon kuin Väinämöisen veriperillisiä.

Uskomatonta mutta totta. Lapsikin ymmärtää, että valtioiden rajat eivät ole pelkkiä mielivaltaisia sopimuksia, joita voitaisiin vuosisatojen kuluessa siirrellä edestakaisin. Suomalaiset ovat suomalaisia siksi, että ovat syntyneet täällä. Tai kansainvälisillä vesillä Suomen lipun alla olevassa aluksessa.

Aina kun joudun vaikeaan paikkaan, kysyn mitä Jeesus tekisi. Luultavasti hän pyytäisi inflaation ylittävää indeksikorotusta, mutta se ei nyt kuulu tähän. Kenties hän kehottaisi meitä avaamaan sylimme kaikille lääkäreille ja diplomi-insinööreille, jotka aluksi puhuvat englantia viehättävästi murtaen mutta oppivat vuosien kuluessa arvostamaan jäyhää kansanluonnettamme ja vitsailemaan ruotsalaisista. Kyllä, olen varma, että heitä Jeesus rakastaisi. Onhan selvää, että yhdelläkään suvereenilla valtiolla ei ole velvollisuutta ottaa vastaan kansalaisia, jotka ovat muuttaneet sinne vapaaehtoisesti. Kuvitelkaapa tilanne, jossa suomalaiset lähtisivät paremman elintason perässä vaikkapa Ruotsiin. Skenaario on niin mieletön, että sen ajatteleminenkin naurattaa.

Esitän toisenkin ajatusleikin: olisiko 1990-luvun lama voitu välttää, jos emme olisi hassanneet niin valtavia rahasummia ulkomailta tulleiden sosiaalipummien hyysäämiseen? Tätä kannattaa miettiä tovi.

Uskon, että jokaisella ihmisellä on oikeus onnellisuuteen ja vapauteen. Ja sitä voi kaikin mokomin tavoitella Suomessa, jos on Euroopan unionin alueella tai kansainvälisillä vesillä EU:n jäsenvaltion lipun alla olevassa aluksessa. Aivan kuten Jeesus.

Kirjoittaja on syytön, kunnes toisin todistetaan.

5 kommenttia

archlight

4.1.2008 10:04

Vahvaa pointtia, mutta muistuttaisin että Jeesus -kuvasi on antropomorfismin halvaannuttama. Tarkemmin sanoen, tarkastelet Jesseä kuin tavallista ihmistä, kenties fiksua ja syvästi viisasta sellaista, mutta muistutan Teitä siitä että jos Jeesus on vain ihminen, ei hän olisi nyt saatavilla tai jos olisikin, olisivat hänen vedot eli puheensa suht inhimillistä plörinää. Sellaista mitä eduskunnassa ja vastaavissa päätöspiireissä kuullaan.

Having said this, se mitä alleviivaan tässä Sinulle, on sitä että Jeesus oli myös Kristus eli Jumal-Ihminen(kreik.theantropos)ja niin muodoin, jos Hän eläisi tänään -joka olisikin mahdollista koska Hän olisi tai siis on myös Jla eli aikaan ja paikkaan ei-sidonnainen olento- olisi Hänen vetonsa monella tapaa käsittämättömiä. "Käsittämättömyydellä" en suinkaan tarkoita tässä nyt mitään hupsuutta tai typeryyttä, inhimillisestä perspektiivistä tarkasteltuna, vaan sitä että Hänen jumaluutensa ansioista ne olisivat profeetallisia, nerokkaita ja syvästi Suomea ja koko maailmaa rikastavia sanoja.

Toki, sinulla on oikeus ja vapaus ajatella juuri sellaista Jeesusta kuin haluat. Ja tiedän myös sen että jos olisit ympännyt kirjoituksesi inhimilliseen Jesse -kuvaan myös Hänen jumaluutensa, olisit varmaan saanut potkut tai sitten anaalihelmien alakoristamat citypistefiiläiset olisivat leimanneet sinut jeesustelijaksi tai vastaavaksi ja se ei ole imagon kannalta ollenkaan hyvä. Ei lehden, eikä sinun.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tötterströn

10.1.2008 14:19

"""Uskon, että jokaisella ihmisellä on oikeus onnellisuuteen ja vapauteen. Ja sitä voi kaikin mokomin tavoitella Suomessa, jos on Euroopan unionin alueella tai kansainvälisillä vesillä EU:n jäsenvaltion lipun alla olevassa aluksessa. Aivan kuten Jeesus."""

Mukavaa.

Kerros nyt, että kuinka maailman 4.6 miljardia ihmistä alle kahdella dollarilla päivässä voi toteuttaa tuota uskoasi käytännössä?

Esimerkiksi vaikkapa 500 miljoonaa kyseisen uskonmukaista onnentavoittelijaa tuotuna eurooppaan upottaisi silkalla massallaan meidät kaikki alle kahden dollarin per päivä. Jäljelle jäisi kuitenkin vielä 4.1 miljardia 'oikeutettua' onnentavoittelijaa ulkopuolelle..

Selvennyksenä, että yksi miljardi on tuhat miljoonaa. Näillä kaikilla 4600 miljoonalla on siis uskonmukainen oikeus tavoitella sitä onnea. Etenkin euroopassa, koska 'se valkoinen mies'.

Erittäin mukavaa on vielä se, kuinka kevyesti asiaan voikaan suhtautua kunhan vain uskoo trallalaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Clowds in the sky

10.1.2008 14:38

Ennusteiden mukaan Saksassa syntyvistä lapsista on muslimeja 75% vuonna 2025, joten en usko, että Suomessakaan menisi noin pitkään (2500 vuotta), että täällä olisi enemmistö jotain muita, kuin supisuomalaisia. Totta on se, että vaikka kuinka otettaisiin Afrikasta ja lähi-idästä pakolaisia, eivät he koskaan loppuisi.

Länsimaissa muslimit lisääntyvät huomattavasti kantaväestöä nopeammin. Moni on varmaan nähnyt monilapsisia somaliperheitä Suomessa. 4 lasta on varsin normi. Suomalaisissa perheissä 2-3 on tavallinen, puhumattakaan kaikista lapsettomista uraohjuksista. Suomen syntyvyys taitaa olla hieman alle 2 eli kantaväestö on vähenemään, maahanmuuttajat, etenkin euroopan ulkopuoliset, ovat vahvassa kasvussa.

Etelämpänä euroopassa tilanne on paljon pidemmällä, kuin Suomessa nyt.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

P_K_

10.1.2008 18:38

Viime vuosikymmenen lopulla Suomeen tuli nettosiirtolaisia kolmisen tuhatta henkeä vuosittain. Kansalaisuuden saamisessa kestää aikansa, joten on ihan oletettavaa, että nykyisin kansalaisuuden saa noin 2000 henkilöä. Nettosiirtolaisten määrä on kuitenkin ollut tällä vuosikymmenellä kasvussa, 2006 saapui 10 344, ja 2007 muutama tuhat enemmän, eli kasvu on ollut noin nelinkertainen seitsemässä vuodessa. Jos tulevia myönnettäviä kansalaisuuksia arvioidaan saapujien mukaan, niin 2014 kansalaisuuden saanee ~8 000. Todelllinen määrä lienee kuitenkin korkeampi, mikäli Astrid Thorsin suunnitelmat siirtolaisten houkuttelemiseksi ja käsittelyn tehostamisesta toteutuvat. Virallinen minimitavoite on 10 000 vuodessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

coldheat

11.1.2008 08:49

Ahaa, siis taas se sama 10 000 ihmistä työvoimareserviksi, niin kuin ennen lamaa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi