Onkssul hei heittää euroo tai parii?

Saariahon kolumni

Mahtavaa taloudenpitoa hei! Helsingin Yleisurheilun MM-kisaorganisaatio teki sen taas. On siinä meillä varsinaista possea.

Jos nämä herrat eivät olisi tekemisissä suomalaisen pyhän lehmän, seipäänheiton kanssa, heille totta tosiaan nauraisivat aidan seipäätkin.

Ensin höynäytettiin kaupunkia ja valtiota oikein kunnolla. Luvataan kisahakemuksessa katettu stadion, ja kun kisat saadaan, alkaa ihmettely, kuka lystin maksaa.

8,4 miljoonaa euroa, kiitos. Ja kiitos katoksen, Helsinki säilyttää hehkeytensä ja hohdokkuutensa kaikkien maailman turistien silmissä. Puhumattakaan siitä, kuinka positiivisesti Suomi-kuva kehittyy. Yeah, right.

Nyt sitten samaiset puliveivarit ovat saaneet aikaiseksi 2,5 miljoonan euron vajeen 20 miljoonan euron kisabudjettiin jo kaksi vuotta ennen kisoja. Jotenkin tuntuisi järkeen käyvältä, että kisoihin olisi alun pitäenkin budjetoitu realistiset 22,5 miljoonaa euroa.

Mutta miksi vaivautua? Onhan kisaorganisaatiolla tanakka takuumies antamassa backupia. Valtio on myöntänyt jo aikoja sitten 3 miljoonan euron tappiotakuun kisoille.

Ja nyt annettiin vasta tulosvaroitus. Ei vielä olla raapimassa Antti Kalliomäen ovella. Ensin yritetään tyhjentää yritysten taskut. Isoimmat kalat tosin ovat kansainvälisen yleisurheiluliiton taskussa. Että tiristele sitten siinä.

Sitten luvataan tietysti säästää kaikissa mahdollisissa kohdissa, kuten kukkaistutuksissa. Voi hyvät hyssyrät. Elton Johnko siellä on ollut kukkasommitelmia suunnittelemassa?

Vasta sen jälkeen käännytään valtion ja kyllä, jälleen kerran Helsingin kaupungin puoleen.

“Tietysti toivomme, että rahaakin voisimme saada, mutta suoran rahan sijaan odotamme hyvää yhteistyötä, jossa molemmat voittavat”, Helsingin MM-kisojen toimitusjohtaja Antti Pihlakoski toteaa Ilta-Sanomissa.

Hyvän yhteistyön kunniaksi Helsinki voisi tarjota ja antaa kisaorganisaatiolle takuut lämpimästä kädestä. Silloin Helsinki ainakin kerran voittaa näissä kinkereissä.

2 kommenttia

teekannukandej

13.9.2003 10:06

Eipä toi katos oo ainut asia joka ulkolaiselle jäis mieleen Suomesta, joten panostakaas nyt hieman noihin höysteisiinkin et annetaan tästä maasta hyvä kuva muualle jne.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

justjoopajoo

17.9.2003 18:13

Niin, panostetaan omaan itseemme ja ulosantiimme. Parhaimman vaikutelman voi antaa olemalla itse kiva. Pelkkä ympäristö ei suinkaan riitä. Meillähän on ylipäänsä paljon parannettavaa, eikä yltiöpäinen roskaaminen ja niiden siivoaminen ole halpaa. Nekin rahat voisi käyttää sitten esim. kukkaistutuksiin ja muihin koristeisiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi