Onnea 241-vuotias Yhdysvallat! Näitä asioita emme sinusta ymmärrä

On Jenkeissä monta ihmeellistä asiaa.

Kuva: travelview/Fotolia

Amerikan Yhdysvallat täyttää tänään, 4. heinäkuuta 2017, kunnioitettavat 241 vuotta. Itsenäisyyden vuosiin (ja myös niitä edeltäviin aikoihin) mahtuu paljon saavutuksia, joista saamme myös muualla maailmassa nauttia päivittäin – mutta on joitakin asioita, joita emme Yhdysvalloista ymmärrä. 

Aseet

Ajattele, että menet ruokakauppaan. Ostat maitoa, tyhjiöpakattua vaaleaa huttuleipää, sulan voin makuista maustejauhetta, vaahtokarkin kaltaisia valmisteita, pullon viiniä, käsiaseen ja haulikon. Koska miksi ei?

Verot

Öö, kuinka vaikea on lisätä arvonlisävero suoraan tuotteen hintaan? Ei kovin vaikeaa, koska about kaikki muut maailman maat tekevät niin

Disclaimerit

Kuppi saattaa olla kuuma, käärettä ei ole tarkoitettu leluksi, toffee voi tarttua hampaisiin, muovia ei kuulu syödä, jäätelö voi tuntua kylmältä, vessanpöntön vesi ei ole juotavaa, ja lääkkeiden tv-mainokset ovat jumalattoman pitkiä, koska jokainen mahdollinen haittavaikutus pitää sanoa ääneen.

Mittayksiköt

Mikä hitto amerikkalaisia vaivaa, kun niiden pitää käyttää mittayksiköitä, joita ei käytä maailmassa oikeastaan kukaan muu? Tuuma, jalka, maili, unssi, pauna – kamoon! Ettekö ole kuulleet metrijärjestelmästä?

Setelit

Jokaiselle amerikkalaiselle on käynyt todennäköisesti ainakin kerran elämässä niin, että hän on ottanut vastaan tai antanut maksuksi väärän arvoisen setelin, koska ne kaikki näyttävät arvostaan riippumatta samalta. Eikä se tietysti ole mitenkään kauhean iso juttu. Paitsi tietysti, jos väkiluku on yli 320 miljoonaa. 

Kenkien pitäminen sisällä

Me emme kerta kaikkiaan ymmärrä, mikä tämän taustalla on. Päivän päätteeksi on sukkaosastolla varmaan melkoiset tuoksut. Kenkien jalkoihin liimattuna pitäminen johtaa myös muihin käsittämättömiin lieveilmiöihin, joita myös kokolattiamatoiksi kutsutaan. Miksi?

Supersize kaikki

Jos Yhdysvalloissa erehtyy tilaamaan kahvilassa tai pikaruokaravintolassa isoimman juoman, kannattaa ottaa mukaan kaveri, koska juomaa ei välttämättä voi kantaa yksin. Ai niin, ja jos sekään ei vielä riitä, varmuuden vuoksi on olemassa myös free refills

2 kommenttia

Bonnis

4.7.2017 18:44

Oikeasti kaikista älyttömin ja brutaalein asia on vastasyntyneiden poikien ympärileikkaaminen. Sairasta, sairasta, sairasta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Diipaadaapaaa

8.7.2017 08:51

Tosiasiassa hyvin monien älyttömyyksien taustalta löytyy - ehkä ei niin yllättävästi - Englanti.

Ja Englantilaisistakin ne suurimmassa uskonnollisessa hurmoksessa olleet. Tämä yhdistettynä muutamiin muihin tekijöihin ja uuteen ns. Luvattuun Maahan, ja saamme aikaiseksi, no, Yhdysvallat.

Toisaalta, kaikesta älyttömyydestä huolimatta jotkin poliittiset periaatteet ohittivat pahimpien puritaanien periaatteet, luultavasti ihan vain vittuiluna entiselle isäntävallalle ja niistä saamme kiittää eräitä ajalleen hyvinkin edistyksellisiä asioita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi