Paikoillanne, valmiit, kokkaa!

Kokki Peppi Aralehto hämmentää tällä kertaa kiireessä

"Kiireen ja nälän on yhtälö, jota on mahdotonta ratkaista onnistuneesti. Se, joka kohottaa nyt kätensä ylös ja toitottaa lämmittävänsä päivittäin muovisessa koirankupissa valmisaterian mikrossa, punastukoon. Ruoan ystävät eivät tee niin. Hunni Attila kavereineen sen sijaan tekee.

En silti ehdota, että ihmiset käyttäisivät vähän vapaa-aikansa koiran ulkoiluttamisen, ystävien kera klubbailun tai puolison kanssa rakastelun sijaan kastikepohjan keittämiseen kananluista. Arkiruokaa valmistaessa voi hyvin käyttää marketin hyllystä löytyviä apuvalmisteita, joilla ruoanlaitto nopeutuu. Sitä paitsi kaikki raaka-aineet eivät juuri viimeistelyä kaipaa. Lempparini on luonnon oma pikavalmiste eli tuore maissi. Se ei tarvitse kuin öljyä ja käväisyn grillissä, ja herkku on valmis.

Apuvalmisteiden paras puoli on nopeus. Huonoin on maku. Suoraan purkista kaadetun soosin lämmittämisessä ei kauan nokka tuhise, mutta persoonallista makua siinä ei ole. Hullunmyllypäivinäkään ei kuitenkaan tarvitse tyytyä potaskan popsimiseen, sillä valmissapuskaa voi elävöittää jo pienellä vaivalla lisäämällä sekaan tuoreita raaka-aineita, yrttejä, vihanneksia, ruoanlaittojogurttia, mausteita.

Perheenemäntien vinkkinä on ollut kätkeä sikanaudan sekaan kaikkea mahdollista pussikeitoista vanhoihin mafiosoihin, mutta minä en näe siinä mitään mieltä. Apukonstit arkiruoan tekemisessä ovat sallittuja, mutta jos hyvistä perusraaka-aineista aletaan tinkiä, saadaan surkeaa ruokaa. Ihmiset, varokaa kiireessäkin epäonnistuneita makuja. Ne saavat teidät tyytymättömiksi, onnettomiksi ja entistä stressaantuneimmiksi."

Parmankinkulla täytetty tortilla

Yhdelle

1 tortillalevy
4 siivua parmankinkkua
30 g aurinkokuivattuja
tomaatteja
rucolasalaattia
yrttiöljyä
1 rkl guacamolea

1. Lämmitä tortillalevy kuumalla paistinpannulla molemmilta puolilta.
2. Laita parmankinkkusiivut tortillan päälle. Levitä guacamole sekä ripottele rucolanlehdet ja tomaatit päälle. Kääri rullalle ja nauti.

Grillattua tonnikalaa parmesaani-dressingin kera

Yhdelle

50 g tuoretta
tonnikalan filettä
suolaa
pippuria
kourallinen paahdettuja
leipäkuutioita
romainesalaattia

1. Mausta tonnikala suolalla ja pippurilla.
2. Grillaa parila- eli raitapannulla.
3. Tarjoa leipäkuutioiden ja parmesaanidressingissä pyöriteltyjen salaatinlehtien kera.

Parmesaani-dressing

1 muna
2 rkl dijon-sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
vajaa dl vettä
1 tl suolaa
1 murskattu
valkosipulinkynsi
50 g raastettua
parmesaania
2 sardellifilettä
ripaus sokeria
2,3 dl oliiviöljyä

1. Valmista tehosekoittimessa sekoittamalla ensin muna, sinappi ja murskattu valkosipuli. Sekoita tasaiseksi. Lisää sardellifileet.
2. Kaada öljy sekaan tasaisena nauhana.
3. Lisää parmesaani ja vesi.
4. Mausta suolalla ja sokerilla.

Puffet-jäätelö kotikonstein

Keksi:

150 g voita
2 dl sokeria
1 l vehnäjauhoja
ripaus suolaa
8 rkl kaakaojauhetta
1 muna
8-10 tl maitoa

Täyte:
Jäätelöä valintasi mukaan

1. Sekoita pehmeä voi ja sokeri sekaisin. Vatkaa sen verran, että seoksesta tulee ilmava.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Riko muna voin ja sokerin joukkoon.
4. Lisää kuivat aineet ja lopuksi maito.
5. Levitä massa kahden leivinpaperin väliiin ja pakasta.
6. Leikkaa jähmettyneestä massasta 8X10 cm:n kokoisia palasia. Rei´itä haarukalla.
7. Paista 180-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
8. Laita kahden jäähtyneen keksin väliin haluamaasi jäätelöä ja pakasta

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi