Päivä musliminaisena

Löytääkö suomalainen musliminainen rauhaa Helsingistä? Toimittaja hunnutti itsensä.

Alusvaateputiikki Helsingin Kukontorilla. Hunnutettu suomalaisnainen hypistelee punaisia satiinipikkuhousuja. Kaksi myyjää vilkuilee liikkeen ainoata asiakasta ja keskustelee somistuksesta. Musliminainen ei saa palvelua, ei edes tervehdystä.

Poistun liikkeestä ja korjaan kutittavaa niqabiani. Tämä huivi peittää kasvoni jättäen vain silmät paljaiksi. Päässäni on samanvärinen kolmiohuivi, vartaloani verhoaa abaya, muotoni häivyttävä pitkähihainen leninki.

Suomalaisen musliminaisen elämä ei heidän oman kokemuksensa mukaan ole helppoa. Varsinkin verhottujen kasvot ovat kadunmiehelle punainen vaate. Välillä myyjät kieltäytyvät palvelemasta, ja suomalaisnaiset huutelevat perään että "luuletko sä olevas joku arabi vai".

Maanantai-iltapäivänä Helsingin ydinkeskustassa minua tuijotetaan kuin halpaa makkaraa. Tuijotukset kohdistuvat ainoaan paljaaseen kohtaan, sinisiin silmiini. Stockmannin naistenvessassa kopista poistuva keski-ikäinen rouva töräyttää tuttavalleen "musta on hirveää, kun suomalaisnaiset hunnuttaa itsensä".

Kokonaisuutena vaatetukseni tottelee nimeä hijab, joka tulee arabian kielen peittämistä tarkoittavasta sanasta hajaba. Yleisenä sääntönä pidetään sitä, että hiukset ja povi peittyvät. Lisäksi vartalo tulisi verhota nilkkoihin ja ranteisiin saakka.

En voi tupakoida, kahdestakin syystä: Huivi kasvoillani estää sen. Lisäksi savuke suussa tuskin soveltuisi musliminaisen käytökseen. Tupakan ostaminen ei Stockmannilla kuitenkaan herätä kuin erikoisen ilmeen myyjän kasvoilla. Saan savukkeeni.

Minua odotetaan kahvilassa Bulevardilla. Tuttavani pöytäseura pomppaa ylös herrasmiesmäisesti käsi ojossa:

"Moi, mä oon Nicke Lignell." Yhtä pikaisesti hän vetää kätensä pois hieman hämillään, kun ilmoitan, etten voi koskettaa vieraita miehiä.

Bulevardin varrella mies lastaa tavaroita autonsa penkille. Hän kääntyy katsomaan minua. Minä katson takaisin. Mieshän on kansanedustaja Zyskowicz! Hän katsoo, minä katson. Tuijotamme toisiamme tovin. Tuttavani vitsailee Lähi-idän tilanteesta.

Hetkinen. Enhän ole kunnon muslimi ellen rukoile. Ja rukoillakseni hartaasti tarvitsen rukousmaton. Jatkan Fredrikinkadun ja Kalevankadun kulmassa sijaitsevaan mattoliikeeseen ja esitän tiedusteluni naismyyjälle. Esitellessään malleja hän kysäisee kiinnostuneena kuinka kauan olen ollut muslimi. Tähän en ollut varautunut.

"Tasan viikon", vastaan.

Hän paljastaa olevansa itsekin islamilainen, vaikkei harras olekaan. Voi ei. En taida sittenkään olla kovin vakuuttava. Nilkkani vilkkuvat abayan alta enkä osaa niistää nenääni huivi kasvoillani. Poistun nolona rahapulaan vedoten.

UFF:n liikkeessä minuun ei kiinnitetä juuri mitään huomiota, ei liioin kulkiessani seksiliike Sin Cityn ikkunoiden ohi uteliaasti hunnun alta tiiraillen.

"Profeetta, sano vaimoillesi ja tyttärillesi ja uskovaisille naisille, että heidän tulee hunnuttaa kasvonsa; näin on sopivinta, jotta heidät kunniallisiksi naisiksi huomataan", toteaa Koraani. Näkemykset esimerkiksi meikkaamisen hyväksyttävyydestä ovat pitkälti kulttuurisia. Suomessa, varsinkin suomalaisen kasvoilla, sitä paheksutaan aniharvoin.

"Sano uskovaisille miehille, että he luovat katseensa maahan ja hillitsevät halujaan. Tämä on heille säädyllisintä, ja Jumala tietää mitä he tekevät. Sano myös uskovaisille vaimoille, että luovat silmänsä maahan."

Rikon tätä sääntöä siekailematta: tuntuu kovin vaikealta olla tuijottamatta takaisin, kun toinen suomalainen katsoo silmiin. Kaikkein tiiviimpiä ja oudoksuvimpia katseita saan toisilta naisilta, eritoten yli kolmikymmenvuotiailta. Eräät selvästi kieltäytyvät tuijottamasta ja välttelevät katsekontaktiani kuin häveten. Toiset taas toljottavat kuin aaveen nähneenä, kääntyvät vielä katsomaan peräänkin.

Myös jokunen musta mies suo minulle pienen, ystävällisen hymyn. Hymyn, jota on mahdotonta tulkita edes flirttailuksi, niin kevyt ja toverillinen se on. Mutta kulkiessani baarin läpi Forumista Mannerheimintielle pöydissä istuvat arabimiehet ovat pudottaa silmänsä. Olin ollut aikeissa jäädä anniskelualueelle hetkeksi, mutta muutan mieleni.

Suuntaan pois keskustasta linjalla 66A. Seison vielä käytävällä, kun bussi nostaa kytkintä.

Olen kuullut huhuja kuljettajista, jotka eivät vaivaudu edes ottamaan musliminaisia kyytiin. Yleistä on myös tarpeeton ovien avaaminen ja sulkeminen juuri kun nainen on niiden välissä.

Minä en moista kohtaa. En, vaikka myöhemmin käytän vielä paria muutakin bussilinjaa. Myöskään lukuisilla käyttämilläni raitiolinjoilla en törmää ennakkoluuloihin. Myöskään musliminaisen viereen jäänyttä tyhjää paikkaa ei kartella.

Hakaniemen hampurilaisravintolassa harkitsen hetken pekonihampurilaisen tilaamista. Onneksi muistan vaatetukseni. Saastaisen eläimen syöminen hunnutettuna kun olisi varsin rienaavaa.

Yleisesti ottaen hijabissa ei ole helppo olla. Hiukseni kutiavat huivin alla, ja olen jatkuvasti kompastua kaapuni helmoihin. Tekokuituisen niqabin alla henki ei kulje tyydyttävästi, vaikka kangas ei ole paksu. Kaipaan rauhallista tupakkahetkeä ilman kenenkään tuijotusta.

Pankkikonttorissa Sörnäisissä jonotan reippaat puoli tuntia. Tavallisesti pankkivirkailijan tulisi pyytää minua paljastamaan kasvoni henkilöllisyyden tarkistamiseksi, mutta nuori naisvirkailija ei sitä tee. Hän vilkuilee minua syrjäkarein, mutta neuvoo minua kanta-asiakkaan palvelumaksulaskutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Entäpä jos olisin päätynyt miesvirkailijan tiskin taakse" Olisinko joutunut paljastamaan kasvoni" Pankista ilmoitetaan, että yleensä kasvot tulee tarkistaa, mutta syy, miksi minun huntuani ei nostatettu, jää selviämättä.

Pysyttelen Kurvin kirjavalla alueella. Astuessani sisään Vaasankadulla sijaitsevaan ravintolaan baarimikon ilme vaihtuu varautuneeksi. Olen kuin neitsyt Marian ilmestys baaritiskillä. Annan katseeni kiertää ja tilaan pilsnerin.

Kuvaajan räpsiessä minusta kuvia baarissa havaitsen ohikulkijoiden pysähtyvän akvaarioikkunoiden taakse puhumaan ja osoittelemaan meitä sormella. Olueni nautin kuitenkin vasta hijabin riisuttuani, helpottuneena.

Olosuhteet islamiin kääntyneelle suomalaisnaiselle voisivat olla vaikeammatkin. Suuri osa ihmisistä vaikuttaa hiljaisesti hyväksyvän toisen hengellisen ratkaisun, vaikka uskonnollisuuden osoittamista pidetään kaupungissa muutenkin outona.

Helpoksi oloa ei kuitenkaan voi väittää. Mutta kenties tuijotuksiin tottuu, eikä niitä enää noteeraa. Ja onhan Suomi vapaa maa.

Lähde: http://www.islamopas.com

36 kommenttia

muslimi

9.10.2003 22:43

Pakko sanoa että juttu oli aika hassu. Olen itse suomalainen muslimi, olen elänyt myös kasvot peitettynä mutta koin sen liian ahdistavaksi joten palasin "rivimuslimiksi". Moni saattaisi paheksua tuollaista tempausta mutta en minä.
Kyllä elämä "suomalisena# on helpompaa monilta osin, mutta kun vakaasti uskoo Islamiin Jumalan valintana, sitä onnistuu unohtamaan kaikki kurjat kommentit ja luo uudenlaisen tavan elää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jebulnehru

10.10.2003 08:41

Suomessa musliminaisen kohtelu on varsin suvaitsevaa. Omissa maissaan he monasti joutuvat kokemaan paljon kovempaa kohtelua. Useissa maissa on esimerkiksi naisille omat poliisiasemat ja virastot, joissa he asioivat.
Tärkeintä olisi muslimien ymmärtää, että heitä kohdellaan asiallisesti, kun käytös on sen mukaista. Maassa maan tavalla - tulisi heidänkin muistaa. Olen ollut muslimimaassa ilman ongelmia, sopeutuen heidän tapoihinsa ja kulttuuriin. Heidänkin pitäisi ymmärtää, että he ovat vähemmistö, jonka tulee sopeutua maamme tapoihin ja kulttuuriin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hinkula

10.10.2003 09:57

Toinen hyvä empiirisen kokeilun aihe olisi pukea romanipuku päiväksi päälle. Varmaan saisi huomattavasti tylympää kohtelua kuin muslimina!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaajee

11.10.2003 09:31

Pukeudupa manneksi ja mene rautakauppaan kuljeksimaan hyllyjen väliin niin varmasti on myyjä paikalla alta aikayksikön! Ehkä heitä firman liikevaihdon kannalta tärkeänä asiakasryhmänä halutaan palvella alttiimmin kuin muita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

wannabesuba

11.10.2003 10:18

Todella hienoja nämä City-lehden testit. Täytyy myöntää että te olette todella hyviä tekemään näitä. Kiitos!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kdkdkdkdk223

11.10.2003 15:33

Yrittäkääpäs saada ahvenanmaalla suomea puhumalla palvelua.Siinä on sarkaa kenelle tahansa.
Ovat liian ylpeitä ruotsinkielestään.
Jos suomenruotsalaiset vaativat yhä kuuluvammin palveluita ruotsiksi, miksei valtaväestö saa palvelua ahvenanmaalla suomeksi?
Suomenruotsalaisten yleisin peruste vaatimuksilleen on että suomi on kaksikielinen maa, eikös sama päde sitten myös toisinpäin?!
Mielestäni ahvenanmaalaisille tulisi opettaa PAKOLLISENA suomenkieli koulussa, kuten valtaväestölle ruotsi.
Eräs naishenkilö satakunnan kansan yleisöosastolla taannoin vaati Poriin ruotsinkielisiä opasteita.
Hyvä idea sinänsä, mutta kuka sen maksaa?
Ja kun häneltä tuntui suomenkieli taittuvan yleisönosastonkirjoituksessaan upeasti ja virheettömästi, mieleen tulee väkisinkin turhamaisuus, itsensä naurunalaiseksi saattaminen ja turha omien "oikeuksiensa" perääminen.
Jos Suomi tosiaan on kaksikielinen maa, vaadittakoon palvelua kaikkialla, myös ahvenanmaalla kaksikielisesti.
Anteeksi tämä vuodatus, mutta sapettaa kuunnella jatkuvaa kitinää suomenruotsalaisten, romanien yms. etuoikeutettujen asemassa olevien taholta.
Jos saisin päättää, kaikki etuoikeudet poistettaisiin vähemmistöryhmiltä ja palattaisiin todelliseen tasa-arvoon eli kaikille yhtäläiset oikeudet ja velvollisuudet.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

syrjinnasta

12.10.2003 21:39

joopa joo, ihminen näkee mitä haluaa nähdä.
kun "musliminainen" meni kauppaan niin häntä ei palveltu. tein itse vastaavanlaisen kokeen ilman mitään rekvisiittaa: menin kauppaan hypistelemään tavaroita - eikä rivikristittyäkään naista palveltu! SYRJINTÄÄ!
tuijottavat kyllä kaupungilla, perhanat, ja muslimimiehet huutelevat perään siinä missä muutkin. yksi mummo tuijotti ratikassa erittäin tiiviisti ja hoki: huora huora huora huora.. sitä oli ilo kuunnella.
romaninaiseksi naamioitumista on jo kokeiltu - muistaakseni seura-lehdessä. ja oltiin sillekin NIIN ennakkoluuloisia että oksat pois! eli ei kiitos enempää näitä.
luin juuri tiedekuntani lehdestä jutun lukihäiriöisestä opiskelijasta, joka teki valituksen oppilaitoksestamme EPÄTASA-ARVON vuoksi: neiti ei ollut päässyt läpi tentistä lukihäiriönsä vuoksi, mikä oli tietysti koulun vika! riittävillä tukitoimilla varmaan kehitysvammainenkin läpäisisi korkeakoulututkinnon, mutta kuka kehtaa vaatia sellaisia tukitoimia? nykyään, kun nämä tasa-arvoasiat otetaan näin liikuttavan vakavasti, en ihmettelisi sitäkään.
onko kenenkään muun mieleen juolahtanut, että elämä saattaa olla joskus vaikeaa? välillä jopa liian vaikeaa. sen sijaan että etsisit silloin syyllisiä ja laatisit valituksia, niin mitäpä jos yrittäisit vielä vähän kovemmin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ateistimies

12.10.2003 23:53

Sosiaalialalla tyoskentelevvn tuttavani oman tutkimusten mukaan muslimiksi kääntyneistä suomalaisnaisista suurin osa on hulluja. Ehkä siitä se tuijotus.

Suomen laki kieltää naamioituneena kadulla liikkumisen. Itse kieltäisin naamioituneen nousemisen autooni (taksi,bussi) tai asioismisen liikkeessäni (pankista puhumattakaan) turvallisuussyihin vedoten.

Kun nämä muslimit ovat m. 50 vuoden kuluttua Euroopassa enemmisto saamme me "vääräuskoiset" kärsiä. Uusmoralimi ja muslimien barbaariset tavat (kuten raaka rituaaliteurastus) otetaan käyttoon kaikkialla.

Siihen asti päästän koirani nuolemaan näitten muslien kaapuja, he nimittäin vihaavat koiria ja joutuvat pesemään kätensä viisi kertaa, jos sille joutuu koiran kuolaa. Kiusa se on pienikin kiusa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Giliana

15.10.2003 12:04

Mä olen sitä mieltä, että Suomi kuuluu Suomalaisille – ja maassa maan tavalla. Jos muslimit haluavat asua Suomessa odotan heidän kunnioittavan meidän kulttuuria. Ranskassa esim. kouluissa ei saa näytää mitä uskontoa edustaa niimpä muslimilapset, jotka käyttävät huivia ja kaapuja eivät pääse kouluun. Jos Suomen tavat eivät miellytä muslimeja niin menköön takaisin sinne mistä ovat tulleet – veronmaksajien taakka on ihan tarpeeksi raskas ilman, että yhteiskunnan rahoilla maksetaan, että „ Mohammed Habib“ voi naida 5 naista ja elättää 50 lasta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Katriina

15.10.2003 17:37

Mielenkiintoinen artikkeli ja mielestäni vielä mielenkiintoisemmat kommentit sen perässä! Syvälle painunutta halveksuntaa kaikkea erilaista kohtaan. Nuo "Suomi suomalaisille" -kommentit on jo niin junttimaisia, etten tiedä itkeäkö, vai nauraa.
Totta on, että pakolaisena Suomeen tulleet eivät läheskään aina putoa yhtä syviin sosiaalihuoltomme sudenkuoppiin, kuin suomalaiset itse ja että maahanmuuttajat vedättävät toimeentulon turvaverkkoa usein aivan 6-0. Totta on myös se, että yhtä työhaluista maahanmuuttajaa kohden (jolla ei ole lupaa Suomessa työskentelyyn) löytyy ainakin yksi suomalainen työlle allerginen, joka tekee kaikkensa pysyäkseen turvallisesti kotisohvalla.

No... Tahdon sanoa, että kusipäitä on joka porukassa. Usein niitä mukavia ja ihan kunnollisia on vaan suhteessa enemmän.

"Elä ja anna elää..."

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-Cordelia-

15.10.2003 21:33

voi jeesus teitä ihmiset!
mitä sillä on väliä mitä uskonto kuntaa on? ja toi että pitäis kieltää koulutus jos ei riisu huntua, kunnioittakaa te niitä ihmisiä jotka on useimmiten pakon sanelemana joutuntu tulemaan suomeen ja joutuvat elämään täällä uskonsa kanssa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Venla_e

16.10.2003 15:46

Asun Lontoossa ja taalla muslimien asuttamat kaupunginosat ovat niita kurjimpia; kunnallisvero on todella korkea, kadut ovat taynna roskia, laakarille paasya joutuu jonottamaan viikkoja ym ym. Harva naista muslimisiirtolaisista on toissa, naisista tuskin kukaan. Naiset on tuotu Englantiin avioliiton myota, edes englannin kielta ei osata. Perheet ovat suuria joten kaupunki joutuu maksamaan ja paljon. Vaikka suurin osa on tullut tanne pakolaisina, entiseen kotimaahan matkustellaan lomille.

Naista asioista pitaa pystya keskustelemaan ennenkuin ruvetaan syyttamaan ketaan rasistiksi tai miksikaan muuksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hoo2oo

18.10.2003 03:39

Onks se nyt mikään ihme jos noita rättipäitä ei kaupassa palvella?
Jokaiselle tavalliselle suomalaiselle tulee normaali hylkimisreaktio. :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Finboy

18.10.2003 15:42

Taa voi olla ehka tyhma kysymys, en tieda muslimien vaatetuksesta tarkkaan mutta sain sen kasityksen etta kirjoittajalla oli tays kaapu paalla. Mista kadulla vastaan tuleva tietaa etta on suomalainen muslimi jos ei nay muuta kuin silmat?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tnj

19.10.2003 11:42

Uuutta tietoa minulle artikkelissa oli se, että uskovaista miestä kehotetaan käyttäytymään "siveästi". En tahdo yleistää, mutta itse olen saanut sen kuvan että me "vääräuskoiset" naiset olemme vapaata riistaa useimmille muslimimiehille, kun pukeudutaan miten halutaan, istutaan baarissa ilman omaa miestä ja toimitaan muutoinkin kuten nyt normaalisti suomalainen toimii...ehdotukset ja kommentit ovat erittäin usein törkeitä (en puhu nyt vain baareissa ollessa!) ja suoria, käpälöinti yms. käytös lähes sääntö. HUOM en pukeudu Aguilera-tyyliin enkä flirttaa tms. olen aikas keskiverto huomaamaton nainen. Edelläkuvailtu käytös ei ainakaan anna minulle mitenkään positiivista kuvaa muslimeista. Miespuolisista muslimeista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

puuceexp

19.10.2003 13:39

Olisi myös mielenkiintoista lukea kokeilusta, jossa laitetaan Cityn toimittaja kulkemaan kaupungilla kansallissosialistiseen uniformuun pukeutuneena. Mieluiten naistoimittaja. Hän voisi myös jakaa pieniä lehtisiä, joissa kerrottaisiin myönteiseen sävyyn Adolf Hitleristä ja todettaisiin, että Hitleriä on mustamaalattu sodan jälkeen.

Myös olisi kiva mitata maahanmuuttajien suvaitsevaisuutta lähettämällä heidän suosimiinsa paikkoihin (esim Assan Donalds) rotvevia lyhythiuksisiä skninin näköisiä 20-40 vee miehiä.

Kyseessähän on vain sosiaalinen julkisella alueella tapahtuva näytelmä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ikivemppa

19.10.2003 17:27

Eikös toi ollut loppujen lopuksi
aika törkeätä toisten uskontoa ja kulttuuria kohtaan?
Ei välttämättä se että kuljit siinä puvussa vaan
se että menit sen sitten riisumaan jossakin kapakassa
pois? Kyllä ihmiset varmaan muutenkin nauravat ja pilkkaavat heitä. Ilman sitäkin että nyt joku toinen asiakas samaisessa baarissa kertoo ystävilleen ja perheenjäsenilleen nähneensä musliminaisen kapakassa kaljalla. Minusta sait aikaan heissä vain tekopyhän
asenteen vaikka sinulla ei ollut siihen edes oikeutta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Annukka87

19.10.2003 23:17

Termi 'hijab' tarkoittaa eri asioita eri maissa. Egyptissä sillä viitataan useimmiten yksinkertaiseen hiukset (ja mahdollisesti hartiat sekä poven) peittävään huiviin, konservatiivisessa Jemenissä taas hijab tarkoittaa vartalon ja kasvot peittävää kaapu/huntu -viritelmää.

Itse islamilaisissa maissa vuosikausia työn puolesta asuneena en ole kokenut huivin mitenkään haittaavan liikkumista tms, pikemminkin päinvastoin. Miehet kun yleensä jättävät hunnutetut naiset rauhaan. Perivanhoillinen 'chador' (jollaisia konservatiiviset naiset pitävät yllään muun muassa Iranissa) onkin sitten ihan toinen juttu, mokoman teltan helmaa kun joutuu perinteiden mukaisesti kannattelemaan hampaiden välissä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tee Hoo

20.10.2003 17:16

Ai että bussikuskit pistävät ovet kiinni kun hunnutettu nainen on välissä?

saisi tuollainen kusipääkuski joutua vaikka vapaaillan päätteeksi poliisikamarille ja jäädä putkan oven väliin kun väärällä jalalla noussut viranomainen lyö vahingossa tai "vahingossa" sen katsomatta kiinni. tällaista olen kuullut tapahtuneen..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mimesis

23.10.2003 09:33

Olipas törkeä juttu. Olikohan toimittajalla suorastaan hauskaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

born2be_muslim

23.12.2003 19:17

mielenkiintoinen artikkeli oli..osin paikkaansa pitävä ja osin aikas.. ihmeellinen.. muuten näytit olevan varsin puolueeton mutta kyllä tiedän ainakin itseni muslimina katsovan varsin pitkään hunnutettua naista joka on baarin astumassa meillä kun ei ole semmoinen tapa ollenkaan.. myöskin sitä että "esitit" muslimi naista saattaisi joidenkin mielestä olla jopa 'loukkaavaa'..mutta loppujen lopuksi on hienoa että nämä ihan 'ei-muslimit' suomalaiset naisetkin ovat islamista ja muslimi naisten saamasta kohtelusta kiinnostuneita..
ja totutteluahan se vaatetuskin vain vaatii vaikka näytit ottaneenkin parhaimmasta päästä kun niqabinkin pistit.. :)
ehkä vielä joku päivä ne tuiki tavalliset suomalaisetkin oppivast suhtautumaan hunnutetuihin naisiin täysin ennakkoluulottomasti..!

-muslim-Girl

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

born2islam

23.12.2003 19:21

[LAINAUS]Ateistimies kirjoitti 12.10.2003 klo 23:53:

Sosiaalialalla tyoskentelevvn tuttavani oman tutkimusten mukaan muslimiksi kääntyneistä suomalaisnaisista suurin osa on hulluja. Ehkä siitä se tuijotus.

Suomen laki kieltää naamioituneena kadulla liikkumisen. Itse kieltäisin naamioituneen nousemisen autooni (taksi,bussi) tai asioismisen liikkeessäni (pankista puhumattakaan) turvallisuussyihin vedoten.

Kun nämä muslimit ovat m. 50 vuoden kuluttua Euroopassa enemmisto saamme me "vääräuskoiset" kärsiä. Uusmoralimi ja muslimien barbaariset tavat (kuten raaka rituaaliteurastus) otetaan käyttoon kaikkialla.

Siihen asti päästän koirani nuolemaan näitten muslien kaapuja, he nimittäin vihaavat koiria ja joutuvat pesemään kätensä viisi kertaa, jos sille joutuu koiran kuolaa. Kiusa se on pienikin kiusa.[/LAINAUS]

joo...hulluilla on halvat huvit..sinun onneksi TYHMILLÄ ilmaiset..!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

miranda26

15.1.2004 04:28

[LAINAUS]Annukka87 kirjoitti 19.10.2003 klo 23:17:

Termi 'hijab' tarkoittaa eri asioita eri maissa. Egyptissä sillä viitataan useimmiten yksinkertaiseen hiukset (ja mahdollisesti hartiat sekä poven) peittävään huiviin, konservatiivisessa Jemenissä taas hijab tarkoittaa vartalon ja kasvot peittävää kaapu/huntu -viritelmää.

Itse islamilaisissa maissa vuosikausia työn puolesta asuneena en ole kokenut huivin mitenkään haittaavan liikkumista tms, pikemminkin päinvastoin. Miehet kun yleensä jättävät hunnutetut naiset rauhaan. Perivanhoillinen 'chador' (jollaisia konservatiiviset naiset pitävät yllään muun muassa Iranissa) onkin sitten ihan toinen juttu, mokoman teltan helmaa kun joutuu perinteiden mukaisesti kannattelemaan hampaiden välissä.[/LAINAUS]

voisiko kukaan ymmärtää, että olen perin juurin kyllästynyt miesten mm. suomalaisten miesten käytökseen siitä kuinka he kuvittelevat kaikkien naisten olevan heidän käpälöitävissään!! olen todellakin vakavasti ajatellut pukeutua kuin islamilainen nainen, vain saadakseni liikkua rauhassa. kuinka kuvottavaa onkaan vanhojen lihavien irstaiden miesten kuolaaminen ja kuinka inhottavalta onkaan kuvitella heidän tahmaisia käsiään! YÄK!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jihad

28.9.2004 02:54

[LAINAUS]Ateistimies kirjoitti 12.10.2003 klo 23:53:

Sosiaalialalla tyoskentelevvn tuttavani oman tutkimusten mukaan muslimiksi kääntyneistä suomalaisnaisista suurin osa on hulluja. Ehkä siitä se tuijotus.

Suomen laki kieltää naamioituneena kadulla liikkumisen. Itse kieltäisin naamioituneen nousemisen autooni (taksi,bussi) tai asioismisen liikkeessäni (pankista puhumattakaan) turvallisuussyihin vedoten.

Kun nämä muslimit ovat m. 50 vuoden kuluttua Euroopassa enemmisto saamme me "vääräuskoiset" kärsiä. Uusmoralimi ja muslimien barbaariset tavat (kuten raaka rituaaliteurastus) otetaan käyttoon kaikkialla.

Siihen asti päästän koirani nuolemaan näitten muslien kaapuja, he nimittäin vihaavat koiria ja joutuvat pesemään kätensä viisi kertaa, jos sille joutuu koiran kuolaa. Kiusa se on pienikin kiusa.[/LAINAUS]

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kagero_Sakura

4.7.2005 20:52

Itse en ole tuota juttua lukenut.. Mutta kyllä se niin on että vähemmistöjä täällä suomessa syrjitään!! Ja kuten joku jo mainitsikin niin suomenruotsalaisilla alueilla myös kieli ennemmistöä...
Mä olisin lisäksi sitä mieltä että suomen ja ruotsin lisäksi suomeen pitäs ottaa suurimmille maahan muutaja alueille Englannin kieli ns kolmoskieleksi..
Tästäkin kohta joku riita pystyssä mutta mutta aattelin nyt vaan sanoa mielipiteeni..Älkää ottako sitä liian vakavasti!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kagero_Sakura

4.7.2005 20:58

Täähän oli vanha juttu!! Hö.. Ja tyhmä menin vielä kommentoimman.. Niin ja nyt luin sen siis!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

etsi naisia muslimi suomi

30.3.2006 07:25

terve minä olen muslim mies etsi naisia muslimi suomi
minä asun 3vuotta suomissa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bulletin

10.8.2007 06:36

No , joo! Ole siinä bussikuski ja maksa veroja. Somali matkustaa, eikä maksa veroja. Pitäsko tälle vielä olla jotain palvelua p-le!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bulletin

10.8.2007 06:46

ajatteleppa ite!
Ruotsissa Göteborgissa, Malmössa, Härnösandissa ym. ym. on ruotsalaislapset vähemmistönä! Niitten opetus täytyy suunnitella enemmistön tarpeitten mukaan.
Arvatkaapa, mikä se enemmistö on?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hanna_S

3.8.2008 23:23

Lukeaapa oheinen blogi niin selviää jotain vaikkapa naisen asemasta muslimivaltioissa http://aikapommi.wordpress.com/

Ruotsissakin on jo ollut monia naisiin kohdistuvia kunniamurhia...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Marika J

3.8.2008 23:33

Musliminaisen elämä ei ole helppoa. Mm HS uutisoi tänään
"http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Immenkalvon+myytti+el%C3%A4%C3%A4+yh%C3%A4+vahvana/1135238225046";

"Joka vuosi 600–1 000 musliminaista ottaa yhteyttä apua tarjoavaan Terrafem-yhdistykseen. Heille annetaan valistusta, josta huolimatta immenkalvon myytti elää maan muslimiyhteisöissä vahvana.

Terrafemin työntekijä Bernardita Nunez sanoo, että osa naisista pelkää niin paljon, että he hakeutuvat leikkauksiin valituksesta huolimatta. "

Mitähän nuo musliminaiset pelkäävät? Tyt­töjen tai naisten odotetaan pysyttele­vän loitolla tuntematto­mista miehistä, ja jos nainen sitten tulee raiska­tuksi, yleensä syyllisenä tähän “häpeään” pidetään mitä suurimmissa mää­rin hänen omaa epäkun­niallista käyttäytymistään. Ja jos tyttö menettää neitsyytensä ennen avioliit­toa, esim. raiskauksen seu­rauksena, hänen omaisuusar­vonsa romah­taa ja hänestä tulee hyödytön taakka per­heelle, mikä käy­tännössä voi tarkoittaa kuolemantuo­miota. Nais­ten vainoharhainen alista­minen ja kont­rol­loimi­nen, suku­puolten eristäminen toisistaan ja normaalin kans­sakäymisen estäminen pilaa kui­ten­kin myös kunniakos­ton kulttuureissa elävien miesten elä­män ai­heutta­malla levottomuutta, tur­hautumista ja aggres­siivi­suutta erityisesti nuorten miesten kes­kuu­dessa. Huo­mionarvoista on se, että kun­niakoston kulttuu­reissa elä­vät naiset ovat sisäistäneet oman alistei­sen ase­mansa ja osallistuvat aktiivisesti pe­rinteis­ten, nai­sia alistavien arvojen välittämi­seen uusille sukupol­ville. Niinpä, jos ul­kopuolisen kulttuurin edus­taja pyrkii hyväntahtoisesti mutta naivisti auttamaan heitä ulos ahdingos­taan, hän voi hyvinkin saada osakseen torjuvan tai vihamielisen reaktion.

Monenlaisiin epä­kunnialli­sina pi­dettyi­hin tekoihin kunniakoston kulttuureissa voi­vat toki syyllis­tyä myös mie­het. Li­säksi häpeä ei vält­tämättä rajoitu yk­silöön, vaan usein epäkunni­allisen teon kat­so­taan tahraa­van koko sen yhtei­sön – per­heen, su­vun, klaanin tai hei­mon – kun­nian, jonka jäsen on ky­sei­seen te­koon syyl­listynyt. Tyy­pillisesti epä­kunnialli­sena tekona tällai­sissa kulttuureissa pi­de­tään esimer­kiksi sitä, että perheen tytär on esiaviollisessa suku­puolisuhteessa tai joutuu raiskauksen uh­riksi, kieltäy­tyy järjestetystä avioliitosta, seu­rustelee tai avioituu toi­seen kult­tuuriin tai us­kon­toon kuu­luvan miehen kanssa tai pukeutuu tai muutoin käyttäytyy tavalla, joka ei vastaa omaa kulttuu­ria tai uskontoa. Tällainen käyt­täy­ty­minen nähdään epä­kunni­oi­tuksen osoitukseksi niitä oman yh­teisön pyhiä arvoja kohtaan, joista ky­seisessä yhtei­sössä nimen­omaan ollaan ylpeitä ja joi­den va­raan yhtei­sön itsetunto perustuu. Tällai­sissa tapauk­sissa kun­nian palautta­minen kostamalla, kuten rankaise­malla kar­kotuk­sella, van­keu­della, väki­val­lalla tai mur­halla, näh­dään yleensä kunniat­tomaan tekoon syyl­lis­tyneen hen­kilön mies­puo­listen su­ku­lais­ten, kuten isän, setien, enojen ja vel­jien, vel­vollisuu­deksi.
Mies on naisen pää, koska Allah on toisia suosinut enemmän kuin toisia ja koska mies elättää vaimo­aan. Hurs­kas vaimo on nöyrä ja vartioi siveyttään, koska Allah on antanut sen vartioitavaksi. Jos pel­käätte vaimonne olevan uppiniskainen, varoittakaa häntä, välttäkää häntä vuoteessa ja lyökää häntä, mutta jos hän sitten tottelee teitä, älkää ahdistako häntä enää. Allah on Korkea, Mahtava. (Koraani 4:34)

Neuvokaa naisia lempeästi. He ovat teidän luonanne kuin vankeja eikä heillä ole valtaa omien asioittensa suh­teen, mutta te olette ottaneet heidät Allahin teille uskomaksi vel­voitteeksi ja teillä on oi­keus nauttia heistä su­kupuolisesti Allahin sanojen mukaan. (Ibn Hisham: 450)

Vaimon rankaiseminen lyömällä niin kovaa, että se aiheuttaa hänelle kipua, on profeetta Muham­madin esikuvallisen elämän mukaista. Muhammadilla oli ainakin 13 vaimoa, joista Aisha oli hänen lempi­vaimonsa. Muham­mad mieltyi Aishaan ja solmi avioliittosopimuksen Aishasta tämän ollessa vasta 6-vuotias, ja kolme vuotta myö­hemmin tuolloin n. 53-54-vuotias Muhammad oli ensi kertaa suku­puo­liyhteydessä 9-vuotiaan Aishan kanssa (ks. Bukhari 7:62:88)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

voi voi

24.9.2008 21:27

hei Marika älä usko kaikkea mitä kuulet tai luet, yllä olevasi lauseet jotka olet löytänyt jostain kirjoista tai Kuraanista nehän on kaikki väärin. Ei missään ole sanottu että naisia saa lyödä tai Mohammed on ollutnaimisissa 6:n v tytön kanssa. jotkut ihmiset jotka väittävät olevansa "muslimit"ovat vain keksineet nää asiat omaan hyödyn kannalta, että saisivat tuon ikäisen vaimon. ei ketään tiedä mitä on tapahtunut Mohammadin aikana eikä missään näitä ole krjoitettu. Vähän niinkui homoilua joka jotkut väittävät tämä on sallittu Raamatussa. Varmaan muutaman vuoden päästää jotkut "muslimit" väittävät että: no, hei meillähän homoilu on aina ollu. Sehän on määritetty Kuraanissa". Tai toinen parempaa esim. on Bin Ladanin esim. joka väittää etä Kuraanissa on määriteety että ihmisiä saa tappaa.

Jos olet katsellut joku ohjelma, tuli viime viikolla TV:ssä(en nimeä muista), että Amerikalaiset tutkijat ovat nyt ymmärtäneet että Bin Laden ja Bush ovat sydänkavereia ja ne yhdessä tekivät kaikkea tämän(11.09 bommi-iskuja amerikassa).

tai joidenkien poppien lapsiahdistelua. Toivottavasti ketään ei väittäisi että tämä on sallitu jossain!

Nää kaikki kuultu ja luetut asiat ovat vain maailmanihmisten aivopesua, ja sehän on onnistunut tähän mennessä hyvinkin.

Mulla on molemmista uskonnoista tietoja ja olen etsinyt tiedot vanhoista kirjoista jotka ovat tosi vanhoja ja luotettavampia sekä huomannu että joitakin snaoja uusissa kirjoissa on vaihdettu.

pääasia on se, että älkää uskoko ne asiat jotka teidän omaa mielestännekin kuulostavat tyhmiä tai...

peace
.
.
.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mohames

18.10.2008 15:08

haluasin naimisissa suomalainen tyton muslimi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Marika J

5.12.2008 12:37

"voi voi 24.9.2008 21:27 hei Marika älä usko kaikkea mitä kuulet tai luet, yllä olevasi lauseet jotka olet löytänyt jostain kirjoista tai Kuraanista nehän on kaikki väärin. Ei missään ole sanottu että naisia saa lyödä tai Mohammed on ollutnaimisissa 6:n v tytön kanssa"

Oliko sisälukutaito hukassa? Juurihan tuossa siteerasin itse Koraania ja varsin arvovailtaista Muhammedin elämänkertaa.

Laitetaa tähän lisää Koraanin tasa-arvo suuria

2.223 Vaimonne ovat teidän peltonne; käykää siis pelloillanne niinkuin tahdotte...

2.228 Vaimoilla on sama oikeus kuin miehillä on heihin nähden, niin kuin kohtuullista on, mutta miehet ovat heitä astettä ylempänä...

4.12 Miespuolinen perillinen saakoon yhtä paljon kuin kaksi naista...

4.19 Niitä vastaan teidän vaimoistanne, jotka tekevät häpeällisiä tekoja, teidän tulee kutsua neljä todistajaa joukostanne, ja jos he todistavat, sulkekaa heidät taloihin, kunnes kuolema heidät korjaa tai Jumala valmistaa heille jonkun muun tien. (=> Muhammedin mukaan naisilla on huono muisti joten naisia tarvitaan todistamaan 2 jotta todistus vastaisi yhtä miestä, tulee raiskaukselle olla 4 MIES todistajaa tai 8 NAISTA!!!)

4.38 Miehet olkoot naisten esimiehiä sillä oikeudella, jonka Jumala on antanut toisille ennen toisia...

37.134 ...kun pelastimme hänet ja koko hänen sukunsa paitsi yhtä vanhaa akkaa, joka jäi jälkeen.

4.3 ...naikaa niin monta vaimoa kuin teille sopii, kaksi kolme tai neljä, mutta jos kumminkin pelkäätte, että ette pysty täyttämään kohtuuden vaatimuksia, niin ottakaa vain yksi tai niitä palvelijattaria, jotka ovat oikean kätenne vallassa!

2.220 Älkää naiko monijumalaisia naisia, elleivät he tule uskoon.

4.38 Mutta niitä, joiden puolelta pelkäätte uppiniskaisuutta, varoittakaa ja lopettakaa vuodeyhteys heidän kanssaan ja kurittakaa heitä...

24.26 Huonot naiset sopivat huonoille miehille ja huonot miehet huonoille naisille...

Taqiyya ja Kitman, siinäpä on yksi ilslamin miellyttävistä piirteistä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Imaami__

12.7.2009 20:17

"hei Marika älä usko kaikkea mitä kuulet tai luet, yllä olevasi lauseet jotka olet löytänyt jostain kirjoista tai Kuraanista nehän on kaikki väärin. Ei missään ole sanottu että naisia saa lyödä tai Mohammed on ollutnaimisissa 6:n v tytön kanssa. jotkut ihmiset jotka väittävät olevansa "muslimit"ovat vain keksineet nää asiat omaan hyödyn kannalta, että saisivat tuon ikäisen vaimon. ei ketään tiedä mitä on tapahtunut Mohammadin aikana eikä missään näitä ole krjoitettu"

Oletpa tietämätön ja oletkohan koskaan lukenut Muhammedin elämänkertaa (esim. Hämeen-Anttilan kääntämä suomeksi ¨Ibn Hisham: Profeetta Muhammadin elämäkerta, Basam Books 1999).

Ja kyllä, Muhammedin lapsivaimo on hyvin dokumentoitu esim. Sahih al-Bukharissa, ja se on arvostetuin ja luotetuin hadith heti Koraanin jälkeen. Ja pitää muistaa että 600-luvulla ei ollut mitenkään epätavallista naittaa nuori tytär vanhemmalle miehelle.

pari hyvää islam videota
Islam: Mitä lännen tulee tietää (pitkä mutta mielenkiintoinen kertaus lähi-idän ja euroopan historiaan viimeiseltä 1400 vuodelta)
http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=PlayList&p=3C7052B7ADA587B6&index=0&playnext=1

ja viimeisenä eng. kielinen 8 min tietoisku
What islam is not
http://www.youtube.com/watch?v=M8KgLZtOnVY

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pimu76

7.8.2009 10:49

Koraanissa naisten kasketään peittämään päänsä ei kasvonsa, mutta kunnioitan niitä sisaria jotka peittävät kasvonsa, itse en sitä tee vaan peitän pääni hijabilla ja pukeudun muuten peittävästi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi