Päiväunet ilman unenpöpperöä? Juo kahvit ennen torkkuja

Lyhyet päiväunet piristävät eniten. Etenkin kun ottaa kahvin ennen nukkumista.

Kuva: chalabala / Fotolia

Päiväunille nukahtaminen on parasta. Lämmin tunne hiipii pehmeästi päälle, korjaat viltin asentoa ja vaivut tiedottomaan. Herääminen puolestaan voi olla kauheinta mahdollista. Tuntuu kuin sinut olisi revitty ylös syväjäädytyksestä, kaikki vitutuksen aiheet ovat palanneet maagisesti mieleesi ja olo on huomattavasti väsyneempi kuin hankkeeseen ryhtyessäsi.

Voxin videolla ehdotetaan päiväunipökistä selviämiseksi kahvin ja torkkujen yhdistelmää. Kaava on yksinkertainen: kahvin vaikutus potkaisee noin 20 minuutissa. Mene siis pötköttämään heti kahvin jälkeen, ota vartin torkut ja herää pirteänä. Ajoitus on kaiken a ja o ja haastavin osa suoritusta.

Idea saa vahvistusta parista tutkimuksesta, joiden mukaan ihmiset suoriutuvat paremmin toimista kahvin ja päiväunen yhdistelmän jälkeen kuin pelkän kahvin tai pelkän päiväunen jälkeen, esimerkiksi eräässä koeasetelmassa ajaminen sujui pienemmällä virhemäärällä yhdistelmän jälkeen. Ota valinnat muistiin ja käy testaamassa seuraavalla Lontoon reissullasi!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi