Palvelkaa meitä!

Serviisisukupolvi nousee

AKI vaihtaa puhtaan ja silitetyn paidan. Hän inhoaa silittämistä.
AKI vaihtaa puhtaan ja silitetyn paidan. Hän inhoaa silittämistä.
He eivät häpeile mukavuudenhaluaan. Heidän mielestään elämä on liian lyhyt siivoukseen, kauneuden huoltoon tai kaupassakäyntiin. He haluavat laatuaikaa. Ja ovat valmiita maksamaan siitä.

Reija jätti Akille viestin, kuten aina.

Hän kertoi tehneensä perussiivouksen, mutta pyykit jäivät koneeseen. Aki oli unohtanut ostaa pesuainetta ja Reija muistutti siitä. Reija lupasi jatkaa sälekaihtimien puhdistamista ensi viikolla ja kiitti siitä, että Aki oli pessyt siivousliinat ja lattiamopin.

Reija on Akin siivooja.

Joka toinen keskiviikko hän tulee Akin kotiin Pietarinkadulle kolmeksi tunniksi ja pyykkää, silittää paidat, pistää astiat astianpesukoneeseen, pyyhkii pölyt, imuroi, moppaa ja kastelee kukan. Keväisin hän pesee ikkunat.

200 euron kuukausittaisesta siivouslaskusta jää Akille maksettavaksi verottajan väliintulon jälkeen 80 euroa.

On perjantai ja Akin, 38, valoisa kaksio on spotless. Vain olohuoneen kookas lehtipino muistuttaa siitä, että se ei kuulu Reijan työtehtäviin. Aki kertoo olevansa kohtuullisen siivo ihminen.

Akilla on markkinointialan yritys, eikä hänellä ole aikaa tai halua käyttää vapaa-aikaansa siivoamiseen. Erityisesti hän inhoaa silittämistä.

“Luen paljon, urheilen, ja ulkoilen baareissa. Maksan mielummin mukavuudesta kuin ostan materiaa. Minulle hyvät asiat liittyvät kokemiseen, tekemiseen ja olemiseen.”

Muutama naispuolinen tuttu on moittinut Akia snobiksi, mutta suurin osa ystävistä on suhtautunut asiaan positiivisen uteliaasti.

“Jotkut ovat pyytäneet yhteystietojakin.”

Aki on käyttänyt siivouspalvelua jo puolitoista vuotta.

Eikä hän ole ainoa. Toissa vuonna 28 000 suomalaista kotitaloutta huusi apua siivoukseen tai lastenhoitoon. Vuodesta 2001 vuoteen 2003 käyttäjien määrä on lähes kaksinkertaistunut. Esimerkiksi Akin käyttämä Kodinavux kertoo vuotuisasta 20 prosentin kasvusta.

“Tämä on vielä lapsenkengissä”, kertoo Kodinavuxin myyntijohtaja Leena Mauno.

Siivouspalvelua yksityisille henkilöille tarjoavia yrityksiä on Helsingissä viisi, mutta vain Kodinavuxilta voi ostaa ruoan, koirankusetuksen ja pullojen palauttamisen kauppaan. Tarpeet voivat olla hyvinkin yksilöllisiä. Yksi mies haluaa, että jääkaapissa on olutta ja Oltermannia.

Kodinavuxin tyypillinen asiakas on helsinkiläinen tai espoolainen 30-40-vuotias pariskunta, jolla on lapsia, mutta nykyään soittoja tulee jo 25-vuotiailta. Kun ensimmäinen palkkapäivä on varmistunut, tiedetään myös sen kohde: puhdas koti, täysi jääkaappi ja sileät vaatteet.

“Palveluiden ostamisesta puhutaan paljon avoimemmin kuin vielä muutama vuosi sitten. Enää ihmiset eivät häpeile sitä, että heillä käy siivooja”, sanoo Mauno.

1970-luvun tasa-arvoihanteet lopettivat kerralla kotiapulaiset ja palvelut. Ajan henkeen ei sopinut, että toiset palvelivat toisia. Nyt palveluiden ostaminen kertoo erikoistumisyhteiskunnasta: kukin tekee sitä, missä tuntee olevansa paras. Palvelun ostaja tarjoaa myös toisille töitä.

“Tutkimuksissa näkyy, kuinka eri tavalla alle 40-vuotiaiden ikäluokka suhtautuu palveluihin. He myös käyttävät niitä edellisiä sukupolvia enemmän. Suurilla ikäluokilla on vielä talonpoikainen moraali: asiat pitää tehdä itse ja palvelun ostaminen on laiskuuden merkki. Nuoret ikäluokat priorisoivat elämäänsä: he haluavat käyttää vapaa-aikansa laadukkaasti. Jos nuori ei osta palvelua, se ei ole asenne- vaan rahakysymys”, toteaa kulutustutkija Terhi-Anna Wilska.

Wilska arvioi, että erikoispalveluja, johon eivät sisälly taksit tai kampaajat, käyttää maksimissaan kaksi prosenttia alle 40-vuotiaista. Tämä tarkoittaa reilun 10 000 pään joukkoa.

Näyttelijä Outi, 38, tunnetaan ravintolaruokaa kotiin tuovassa Gastronautissa nimeltä ja naamalta. Hän tilaa kotiinsa nepalilaista, kiinalaista, intialaista, tex-mexiä tai italialaista, viikottain. Ruokatilauksiin saattaa mennä 200 euroa kuussa.

“Olen välillä ystäväni luona, välillä kotonani. Tilausta tehdessäni minulta kysytään, kummassa osoitteessa nyt olen”, Outi nauraa. Outi ja hänen ystävänsä olivat odottaneet palvelua monta vuotta. Ja sitten siitä haluttiin ottaa kaikki irti.

“Joskus tilasimme pelkästään makeisia ja sipsejä, kun olimme niin laiskoja että emme jaksaneet edes kioskille. Kalliiksihan se tuli.” Yli kymmenen euroa kioskilla käymisestä.

“Kerran me täällä eletään. Tuhlaan mielelläni mukavuuksiin.”

Outi käyttää muitakin palveluja, vie mm. pyykkinsä viikoittain pesulaan, “silitys on niin inhottavaa”, ja ajaa aina runsaat ruokaostoksensa taksilla kotiin.

Outi on tyypillinen Gastronautin käyttäjä.

“Asiakkaamme ovat 25-50-vuotiaita, he asuvat kantakaupungissa tai Espoossa. Miehiä on hieman enemmän kuin naisia. Heitä yhdistää mukavuudenhalu ja hyvä toimeentulo. He käyttävät muutenkin mielellään palveluja”, kuvailee yrityksen perustaja Doron Karavani.

Kolme vuotta sitten perustettu Gastronautti tuo kotiin ravintolaruokaa, juomia, seksileluja, kioskitavaroita, kukkia, kirjoja, tupakkaa ja lehtiä. Se lisäsi toisena vuonna asiakasmääräänsä 50 prosenttia ja seuraavana 25 prosenttia. Tänä vuonna toiminta käynnistyi Helsingin lisäksi Tampereella. Asiakasrekisterissä on nyt 5 000 yksityishenkilön nimet ja osoitteet. 60 prosenttia asiakkaista on vakituisia.

Karavani suunnittelee palvelun laajentamista muiden pohjoismaiden kaupunkeihin.

“Etelä-Euroopassahan vastaavia palveluja on ollut jo kauan.”

Suunnitteilla on myös viinin ja oluen lisääminen valikoimaan. Mutta se vaatii vielä lakimuutoksen.

Markkinointipäällikkö Miia, 28, käy kampaajalla ja hoitaa kyntensä Nailfix-kynsisalongissa kerran kuussa. Myös solariumin ovi käy säännöllisesti. Ja jo viiden vuoden ajan.

“Ne ovat niin luonnollisia asioita, että lasken ne kuukausimenoiksi siinä missä vuokrankin.”

Oman tyylin hoitoon menee kuussa 150 euroa.

Miia käy laitattamassa kyntensä samasta syystä kun Aki ostaa siivousta.

“On helpompi käydä töissä, kun on huoliteltu. Ei välttämättä tarvitse edes meikata. Arjessa on vähemmän huolehdittavaa. Vaatteetkin näyttävät paremmilta. Mielummin ostan palveluja kuin esimerkiksi vaatteita.”

Vaikka Suomessa voi jo kutsua koiranulkoiluttajan tai tilata ovelleen muutakin kuin pizzaa, on tarjonta vielä vaatimatonta.

Dublinissa ja Lontoossa oman auton voi tilata baari-illan päätteeksi kotiin ja itse pääsee vielä kyytiin. Tukholmassa kondomitaksi torjuu ei-toivottuja raskauksia ja tauteja. Viime kesänä kondomitaksia kokeiltiin kampanjanomaisesti myös Suomessa. Berliinissä cocktail-taksi kuljettaa tilatun juoman suoraan omaan lasiin, oli tuo lasi missä tahansa.

Aki kaipaisikin Suomeen lisää paveluja.

“Kun muutin tähän asuntoon, huomasin kuinka kätevää olisi eräänlainen concierge, kaikkien asioiden järjestelijä. Oli paljon töitä ja koko ajan piti olla avaamassa ovia putkimiehelle, sovitella verhoja tai viemässä autoa huoltoon. Dublinissa on tällainen palvelu.”

Ja ajatella, jos tuo concierge olisi vaikka taloyhtiön yhteinen, eräänlainen yleisreiska.

“Olisi niin helppoa, että voisi soittaa hätätilanteessa yhteen numeroon ja sieltä saisi apua.”

Kotitalousvähennys kannattaa

Kotitalousvähennyksen laajeneminen on lisännyt palveluiden kysyntää.

Kotiin ostetusta arvonlisäverollisen työn arvosta 60 prosenttia voi vähentää suoraan verosta. Vähennettäviä töitä ovat mm. remontointi, siivous, lastenhoito, ruoanlaitto, silitys ja kaupassa käynti. Vähennyksen enimmäismäärä on 1150 euroa ja omavastuu 100 euroa vuodessa. Puolisoista molemmat voivat käyttää hyväkseen enimmäismäärävähennyksen. Täyden vähennyksen saa, kun ostaa esimerkiksi siivousfirmalta vuodessa siivousta 2083 eurolla. Tällöin siivouskustannuksista jää maksettavaksi 933 euroa.

Myös kotitalouden palkkaamaan henkilön palkan ja sivukulun voi vähentää 30-prosenttisesti.

Kotitalousvähennys voidaan ottaa huomioon jo ennakkoperinnässä.

Palvelijamme

Kaikille aviomies!

Jokaisen naisen unelma: vuokrattava aviomies, joka tekee kodin pieniä korjaustöitä, vahtii lapsia, pitää seuraa ja escorttaa juhlissa.

Hinta: 20 e ensimmäiseltä tunnilta, 10 e seuraavilta.

Petteri Ikonen, 045 633 1549, toimii Tampereella. www.aviomiespalvelu.net

Personal trainer pariskunnille

Kropat kuntoon ja potkua parisuhteeseen. Treenaa yhdessä siippasi kanssa personal trainerin ohjauksessa. Myös pienryhmille.

Hinta: esim. kaksi hlöä, 120 e/kerta.

www.healthshape.fi, 040-7282 596, 0400 866 072

Sushia kotiinkuljetuksena

Mieli tekee raaka kalaa ja tahmeaa riisiä? Vai oletko amatööri syömäpuikkojen käsittelyssä? Kamikaze tuo sushit kotiisi, myös valmiita party-menuja.

Hinta: ravintolahinnat + 5 e kuljetuksesta pk-seutu ja Kerava, muualle sopimuksen mukaan

www.kamikazesushi.com, 09 857 2612, 050 4649866

Pizzaa kännykällä

Kesäkuussa starttaavasta Pizzapalvelusta voi tilata pizzan kännykällä ja maksaa sen netissä tai kännykällä. Kännykkämaksumahdollisuus käynnistyy syksyllä. Mukana yksityisiä pizzerioita.

Hinta: pizzan hinta

www.pizzakeskus.fi

Ruoat kotiin

Kerää ruokaostokset ja tuo ne kotiovellesi. Tilaus tehdään netissä.

Stockmannin herkku, 1211.

Private Party Chef

Tilaa yksityinen kokki esimerkiksi juhliisi. Tekee ruoat paikanpäällä, haluttaessa opastaa, kertoo ruokalajin historiasta ja antaa myös reseptit. Kokki tuo tarvittavat raaka-aineet mukana. Voit tilata myös pianistin kokkikeikalle. Kaikilla mausteilla -catering palvelun asiakkaat saavat ostaa juhliinsa myös julkkiskokin, nimittäin Michelin-tähti kokki Hans Välimäen.

Hinta: alkaen 16 e/ruokailija, sis. alku- ja pääruoan ja kahvin.

Olli Pekkola, 044-33 66 434, toimii Vaasassa.

Dildoja ja ravintolaruokaa

“Lähettipalvelu” Gastronautti tuo kotiin mm. Sin Cityn seksileluja, öljyjä, ja kondomeja, Loisto-pokkareita, kioski-tuotteita, ja ravintolaruokaa Helsingissä 30:sta ja Tampereella 15:stä ravintolasta. Vie myös vaatteesi pesulaan ja noutaa kuvasi kehityksestä.

Hinta: kotiinkuljetus alk. 7 e.

www.gastronautti.fi, 010-800 111 toimii sekä Helsingissä että Tampereella

Karaoke-taxi rallattajille

Love me tender tai Viidestoista yö, Sk8ter boy tai Holvikirkko. 1500 levyä ja luxusluokan Mersu, jossa biisit mahtuu vetämään seisten. Omien juomien nauttiminen jopa toivottavaa! Asiakkaina 20-30-vuotiaat baariin lähtijät, polttariporukat, julkkikset Hinta: normaalin tilataksin taksa.

Iiro’s Taxi Service, www.karaoketaxi.fi, p. 040-500 6070

Ranskalaiset kokit keittiöösi

Freddy Raoult ja David Royer ovat ranskalaisia huippukokkeja, jotka suunnittelevat menun, käyvät kaupassa ja kulinarisoivat illanviettosi missä ikinä haluat.

Hinta: esim. kolmen ruokalajin menu 48 e/hlö

www.chefadomicile.net, Freddy Raoult, 040 - 840 4458

Askarteluapua!

Juhla- ja hääpalvelu, joka toteuttaa niin häät, synttärit kuin kissasi ristiäiset pienintä yksintyskohtaa myöten. Eikö hääkarkkien askartelu innosta? Juhlakonsultti tekee hääkarkkirasiat, pistää karkit rasioihin ja postittaa kotiisi.

Hinta: riippuu tehtävästä, esim. hääkarkit: materiaali+0,2-0,8 e. Juhlapäivän apu, siivous yms. 30-35 e / h.

Tiia Konttinen 0400 - 711 570, www.juhlakonsultti.fi

13 kommenttia

Monikokki

14.5.2005 14:43

"Freddy Raoult ja David Royer ovat ranskalaisia huippukokkeja..."

Joopa joo, ja lehmätkin lentää. Miksiköhän ranskalaiset "huippukokit" tulevat Helsinkiin pyörittämään pitopalvelua? Kuka tahansa ranskis joka tänne sattuu päätymään ei ole huippukokki.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

david35

15.5.2005 16:27

maybe not huippukokki but in finland both for a good reason (married & kids)
and what s wrong about finland ??!!
this is a great place to live that why they are staying here also

and remember you can cook anywhere....(not just in FRANCE)

thank you

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Austin10

18.5.2005 11:44

Itse olen näiden palvelujen hevayuseri. Kämppäni putsaa 40-vuotias virolaismamma, silittää päälle paidatkin. On uskomatonta, kuinka kateellisia ikätoverini (n. 25 v) ovat minulle moisesta elintasosta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kunugas

19.5.2005 20:10

“Olisi niin helppoa, että voisi soittaa hätätilanteessa yhteen numeroon ja sieltä saisi apua.”

Meidän köyhien opiskelijoiden keskuudessa tällaisia henkilöitä kutsutaan ystäviksi..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kummajuttu88

21.5.2005 12:13

Omituista! Ovatko palveluiden hevijuuserit muovautuneet laiskoiksi, uusavuttomiksi vai peräti tyhmiksi, kun haaskaavat rahaa esim. siivouspalveluihin? Kyllä nyt jumalauta pitää osata/jaksaa pyyhkiä ne pölyt pleikkarin päältä ja pestä omat pyykit. Eikö äitikin niin jo opettanut?

Ja saapa edes 53 kilokaloria kulutettua siitä salamipizzasta, jos vaivautuisi hakemaan sen kävellen viereisestä Kebab Housesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jack-72

26.5.2005 09:22

Mikään ei voita sitä fiilistä kun raskaan työviikon jälkeen tulee kotiin joka on juuri siivottu ja voin itse keskittyä viikonlopun aikana mieleisiin harrastuksiin. Aika harvalle se siivoaminen varmaankaan on kaikkein mieluisinta mitä kotona voi tehdä. Ja tuo kotitalousvähennys pudottaa palveluiden hinnat niin halvoiksi, että lähes jokaisella on niihin varaa. Todellista vapaa-aikaahan siinä loppujen lopuksi ostetaan, eikä sitä työssä käyvällä ihmisellä ole koskaan liikaa, vai mitä?

Suosittelen muuten, ettette tuijota pelkkiä hintoja siivoojaa valitessanne, vaan verratkaa myös laatua. Ja kun olette löytäneet hyvän siivoojan, niin vaatikaa firmalta, että se sama henkilö käy teillä aina. Näin työn laatu pysyy tasaisena ja siivoojan kanssa voi sopia esim. niin, että ottaa jollain viikolla vessan vähän tarkemmin, seuraavalla vaikka keittiön kaappien päältä jne...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

qwerty72

28.5.2005 11:04

Minä pidän omasta työstäni. Tienaan n. 35 € tunti. Ylitöitä saan tehdä niin paljon kuin ikinä jaksan.

Miksi ihmeessä käyttäisin kallista aikaani tyhmään siivoamiseen, kun siivooja tekee homman 25 €/h. Kotitalousvähennyksen jälkeen maksettavaa ei jää kuin reilu kymppi tunnilta.

Voitan siis noin 25 €/h ja ennen kaikkea säästän hermojani, kun jätän imuroinnit ja moppaukset muille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Slakkespoor

31.5.2005 10:15

Chef á Domicile: satuinpa olemaan heidän järjestämillään illallisilla, ja ruoka sekä palvelu oli aivan MAHTAVAA! Eipä nipoteta siellä ennen kuin on itse kokeiltu - jokainen ruokalaji oli tarkkaan suunniteltu, täynnä makuelämyksiä, täydelliset kombinaatiot ja chef esitteli ne jokaista ruokalajia ennen. Kyllä siinä moni muu catering-yritys kalpenee takuuvarmasti!!

Palveluista: olen vielä tällä hetkellä opiskelija, joten varaa omaan siivoojaan ei ole. Olen tällä hetkellä työharjoittelussa, joka herättää minut 4.30 aamuisin, takaisin kotona olen 20.00 illalla. Tätä maanantaista perjantaihin, ja lauantaina sitten odottaakin talon siivoaminen (2 kerrosta) ja pyykkien pesu, sunnuntaisin sitten tuntitolkulla silittämistä ja seuraavan viikon ruokien kokkausta pakkaseen. Puutarhaakin pitäisi ehtiä hoitaa ja koiraa lenkittää.

Minun mielestäni siinä ei siis ole mitään LAISKAA, jos haluaa ulkoistaa joitain em. 'askareista'. Olisi kai siitä elämästä kiva nauttiakin joskus. Työ vie ihan tarpeeksi aikaa ja energiaa. Takuuvarmasti palkkaan siis ainakin siivoojan ja koirankusettajan heti kun taloudellinen tilanne antaa periksi!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

heiputi

1.6.2005 08:14

qwerty72 • 28.5.2005 11:04

"Minä pidän omasta työstäni. Tienaan n. 35 € tunti. Ylitöitä saan tehdä niin paljon kuin ikinä jaksan.

Miksi ihmeessä käyttäisin kallista aikaani tyhmään siivoamiseen, kun siivooja tekee homman 25 €/h. Kotitalousvähennyksen jälkeen maksettavaa ei jää kuin reilu kymppi tunnilta.

Voitan siis noin 25 €/h ja ennen kaikkea säästän hermojani, kun jätän imuroinnit ja moppaukset muille."

No et kai sä veloita mitään 35 eukon liksaa kotitunneistasi? Vai oletko muka koko hereilläoloajan töissä, jolloin todellakin voittaisit tuon ilmoittamasi summan. Mutta silloin myöskään kodissasi ei olisi juuri mitään siivottavaa kun kävisit siellä vain nukkumassa...

No joo, tämä nyt meni vähän saivarteluksi. Mutta epämääräiset kommentit harmittaa :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Argyll

4.6.2005 16:17

Miksi hankkia koira ja jättää se jonkun muun ulkoilutettavaksi? Miksi hankkia lapsia ja jättää ne jonkun muun hoidettavaksi?

Siivoojat nyt on ihan perusjuttu, mutta edellämainituissa tapauksissa voisi jättää koirat ja lapset muiden hankkimiksikin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

laiskaako

12.6.2005 19:51

Ei voi olla totta!! Onko ihmiset nykyään todella näin ajattelemattomia??

"Joopa joo, ja lehmätkin lentää. Miksiköhän ranskalaiset "huippukokit" tulevat Helsinkiin pyörittämään pitopalvelua? Kuka tahansa ranskis joka tänne sattuu päätymään ei ole huippukokki."

-> jos tuossa olisi lukenut "matti ja pekka ovat huippukokkeja", olisiko 'Monikokki' tarttunut siihen ollenkaan? Taisi pistää vaan tuo ranskalaisia silmään... Saa kai tänne tulla vaikka kuka huippukokki pitopalvelua pyörittämään. Hyvä, että joku pyörittää!!

"Omituista! Ovatko palveluiden hevijuuserit muovautuneet laiskoiksi, uusavuttomiksi vai peräti tyhmiksi, kun haaskaavat rahaa esim. siivouspalveluihin? Kyllä nyt jumalauta pitää osata/jaksaa pyyhkiä ne pölyt pleikkarin päältä ja pestä omat pyykit. Eikö äitikin niin jo opettanut?
Ja saapa edes 53 kilokaloria kulutettua siitä salamipizzasta, jos vaivautuisi hakemaan sen kävellen viereisestä Kebab Housesta."

-> saa kai jokainen tehdä rahoillaan mitä lystää?? Näinhän työllistetään ihmisiä, mikä ei tämän päivän Suomessa ole lainkaan pahasta :-) Ei ole laiskuutta ei. Kylläpä vain olisi ihanaa, jos joku joskus minun pleikkarin päältä pölyt pois pyyhkisi.

Miksi hankkia koira ja jättää se jonkun muun ulkoilutettavaksi? Miksi hankkia lapsia ja jättää ne jonkun muun hoidettavaksi?

Siivoojat nyt on ihan perusjuttu, mutta edellämainituissa tapauksissa voisi jättää koirat ja lapset muiden hankkimiksikin.

-> periaatteessa samoilla linjoilla, mutta voi olla tilanteita että apua tarvitaan... kaikki ei ole niin mustavalkoista! Jos lähtee aamulla viideltä töihin niin mies kuin nainen tai yksinäinen, niin eikös vain ole kiva että joku käyttää aamulla koiran pihalla ja huolehtii lapset hoitoon "ihmisten aikaan" :o)

Ulkomailla on ihan arkipäivää, että on erilaisia palveluja käytettävissä. Hienoa ja työllistävää. Miksi ihmeessä Suomessa haukutaan snobiksi? Piipahtakaas esim. Nepaliin ja todetkaa omin silmin, että siellä köyhimmätkin palkkaa esim. siivojan kotiinsa. Vähän rikkaammat ruuanlaittajankin. Antaa hyvän ja rahan kiertää kaikille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

huu

12.6.2005 22:59

Tuo on myös hyvä tapa työllistää siivojia ym. palveluhenkisiä. Ja jos yritysissä vähenevät palvelualojen työpaikat, on tuo yksi tapa työllistää itsensä. Tietenkin pimeät keikatkin lisääntyvät, mutta parempi sekin kuin käydä kelan tai sossun luukulla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Niklas24

27.5.2010 14:31

Tällaisen palvelun oli kaveri pistänyt pystyyn! Käykäähän tutustumassa
http://www.omakokkisi.fi/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi