Palvelu pelaa

Tässä lehdessä Matkailu- ja ravintolapalvelut ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi kertoo, että nuoret aikuiset pitävät pystyssä suomalaisia ravintoloita. Kun ”aikuisiin aikuisiin” iski Fannie-kriisin jälkimainingeissa syksyllä 2008 ostosimpotenssi, nuoret aikuiset uskovat tulevaisuuteensa ja ostokykyynsä. Professori Terhi-Anna Wilskan mukaan nuoret aikuiset ovat ensimmäinen sukupolvi, jolle on luontevaa käyttää palveluita: kosmetologeja, siivoojia ja kampaajia. He eivät usko tee-se-itse-ideologiaan. Taloudellisia velvotteita ei vielä ole ja vanhempien, rikkaimman suomalaisen sukupolven koskaan, tulorahoitus toimii.

Vuoden lopussa puhuttiin syrjäytyneistä 16–24-vuotiaista, joita työelämän ja koulun ulkopuolella on jopa 40 000. Wilskan mukaan kaikki heistä eivät suinkaan ole syrjäytyneitä.

“Elintaso on noussut niin korkeaksi, ettei kaikkien tarvitse tehdä sekalaisia töitä pärjätäkseen. 40 000:ssa on paljon välivuoden pitäjiä, pääsykokeisiin lukijoita ja maailmanmatkaajia.”

Pappa och mamma betalar. Och samma på finska.

1 kommentti

ehta silli

9.1.2010 15:27

Vulvan tuoksusta.. Mikäli haluaisin ehdottomasti haista v*tulle, eikö olisi kätevintä ja ihan ilmaistakin ammentaa aitoa hajua sieltä luonnollisesta lähteestä? Miksi maksaisin liki 25e pullollisesta sillitynnyri-efektiä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi