Pamplonan härkäjuoksu vaati jälleen veronsa

Tänään alle jäi pari brittiä ja yksi amerikkalainen.

Härkäjuoksu on Pamplonan festivaalin päätapahtuma, mutta ohjelmaan kuuluu paljon erilaisia juhlallisuuksia. Punainen huivi toimii virallisena festariasusteena.
Härkäjuoksu on Pamplonan festivaalin päätapahtuma, mutta ohjelmaan kuuluu paljon erilaisia juhlallisuuksia. Punainen huivi toimii virallisena festariasusteena.

Pamplonassa Espanjassa vuosittain järjestettävässä härkäjuoksussa koettiin jälleen tänään kuumottavia hetkiä, kun kuuden härän ryhmästä yksi pääsi vapaaksi ennen aikojaan ja jyräsi kolme juoksijaa, kertoo The Guardian. Maanantaina, viikon kestävien juoksujen kolmantena päivänä sairaalakuntoon joutuivat 20- ja 29-vuotiaat britit sekä 39-vuotias amerikkalainen. Tämän vuoden aiempiin pahasti loukkaantuneisiin kuuluu ainakin yksi 73-vuotias australialainen.

Pamplonassa juoksee joka vuosi muutama tuhat sekopäätä härkälauman edessä 849 metrin matkan. Tarkoitus on pysyä mahdollisimman lähellä härkiä tulematta jyrätyksi. 500-600 kiloa painavat härät hakevat juoksusta hieman lisäraivoa edessä odottavaan härkätaisteluun, jonka päätteeksi homma päättyy teuraaksi joutumiseen.

Härät eivät ole tällä hetkellä julkisen keskustelun keskiössä talouskriisin ja futiksen maailmanmestaruuden kanssa tasapainottelevassa Espanjassa. Viime syksynä härät saivat kansainvälistä huomiota, kun Katalonia kielsi härkätaistelun ja viimeiset matadorit hoitivat 600 vuotta kestäneen tradition päätökseen Barcelonassa.

Härkäjuoksusta on tullut iso mediatapahtuma, jonka televisiointia seuraa miljoonat ihmiset. Juoksu houkuttelee turisteja ja sen ympärille rakennettuja matkoja onkin myynnissä paljon. Pamplonassa alettiin pitää kirjaa uhriluvusta vuonna 1924, ja sen jälkeen tapahtuma on vaatinut 15 ihmisen hengen. Touhu jatkuu Pamplonassa 14. heinäkuuta saakka.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi