Pasi Pirttiaho

Tuotantojen tukena.

Pasi Pirttiaho luotaa pohjoiseen filmiosaamiseen.
Pasi Pirttiaho luotaa pohjoiseen filmiosaamiseen.

Pasi Pirttiaho, olet Poemin asiamies. Mitä Poem oikein tekee?

"POEM-Säätiö on Oulussa sijaitseva AV-toimialan kehittäjäorganisaatio. Otamme selvää, mitä sisältöpuolen firmat oikein tarvitsevat, ja sitten vastataan siihen huutoon mahdollisimman hyvin. POEM myös ylläpitää Pohjois-Suomen elokuvakomissiota eli NFFC:tä."

Mitä AV-alalla on nyt meneillään?

"Pohjoisten firmojen tekemisen meininki on ihan mieletön. Vaski Filmi osatuotti IDFA-palkitun korealaiselokuvan ja Klaffin uusi dokkari avaa Doc Point -festivaalin ensi viikolla. Tietysti Iron Sky on SE suomalainen leffa jota odotan valmistuvaksi."

Oletko itse ollut mukana tuotannoissa?

"Olen tehnyt paljon spiikkerin hommia lähinnä televisio- tai radiomainoksissa, minkä lisäksi olen toimittanut muutamia dokumentteja ja asiaohjelmia sekä toiminut lisäksi ääninäyttelijänä muutamissa peleissä ja yhdessä loistavassa mockumentaryssa - etsikääpä Youtubesta Helmut Schenker."

Millaisen leffan tekisit itse?

"Olen suuri ns. kusetuselokuvien ystävä - Puhallus, Usual Suspects, ja Peter Jacksonin ehdottomasti toistaiseksi paras elokuva Forgotten Silver ovat mun suunnannäyttäjiä. "

Jotain muuta, mitä?

"Häiritsen ihmisiä laulamalla, soittamalla ja tekemällä näitä yhtä aikaa. Mulla on bändiprojekti nimeltä Corps d’Amour, jolla on netistä tilattuja mainoslappuja ja nettiosoite, mutta ei muita soittajia, biisejä tai nettisivuja, keikoista tai levyistä puhumattakaan.

Olen tehnyt päättänyt tehdä levyn ennen kuin täytän 45."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi