Pätemisen niksit neukkariin – nyökyttele raivoisasti, toista kuulemasi ja huokaise syvään

Toiset ovat kuin kala vedessä neukkarissa: toisille se on ennemmin haitankki. Kuinka tehdä fiksu vaikutelma kokoushuoneessa?

Kuva: The Cooper Review/100 Tricks to Appear Smart in Meetings

Jäätkö työpaikan kahvikoneen ympärillä käydyissä keskusteluissa altavastaajaksi? Panttaatko kokouksissa mielessäsi hiottua timanttista ideaa sopivaan väliin, jota ei koskaan tule äänekkäimpien väitellessä firman tuloskäyrästä?

Työelämä saattaa joskus tuntua miinakentältä, jossa vain vahvimmat pärjäävät kyynärpäätekniikalla. Paskanjauhantabisnes jyllää, kun johtajat, konsultit ja muut liikkeenjohdon gurut latelevat irrallisia, hienolta kuulostavia termejä siivittämään Power Point -esitystään ketterästä projektin johtamisesta.

The Cooper Reviewn bloggaaja Sarah Cooper on kerännyt hulvattoman “100 Tricks to Appear Smart in Meetings” -kirjan eli kikkoja siihen, kuinka vaikuttaa terävältä kokouksissa. Tässä kymmenen tykeintä neuvoa.

Nyökyttele niskasi nurin

Tuo muistivihko mukanasi, sillä teknologian karttaminen herättää kunnioitusta kollegoissasi.

Kirjoita vain yksi sana ylös jokaisesta lauseesta, jonka kuulet. Nyökyttele lakkaamatta kirjoittaessasi.

Toista insinöörin viimeiset sanat hitaaaaaaaaaasti

Kun insinööri latelee jumalaisia sanojaan, sano: "saanhan kerrata tuon?" Toista sitten täsmällisesti kaikki, mitä hän juuri sanoi, mutta hyvin, hyvin hitaasti. Näin insinöörin briljanssi on siirtynyt sinuun.

Kuva: The Cooper Review/100 Tricks to Appear Smart in Meetings

Ravaa ympäri neukkaria

Jokainen, joka kehtaa nousta neukkaripöydästä kesken kaiken vain jaloitellakseen, saa välittömästi hämmästelyä osakseen kanssakokoustajilta.

Kävele ympäriinsä. Mene nurkkaan ja nojaa seinään. Huokaise syvään ja pitkään. Muut pohtivat kiivaasti, mitä mahdat ajatella.

"Voitko mennä takaisin edelliseen slaidiin?"

Sillä ei ole merkitystä, missä vaiheessa presoa tätä pyydät. Pakittaminen esitelmässä osoittaa heti, että kiinnität kuulemaasi kovemmin huomiota kuin muut.

Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa slaidista, kommentoi vaikkapa: "en ole aivan varma, että ymmärrän, mitä nämä numerot tarkoittavat." ... varmista kuitenkin ensin, että slaidista löytyy numeroita.

Businesjargonin yksinkertaistaminen

Kun joku käyttää haastavaa teknistä termiä, pyydä häntä selittämään se "muille".

"En ole varma, että kaikki ymmärtävät, mitä traction tarkoittaa? Voisitko selittää sen?"

Kuva: The Cooper Review/100 Tricks to Appear Smart in Meetings

Pyydä tiivistelmää

Kokouksen loppu on otollinen hetki huudella muistiinpanojen kirjaajan perään. Oleta, että joku muu sinua vähäpätöisempi työtoveri on istunut suu supussa kirjaten muiden mietteitä ylös.

"Kyllähän joku teki muistiinpanot tästä keskustelusta?"

Laske leikkiä itsestäsi

Ihmiset rakastavat itseänsä vähättelevää huumoria.

Heitä ilmoille lausahduksia kuten "ehkä voimme käyttää avioeroni asianajajia" tai "en ole kuullut mitään, mitä olet sanonut viimeisen tunnin aikana".

Kollegasi nauravat, arvostavat rehellisyyttäsi sekä harkitsevat yhteydenottoa HR:ään, mutta mikä tärkeintä, olet fiksuimman oloisin kaveri huoneessa.

Otetaan askel taaksepäin

Jokaisessa palsussa tulee hetki, kun kaikki muut heittelevät kilpaa ideoita paitsi sinä. Tämä on oiva hetki ehdottaa, että "hei hei hetkinen, ehkä meidän pitää ottaa nyt yksi askel taaksepäin."

Heitä perään pian: "mitä ongelmaa me itse asiassa yritämme tässä ratkaista?" ja BOOM, näin näytät taas seuravan tunnin ajan fiksulta.

Kuva: The Cooper Review/100 Tricks to Appear Smart in Meetings

Joskus asiat ovat ilmiselviä

Sano "sehän on ilmiselvää" asioihin, jotka eivät ole ilmiselviä.

"Kasvumme todella riippuu tästä datasta." - "No se on ilmeistä."

Tärkeääkin tärkeämpi puhelu

Kun astut ulos kokouksesta tärkeää puhelua varten, kaikki ymmärtävät, kuinka aidosti kiireinen ja tärkeä ihminen olet organisaatiossa.

He miettivät, että "wow, tämä kokous on todella tärkeä, joten meidän ei parane häiritä häntä, jos hänellä on jotakin vieläkin tärkeämpää."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi