Pelasta maailma

Kun maailmassa on virhe, apuun rientää kansalaisaktivisti. Pelastakaa lapset, mummot ja pantterit! Varovaisestikin arvioiden Suomessa on satoja pro-liikkeitä, kenties tuhansia. Kun ei puuhastella kokonaisen elämänkatsomuksen puolesta vaan yksittäistä epäkohtaa vastaan, poliittisella värillä ei ole väliä. Neokommunistin ja porvarin intressit saattavat yhtyä yllättävästi kansalaisliikkeissä. Näin on käynyt muun muassa vapaakauppaa puolustavassa, Attack-järjestön vastavoimassa, Defensissä.

Kansalaisaktivismin extreme-edustaja on Teijo Virolainen, Bagdadin ihmiskilpi. Onko Virolainen syntymähullu vai esimerkillinen pasifisti?

"Tilanne Iranissa vaikuttaa lupaavalta", Virolainen pohtii seuraavaa siirtoaan Jaana Rinteen haastattelussa. Entä jos tilanne ei Iranissa eskaloidukaan? Niinpä. Pasifisti tarvitsee sotaa.

Kaikki kunnia myös vähäeleisimmille maailmanparantajille, vaikka omassa valtakunnassakaan kaikki ei ole hyvin. Miksi hanhenmaksaa vastaan, vaan ei kirjolohen kasvatusta? Miksi sademetsien kaataminen ahdistaa, muttei Suomenlahden rehevöityminen?

Kun katsoo kauas ei näe lähelle.

Kansalaisliikkeet esittelyssä tässä lehdessä. Löydä omasi läheltä tai kaukaa.

P.S. Kansanedustaja Mikko Alatalo ja peruspalveluministeri Liisa Hyssälä ovat löytäneet toisensa: ravintolat on saatava kiinni jo klo 02. Me varoitamme: viimeksi kun Alatalo löysi ihmisen, joka innostuu hänen ideastaan, syntyi Tammerkosken sillalla.

1 kommentti

Bourgeoise

24.6.2003 13:13

Päätoimittajahan kuulostaa oikeistolaiselta. Virkistävää ja erilaista tässä punavihersävyjen värjäämässä aikakaudessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi