Pelastakaa lapset!

Saariahon kolumni

Ministeri Tarja Karpela on ollut huolissaan. Kovasti on tullut rapaa tuoreen kulttuuriministerin niskaan sieltä täältä. Kovasti ovat monet tahot olleet huolissaan ministeri Karpelan kompetenssista.

Ei hallitse kulttuurikenttää. Ei ymmärrä taidetta. Ei hallitse kirjallisuutta. Onko se edes eläissään käynyt oopperassa? Voiko sitä entistä misukkaa nyt edes mihinkään EU-tilaisuuksiin lähettää?

Antaa helsinkiläisen kulttuuriestablishmentin vaikertaa ja uikuttaa. Länkyttää ja vänkyttää. Tanja tarttuu taikasanaan: “Pelastakaa, lapset!” Ja lapset pelastavat.

Jos ei kulttuuriväki lämpene, niin kansan syvät rivit ainakin lämpenevät kauniille ministerille, joka vastustaa rumien sosiaalitanttojen kanssa väkivaltaa ja seksiä. Vaatii rajoituksia ja ennakkosensuuria peleille, videoille, tv-ohjelmille lasten hyvinvoinnin ja sopivuuden nimissä.

Ministeriä ja ministerin possea eivät kiinnosta lasten pahoinvoinnin todelliset syyt. Pelkkä pinta riittää, kun nopeita irtopisteitä yritetään napsia sieltä täältä.

Samanaikaisesti Helsingissä valtuutettu Sari Näre on kovasti näreissään. Tunnettu naistutkija saa näppylöitä Helsingin kaduilla kulkiessaan. Ei hetken rauhaa.

Seksismi suorastaan tursuaa ulkomainoksista. Ainakin noin niin kuin yleisesti. Kovin tarkkaan Näre ei osannut sanoa, mikä häntä ärsyttää. Kunhan nyt seksismi mainoksissa vain noin yleisesti ja se lumiukko.

Vähäpukeiset naiset on saatava pois katukuvasta. Mitä ihmettä niille voisi tehdä? “Pelastakaa, lapset!” Näre hihkaisee. Nehän ovat sopimattomia lapsille. Ja lapset pelastavat. Ainakin melkein.

Valtuusto käyttää yhden illan asian pohdintaan ympäripyöreitä höpöhöpöjä jutellen, jaaritellen ja muotoilee päätöksen, että hyviä tapoja ulkomainonta ei loukata saisi. Eikö Helsingin valtuustolla todellakaan ole parempaa tekemistä näinä aikoina?

Voisiko joku tehdä nopeasti lakialoitteen, joka kieltää lasten hyväksikäytön poliittisten ja ideologisten päämäärien tavoittelussa? Se nimittäin on oikeasti aika sopimatonta aikuisille ihmisille.

7 kommenttia

stidi

23.5.2003 09:30

Olisikohan asia niin, että lapset eivät loppujen lopuksi halua tulla pelastetuiksi. Aikuisten tehtävä on suojella heitä, mutta ylisuojelullakin on omat haittapuolensa.

Keskitytään olennaiseen; kasvatetaan itsenäisesti ajattelevia, ymmärtäväisiä maailmankansalaisia jotka eivät pelkää paljasta pintaa.

Perversio on katsojan korvien välissä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sorretun Ääni

24.5.2003 16:34

Jos pohditaan lasten hyväksikäyttöä poliittisten ja ideologisten päämäärien tavoittelussa, niin Karpelakin voidaan näin ollen lukea lasten hyväksikäyttäjäksi.

Tulee mieleen oliko se nyt Nils Christien lausahdus, että pahin huumeiden väärinkäytön muoto on niiden poliittinen väärin käyttö.

Mitä yhteistä sitten on lasten ja huumeiden poliittisella väärin käytöllä?

Vastaus: Kepu

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

DNB

26.5.2003 10:33

Lapsien pelastaminen on aina hienoa, mutta kulttuuri ministerille se ei kuulu pennin vertaa !
En voi ymmärtää, että mitä se Karpela oikein vouhottaa kun olisi omalla sarallaankin tekemistä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ziisus

28.5.2003 15:27

H&M:n katumainokset ovat merkittävintä suomalaista kaupunkikulttuuria nykyään. Kulttuurikanisteri Karmea haluaa tuhota tämänkin taiteellisuuden saavutukset. Lapsethan saavat siitä suuria traumoja. Parempi oppia lapsena, miltä puolipukeisen naisen pitäisi näyttää, eikä viiskymppisenä väittää, että läski on normaalia ja hyväksyttävää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sorvino

29.5.2003 17:28

Karpela tahtoo veri- ja tissimateriaalin pois, mutta itse on tehnyt (ja teki hiljattain?) alusvaatekuvia. Mikä juju multa nyt on jäänyt tajuamatta?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

niin femme, että!

5.6.2003 17:55

jassoo, on se sitten arka aihe,jos nainen haluaa ettei tule esineellistetyksi. pannanpa sama määrä paljaita mulkkuja ja perseitä esille miehistä! Jeps, kyllä nyt on city-lehti innostunut kovin aiheesta...kysymys kuuluukin, MIKSI NIITÄ NAISTEN PALJAITA VARTALOITA ON NIIN PAKKO OLLA MAINONNASSA JA MUUALLA?? eli eipä lähdetä tästä nyt tekemään niin poliittista kysymystä. Ja toisekseen, feministejä haukutaan heti, kun on jotakin sanottavaa, sovinistit saa porskuttaa rauhassa menemään? tai noitahan on suorastaan vaarallista rinnastaa, kun feminismi parhaimmillaan tarkoittaa sitä, että uskaltaa puuttua yhteiskunnan epäkohtiin.
(ja en muuten ole mikään keskustan äänenkannattaja:))

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Chime

12.12.2008 17:51

Kyllä sillä on merkitystä että joutuuko katselemaan oman sukupuolensa puolialastomia vartaloita ja täydellisiä photoshopattuja kasvoja joka helvetin kadunkulmassa. Miehet eivät tätä tajua, koska tasa-arvo ei ole vielä purrut suomalaiseen katukuvaan: siinä missä naisella on käsi rintojen peitteenä ja jalassa stringit, miesmallilla on vähintäänkin farkut. Olisi kiva nähdä mitä Pertti Perushetero sanoisi Hunksien kaltaisista ukoista lempibaarinsa viinamainoksessa, lähikaupan maitohyllyllä tai vaikkapa vaimonsa kännykän taustakuvana- varsinkin jos tämä olisi ympäröivien ihmisten mielestä "täysin normaali ilmiö".

Peleissä näkee ns. sexy armoria; tämä tarkoittaa naispuolisella pelihahmolla olevia vaateriekaleita (barbaarilla turkisbikinit, gladiaattorilla metalliset sellaiset jne.), joilla on kuitenkin vastaava ac (armorclass) kuin miespuolisilla, jotka ovat päästä varpaisiin haarniskassa.

Vain mies voi valittaa siitä, että lapsia "käytetään syynä" kaiken kieltämiseen. Miestä kun ei kiinnosta lasten altistuminen sairaalle naiskuvalle tai mille muullekaan; hänhän ei joudu itse sitä kohtaamaan oman sukupuolensa kohdalla joka ikinen päivä.

Ps. Alastomia naisvartaloita näkyy niin usein mainoksissa, koska osa kansasta kuuluu älyllisesti heikompiin, jotka tosiaankin ostaisivat vaikkapa uuden automaattisen appelsiininkuorijan siinä toivossa että joku nainen kiinnostuisi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi