Peli, jossa maailma on pelikenttänä

Father.IO vie pelaajat lisättyyn todellisuuteen.

Pelit muuttuvat kovaa vauhtia. Grafiikka on parantunut vuosien varrella ja pelit kätkevät sisäänsä yhä suurempia ja vapaammin käytettäviä maailmoita. Samaan aikaan suurin osa peleistä on vanhan toistoa ja paketoimista hieman hienompiin kääröihin, kun todelliset uudet innovaatiot vielä odottavat tulemistaan.

Indiegogo-joukkorahoituspalvelussa hakee parhaillaan rahoitusta peli, joka rikkoo käsitystä pelaamisesta ruudun äärelle kyyristyneenä. Kyseessä on Father.IO, jota nimitetään ensimmäiseksi tosielämän first person shooter -peliksi.

Peliä pelataan puhelimella ja siihen kiinnitetyllä lisälaitteella yhdessä muiden pelaajien kanssa. Father.IO on kunnianhimoinen yritys tuoda trendisana augmented reality eli lisätty todellisuus oleelliseksi osaksi pelien maailmaa yhdistämällä räiskintäpelien lainalaisuudet fyysiseen maailmaan, jossa ne yhdistyvät reaaliaikaisen paikantamisen tekniikoihin. Puhelin toimii näyttönä, joka kertoo pelin tapahtumista ja ajaa samalla aseen roolia, jolla räiskit vastustajiasi. Siihen kiinnitetty Inceptor-laite tunnistaa kuuden sensorinsa avulla pelaajan saamat osumat ja mahdollistaa tarkan ampumisen 50 metrin päähän.

IndieGogon rahoituskierros osoittaa, että pelille löytyy kysyntää, sillä 50 000 dollarin minimitavoite on ylitetty moninkertaisesti ja kohta kasassa on jo 200 000 dollaria pelin kehittämiseen ja markkinoille tuomiseen. Toistaiseksi peli on vielä kehitys- ja BETA-testaus vaiheessa.

Moninpelissä tiimityö ratkaisee. Pelin tapahtumat sijoittuvat vaihtoehtoiseen tulevaisuuteen, jossa tekoäly on noussut ihmistä viisaammaksi. Pelaajat muodostavat joukkueita, jotka seikkailevat pelin maailmassa, joka käyttää hyväkseen yli 12 miljoonaa todellisen maailman kohdetta, kuten kouluja, yrityksiä, kauppoja, puistoja, pankkeja ja niin edelleen. Pelaajat voivat varastaa resursseja vastustajalta ja ostaa niillä aseita, ammuksia, laitteita tai jopa rakentaa uusia virtuaalisia rakennuksia. Tosielämän rakennukset vaikuttavat pelin tapahtumiin: esimerkiksi yliopiston hallinta tuottaa lisää resursseja tutkimukseen ja sairaala auttaa pelaajia parantumaan nopeammin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi