Pelko pois

Mikä yhdistää Ravintolapäivää, Kaljakelluntaa, sosiaalista mediaa ja neljään auki olevia ravintoloita? Kaikki ovat enimmäkseen pari-kolmikymppisten käyttämiä. Kaikkia halutaan rajoittaa, koska nuoria ihmisiä on suojeltava itseltään. Kaikki rajoitusten vaatijat ovat vähintään keski-ikäisiä.

Ravintolapäivänä terveysviranomaiset ovat huolissaan hygieniasta: mitä jos ruokailijat saavat pop up -ravintoloista tauteja? Kaljakelluntaan puuttuu poliisi: kuka ottaa vastuun, jos joku satuttaa itsensä? Monet, viimeisimpänä Aamulehden päätoimittaja Jorma Pokkinen, ovat sitä mieltä, että netissä median on suojeltava ihmisiä heidän omilta mielipiteiltään. Muuten nämä täräyttelevät aamuyön pikkutunteina keskustelupalstoille tavaraa, joka hävettää aamulla. Sisäministeri Päivi Räsänen vaatii, että ravintoloiden pitäisi mennä aikaisemmin kiinni, jotta asiakkaat eivät pahoinpitelisi toisiaan (ja on väärässä muun muassa siksi, että suurin osa väkivallasta tapahtuu reilusti ennen neljää).

Kiitos huolenpidosta, arvostamme sitä kyllä. Elintarviketurvallisuus on kiva asia, ja kieltämättä olen saanut vammoja kaljakelluessani. Kaikkea kivaa ei kuitenkaan voi kieltää siksi, että teitä pelottaa. Onneksi maailmassa ei ole ainoastaan kaltaisianne ihmisiä, jotka kieltävät. On myös ihmisiä, jotka mahdollistavat. Sellaisia kuin tässä lehdessä haastateltu Olli Sirén.

4 kommenttia

Anonyymi

1.3.2012 11:38

Kaljakellunnan kanssa ihmisten mahdollisia loukkaantumisia huomattavasti suurempi ongelma on kylläkin vesistöjen ja rantojen roskaaminen. Saahan siellä kellua, mutta viekää nyt prkl omat paskanne mukananne älkääkä jättäkö muiden siivottavaksi. Aikuiset ihmiset.

Elintarvikehygieniasäädöksilläkin on paikkansa, vaikkei sitä heti tule ajatelleeksi. Koska jos niitä ei valvottaisi, niin hetkessä löytyisi yritteliäitä kavereita jotka ruokailijoiden turvallisuudesta viis veisaten yrittäisivät myydä mahdollisimman halvalla ruokamyrkytyksen rajoilla keikkuvaa tavaraa.

Lopulta, Suomessa kaikki kiva pitää kieltää siksi, että ihmiset eivät osaa täällä olla ihmisiksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tota-noin

15.3.2012 01:08

Ei niitä rajoituksia ihan sen vuoksi tehdä, että vanhukset haluaa vittuilla ja estää nuorten hauskanpidon.

Kai sellaisiakin vanhuksia (anteeksi, 90-vuotiaaaksihan ollaan korkeintaan keski-ikäisiä) on, mutta suunnattomasti enemmän on kusipäisiä nuoria, joilla ei ole tajua omasta parhaastakaan.

Itse olen 28-vuotias radikaali, tosiasiat kuitenkin ymmärrykseni mukaan näkevä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kaakka

16.3.2012 10:58

Aivan. Mene mihin tahansa yläasteelle tai 18-vuotiaiden suosimaan diskoon. Näet ympärilläsi roskia ja saastaa. Kakarat ei osaa käyttäytyä, ne sotkee paikat ja oksentelee lavuaareihin ja lattioille. Tää on vähän niinku et jos vaippaikäinen vaatii saada kulkea ilman vaippaa ja sotkee ripulia kaikkialle ni äiskän täytyy sanoo sille, et hei vaippahousut takaisin. Sorry, mut näin se menee. Hei, ymmärrätte tän sitte kun kasvatte aikuisiksi :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kaikkis

16.3.2012 11:19

Roskaaminen ei varmaan liity mitenkään esim. Ravintolapäivään. Käsittääkseni kaikki siihen osallistuneet ovat olleet hyvin tietoisia mm. roskaamisen haitoista ja hygieniastakin. Ruoka tarjoillaan usein kotona (ja se on varmasti tuoretta), joten samoinhan sitä saisi pelätä sairastumista kaikilla illalliskutsuilla kaverin luona. Jos pelkää terveytensä puolesta (esim. että kokki ei osaa valmistaa ruokaa oikein), ei tarvitse osallistua.

Ja tuskin ne grillijonotappelijatkaan ihan kakaroita enää on. Suuri osa niistä huonostikäyttäytyvistä on niitä keski-ikäisiä perheellisiä mulqvisteja, jotka pääsevät kerran kesässä ulos. Sitten ollaan niin maailmanomistajia ja jätetään käytöstavat romukoppaan. Kaljakellunta on kielletty nimenomaan turvallisuusriskien, ei roskaamisen takia. Ja jos roskaaminen on todella syy kieltää jotain, pitäisi vappu kieltää kokonaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi