Pete Parkkonen - Poika, sinä olet tähti

Jaana Rinne kohtaa Pete Parkkosen. Kumpi heistä kysyy, panisitko?

Pete Parkkonen kannattaa televisiolupamaksun poistamista ja nuuskan myynnin sallimista.
Pete Parkkonen kannattaa televisiolupamaksun poistamista ja nuuskan myynnin sallimista.

Hotelli Kämpin aulabaari on täynnä siviiliasuisia poliiseja. He eivät ole paikalla punaisen samettituolin uumenista maailmaa tarkkailevan Pete Parkkosen takia.

Moi Pete. Jäit Idolsissa kolmanneksi, mutta olet jo ehtinyt allekirjoittaa Sony BMG:n kanssa sopimuksen ja käydä studiossa ihmettelemässä tulevaa materiaalia. Mitä muuten luki ensimmäisessä finaalilähetyksen jälkeen kännykkääsi tulleessa tekstiviestissä?

"Olisiko lukenut, että 10 pisteen suoritus, terveisin isä."

Isillä on tapana liioitella. Koop on kertonut, että sulkapalloa pelatessanne sinusta tulee voitonnälkäinen kaveri. Kuinka paljon Koopille häviäminen vituttaa asteikolla yhdestä kymmeneen?

"10!!!! Se on kuitenkin kaljasta kiinni, hah. Mutta ei hätää, kaikki on juuri nyt paremmin kuin hyvin. Pääsen tekemään levyä."

11. heinäkuuta kello 24.00 tuossa samassa tuolissa istui Bruce Springsteen. Miltä Helsinki näyttää Brucen tuolista katsottuna?

"Kalliilta!"

Missä helsinkiläisessä baarissa istut mieluimmin?

"On The Rocksissa. Siellä on kiva ottaa olutta."

Kuvaile helsinkiläisiä kolmella adjektiivilla.

"Te olette kiireisiä. Ette niin kovin sosiaalisia ja mukavia!"

Me olemme erittäin mukavia. Millainen mies kuoriutuu onnellisesta maalaislapsuudesta Pihtiputaalla?

"Perusmies. Kohtelias kaveri. Haluan olla kohtelias kaikille. Niin kohtelias, että se menee välillä yyberiksi. Voin ihan hyvin tehdä pieniä juttuja vain muiden ilahduttamiseksi. Kohteliaisuudella pääsee elämässä aika pitkälle."

Miten on arvojen laita? Et varmaankaan kuulu ydinvoiman kannattajiin?

"En, mutta läheiset ovat mulle tuollaisia juttuja arvokkaampia. Terveys ja luonto ovat myös arvokkaita, mutta ystävät, tyttöystävä ja vanhemmat ovat ihan omaa luokkaansa. He ovat kivijalkani tässä elämässä."

Olet 18-vuotias. Ketä äänestit kunnallisvaaleissa?

"Ha, en muistanut äänestää. Mun piti äänestää….isää. Se on politiikassa."

Missä puolueessa? Oikealla? Vasemmalla? Keskellä? Etkö tosiaan muista?

"En mä kato kun mä en yhtään seuraa sitä touhua. En mä tiedä siitä mitään…"

Minkä kokoinen on hiilijalanjälkesi?

"Mikä?"

Nyt on muotia testata kuinka paljon jokapäiväinen kulutus tuottaa ilmastoa rasittavaa hiilidioksidia.

"En ole kuullut tuollaisesta. Tuleeko Suomeen uusi ydinvoimala? Ihan kuin olisin kuullut jotain sellaista."

Hmm. Tämä taitaa olla liian syvällistä. Siirrytään BB-Anniina-tasolle. No onko olemassa joku sellainen asia, jonka puolesta osallistuisit mielenosoitukseen?

"Mä en tiedä yhtään kuka Anniina on, mutta mä olen onnellinen sen puolesta…Ehkä sellainen syy voisi löytyä, mutta en ole koskaan miettinyt, että lähtisin ihan mielenosoitukseen. Saattaisin osoittaa mieltä nuorten musiikkiharrastusten tukemisen puolesta. Kelpaisiko tämmöinen?"

Se on hyvä. Osoittaisitko julkisesti mieltäsi, jos joku yrittäisi varastaa Teostorahasi?

"Se voisi olla toinen hyvä syy."

Peruutetaan Pihtiputaalle. Hiljaisuuteen, jota lähdit rikkomaan neljännellä luokalla saamillasi rummuilla. Kerro kotipaikastasi.

"Asun Elämäjärven pienessä, neljänsadan asukkaan kylässä. Se on kunnon landepaikka. Naapurissa on lehmiä ja sellaista. Ei, meillä ei ole lehmiä, meillä on vaan koira. Ehkä meillä on joskus ollut. En mä tiedä. Kävin 1–6 luokat Elämäjärven kyläkoulussa. Siellä oli yhteensä 50 oppilasta. Olin villi, tai miten sen ottaa. Joo, sanotaan, että olin kilttivilli, koska mä olin lähinnä energinen. Nyt olen lomalla lukiosta ja asun kaverin kanssa kimppakämpässä Pihtiputaan keskustassa."

Aika absurdia, että lehmän vieressä on kasvanut kaltaisesi esiintyjä. Elämä on aina oudompaa kuin fiktio?

"Pitää paikkansa."

Olet ollut bändeissä 13- vuotiaasta lähtien. Miksi ihmeessä bändijätkä lähti Idolsiin?

"Miksei? En mä näe mitään kritisoitavaa Idolsissa. Kaikki mitä puhutaan on kateellisten panettelua! Idols on pikahissi tunnettavuuteen. Idolsiin osallistuminen teki itseäni ja musiikkiani tunnetuksi. Enkä mä usko siihenkään, että Idolsista olisi bändijätkälle haittaa. Mulla on tällä hetkellä kaksi bändiä. Toinen soittaa rokkia ja toinen metallia. Rokkibändi on rakkaampi, koska olen perustajajäseniä."

Kehität esiintyessäsi voimakkaan tunnelman. Miten treenaat karismaasi?

"Kommunikoimalla. Yritän saada yleisölle saman fiiliksen kuin itselleni. Että se nauttisi yhtä paljon kuin mä. Karismaa voit treenata säilyttämällä salaisuuden."

Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde. Oletko eri ihminen lavan ulkopuolella?

"En, mutta eri biisit repivät eri puolia esille persoonasta. Ei sitä oikein pysty selittämään. Se on mysteeri. Saisiko muuten jotain juomista? Kurkku on älyttömän kuiva."

Hetki. Haen tarjoilijan. Idolina oleminen on rankkaa. Oletko jo havainnut ravintolakäyttäytymistäsi tarkkailtavan?

"En aio käyttäytyä eri tavalla. En karsi mitään normaalielämästäni pois. Käyn baarissa ja klubilla silloin kun huvittaa. Se on totta, että Idols on vähentänyt yksityisyyttä. Ihmiset tulevat neuvomaan, vääntämään kättä ja hakkaamaan selkään. Niillä ei ole aina tilannetajua. Julkisuus yrittää liian syvälle. En haluaisi puhua yksityisasioista mitään… Fanit haluavat tietää kaiken, se on selvä, mutta johonkin pitää vaan vetää raja."

Käy Kämpissä. Täällä saa olla rauhassa. Et aio ryhtyä pyhäkoululaiseksi. Hyvä. Idols- formaatti kertoo siitä, miten huonosti levy-yhtiöillä menee. Niiden on luotava teevee- ohjelmaan liittyvä mammuttimainen koneisto mobiileineen, fanituotteineen ja sponsorointeineen. Kone munii joka vuosi suunnilleen kolme kultamunaa, mutta levyt ovat koneen pienin bisnes.

"Ne saavat, mitä ne haluavat ja me saadaan, mitä me halutaan. Idols- koneisto ei ole pieni. Se on iiiiso."

Ensimmäistä kertaa Idolsin historiassa nähtiin seksikkyyttä lavalla, kun vedit Danko Jonesin Cadillac punaisissa housuissa. Kerro miten noin kilttivilli poika voi pakottaa kundikaverin takapakkariin?

"Ei mulla oikeasti ole autoa! Pitää vaan eläytyä, laulaa niin kuin olisi…"

Mistä punaiset housut tulivat?

"Tampereelta. Ida toi ne. Mä ostin samanlaiset, mutta vihreät."

Sinulta on kysyttävä samaa kuin missiltä. Millä keinolla seurustelusi kestää kaikki ilmassa lentävät palavat pikkuhousut?

"Palakoot. Mä olen jo nyt ollut nimmarikeikoilla, joilla tarvittiin seitsemää järjestysmiestä. Se meni ihan överiksi. Mä ajattelin vaan, että ottakaa iisisti, mä olen Puttaalta."

Tilanne on vielä pahempi kuin luulet. Vauva.fi:n keskusteluissa olet äitien Panisitko-pohdinnan alla.

"Hahaha. Vauva.fi. Panisitko?"

"Herra isä, en todellakaan. Joku raja sentään", äidit chattaavat. Tyttäret taitavat olla niin villeinä, että äitien on paras lukita ne sisään. Jäätävää?

"Täältä tullaan!"

Sinua nimitetään Tukkajumalaksi. Sanoit, että ajat tukan ensi vuonna pois. Kiharoidesi salaisuus?

"En tee mitään. Mä herään ja se näyttää tältä. Armeijaan mennessä tukka lähtee. Joo, mä menen armeijaan. Ai siviilipalvelukseen? Eikä."

Mistä ja keneltä otat pukeutumiseesi vaikutteita?

"Kaupoista. Toisella katsomalla tiedän mitä kerään mukaan."

Jos saisit sponsorin mistä tahansa maailman merkistä, mikä se olisi?

"Diesel."

Mitä mieltä olet trendeistä?

"Vaihtelu virkistää."

Missä on vaatehautausmaa?

"Ihmisten vaatekaapeissa. Nyt tulee ruokaa."

Pete tankkaa. Välitätkö mitä syöt?

"En, mä syön vaan."

Kummityttö oli työharjoittelussa täällä Kämpin keittiössä. Missä sä olet ollut kesätöissä?

"Kolme kesää mä olin vanhempien mainostoimistossa. Palkkarahoista puolet säästöön. En ole hirveästi matkustellut. Pitäisi. Haluaisin mennä Lontooseen ja Islantiin. Miksi Islantiin? Se on niin kaunis maa. Kaveri kävi siellä moottoripyörällä ja kehui. Ja Ranskaan. Ja New Yorkiin, vaikka siellä onkin kallista."

File: Pete Parkkonen

Syntynyt: 8.2.1990
Auto: Ford Mustang
Siviilisääty: Seurustelee
Tuoksu: Calvin Klein
Juoma: Punaviini
Kello: Lambrella

Ken on heistä kaikkein myyvin?

Yhdeksän asiantuntijaa veikkasi, kuinka paljon Idols-kolmikon levyt myyvät


Koop Arponen
Ensimmäinen levy 40 000
Toinen levy 29 000

 

 

Anna Puustjärvi
Ensimmäinen levy 26 000
Toinen levy 19 500

 

 

Pete Parkkonen
Ensimmäinen levy 50 000
Toinen levy 36 000

 


Asiantuntijat: Promoottori Kalle Keskinen, Musiikki- ja viihdealan asiantuntija Lasse Norres, toimitusjohtaja Juhani Merimaa/Tavastia, pop-toimittaja Juhani Siren/City-lehti, tuotepäällikkö Jan Vuorinen/Anttila, kotimaisen tuotannon päällikkö Gabi Hakanen/EMI Finland, päätoimittaja Viljami Puustinen/Rumba, Head of Promotion Pekka Nieminen/Warner Music Finland, musiikki-ja ohjelmapäällikkö Juha Kakkuri/Radio SuomiPop

 

3 kommenttia

Pinja100

15.1.2009 15:57

Pete on on idoleista ainoa, jolla mahdollisuuksia olla muutakin kuin popin päiväperho. Luontainen ja luonteva flirttailija, muuntautumiskykyinen. Enää ei puutu kuin oma juttu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoija

28.1.2009 21:11

Pete ei kehdännut kertoa isänsä olevan sosiaalidemokraatti. Tai sitten poika on vaan autuaan tietämätön..."Häh? Politiikka? Siis ketä kiinnostaa11!!!"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anterzo84

13.3.2010 05:03

Pete on ihan oikeassa siinä, että me helsinkiläiset olemme kiireisiä ja kettumaisia. Toimittajan pikkufiksu asenne huokui koko haastattelun läpi.

Juuri sellaista stadilaisen tylsän toimittajan pätemisentarvetta, joka näyttäytyy vain laimeana "koneiston" haukkumisena ja kyynisenä perusasenteena itse esille ottamiinsa asioihin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi