Pikku G

Pikku G kasvoi isoksi, miten jatkuu Henri Vähäkainun tarina?

Henri Vähäkainu saapuu Urho Kekkosen kadun Crushiin, moikkaa baarimikkoa ja kahta muuta asiakasta. Muusikko, tuottaja, säveltäjä, entinen Keskustan kansanedustajaehdokas ja entinen teinityttöjen märkä uni on hurauttanut laina-autolla Nurmijärveltä Helsinkiin.

Kerran nurmijärveläinen, aina nurmijärveläinen?

"Joo, viihdyn erittäin hyvin. Porukoilla on iso talo, asun siellä vanhempien ja pikkuveljien kanssa. Olen rakentanut studion vanhempien kämpän yhteyteen – se on ainoa asia, joka mua pidättelee siellä. Olen asunut Nurmijärvellä seitsemänvuotiaasta, ennen sitä asuimme pari vuotta Thaimaassa. Se oli hyvä ja avartava kokemus, kävin kansainvälistä esikoulua. Aika moni muu koulussa ajatteli muista kansallisuuksista ennakkoluuloisesti, mulle taas oli nuoresta asti tehty selväksi, että meitä on täällä erilaisia.

Meillä on perheen kesken erinomainen meininki. Kolme vuotta nuoremmat veljet on parempi versio musta, ne ovat ottaneet opikseen kaikista mun hölmöilyistä. Olemme saaneet hyvän ja kristillisen kasvatuksen, mikä tarkoittaa tiettyjen arvojen korostamista: pitää arvostaa lähimmäistä ja antaa anteeksi, liiallinen ahneus on pahasta. Iso juttu on myös ajatus siitä, että mikään ei tule sattumalta, kaikella on tarkoitus."

Millaista on olla teini pikkupaikkakunnalla?

"Muut ostivat mopot, minä ostin levarit. Tykkäsin olla omissa oloissani. Viihdytin itseäni breakdancella, soitin levyjä ja kirjoitin paljon. Aloin tehdä musiikkia, mutta en kertonut siitä kenellekään. Luokkakavereille asia selvisi vasta, kun ensimmäinen sinkku tuli ulos. Opettaja sai tietää musanteosta, kun pyysin, ettei mun tarvitsisi osallistua luokan kanssa Power Mover -tapahtumaan. Olin tapahtuman pääesiintyjä."

Vuonna 2007 eduskuntavaalien alla ihmettelin, miksi ihmeessä nuori muusikko valitsee puolueekseen Keskustan. Mutta nurmijärveläisyyshän sieltä paistaa läpi. Masan naapurissa kasvaa pieniä keskustalaisia.

"Masa asuu itse asiassa Lepsämässä Kirkkonummen suunnalla, minä kirkonkylällä. En ole ikinä ollut puolueen jäsen, mutta keskustanuoret ottivat mut heti osaksi porukkaa ja Masa jeesasi ja tuki tosi paljon. Lähdin ehdolle, koska nyt nuorten ihmisten asioista päättää kaksisataa viisikymppistä. Seuraan edelleen politiikkaa, välillä yllätän itseni sohvalta tuijottamasta eduskunnan täysistuntoa. Jos lähtisin nyt ehdokkaaksi, Kokoomus voisi tuntua enemmän omalta puolueelta. Olen edelleen tekemisissä keskustan ihmisten kanssa. Masa tosin ei ole enää soitellut, kai hän on ollut omien säätöjensä kanssa niin kiireinen."

Keskustan silo-otsainen vetonaula, uskovainen kundi, joka julisti Tupakkaräpissä että Paljon mielipahaa yhen röökin takii/Nyt Pikku G on savuton todellakin. Viime vuonna rysähti: sait tuomion törkeästä rattijuopumuksesta, 45 päivää ehdollista, sakkoa ja ajokieltoa. Miksi sä ajoit kännissä?

"Multa meni Helsingissä yöpaikka alta ja samaan aikaan sain kuulla, että olisi Nurmijärvellä hommia heti aamusta. Tuli sellainen olo, että pakko päästä kotiin. Adrenaliinipuuskassa arvioin kuntoni väärin. Poliisi pysäytti motarilla, puhalsin 0,55 milligrammaa eli veressä oli reilu 1,2 promillea alkoholia. Se oli tietenkin tyhmää, en todellakaan puolustele kännissä ajamista. Rattijuopumustuomio ei todellakaan ollut mulle "ihan sama", se oli iso juttu. Mutta en mä ole tyyppi, joka menisi sen jälkeen vaatteet päällä kylmään suihkuun itkemään, että mun elämä oli tässä. Olennaista on se, että mokasta opitaan. En varmasti aja humalassa uudestaan. Varmasti."

Entäs se kokaiinijuttu?

"Kokeilin kerran ravintolaillan yhteydessä. Olin tyhmä ja tein virheen. Kuulostaa todella kummalliselta, kun iltapäivälehdissä kirjoitetaan, että Henkalla on yhteyksiä kokaiiniliigaan. Haloo, ei todella ole. Tunnen sen yhden tyypin, jolle tekstasin. Ihme että yhdestä tekstarista saa revittyä otsikoita viikkotolkulla."

Onhan se kutkuttavaa, kun entinen nuorisoidoli tötöilee. Me mediassa rakastamme ristiriitoja.

"Rattijuopumus ja kokaiinikeissi ovat niin jyrkkiä kontrasteja sille, millaisena mut muistetaan aktiivisilta julkisuusajoilta – olin unelmapoikaystävä ja isovanhempien suosikki. Mua ei ikinä kypsytä olla ex-Pikku G, mutta sen haittapuoli on vuosien päähän seuraava julkisuus. Kaikki mokaavat, ihan kaikki, mutta mun mokista puhuu koko Suomi.

Jos vaakakuppiin pannaan mun elämän myönteiset ja kielteiset asiat, positiivisella puolella on kymmeniä mulle merkittäviä, isoja juttuja. Jos aikoo elämässään tehdä ylipäätään yhtään mitään, tulee väistämättä vastatuulta. Eteenpäin mennään silti.

Ymmärrän kyllä, että median duuni on herkutella negatiivisilla asioilla, mutta lukijat voivat itse miettiä, kannattaako tätä päivää peilata siihen 15-vuotiaaseen kundiin, joka lauloi Me ollaan nuoriso. Jos mulla olisi tilillä vaikka viisi rikosta, voisi ajatella, että pojalla on ongelma. Nyt ehdotan, että se, joka ei ikinä ole tehnyt virheitä, tulee heittämään ensimmäisen kiven."

Sä otit ton Raamatusta! Onko sun jumalsuhteesi kunnossa?

"Todellakin. Uskon edelleen Jumalaan, se ei ole muuttunut mihinkään. Ei mun jumalsuhteeni iltapäivälehtien kirjoittelusta kärsi, eikä sen puoleen kaveri- tai perhesuhteetkaan. Mun vanhemmat on tietenkin huolissaan, mutta sehän on välittämistä. Kun rattijuopumus tuli ilmi, vanhemmat totesi, että opit varmaan tästä. Olemme aina olleet perheenä vahva, se on mulle iso juttu. Missään tilanteessa ei näytettäisi ovea, aina voi tulla kotiin, vaikka olisi miten mokannut. Kurjinta tässä on se, että läheisille tulee huoli ja paha mieli. Lehdet soittelee mun kavereille ja äiti saa kuulla töissä, että mitä toi teidän poika on taas tehnyt. Se on väärin. Lyökää mua, mutta älkää mun läheisiä."

Miehen puhetta. Et sä ihan paatunut vielä ole. Puhutkin tosi kauniisti. Mä kiroilen suhun verrattuna ihan helvetisti.

"Mä en kiroile, se on selvä juttu. Karsastan ihmisiä, jotka kiroilevat kuin rekkamiehet. Ei pahalla rekkamiehiä kohtaan. Jos lyön itseäni vasaralla sormeen, se on voi voi, ei siinä kiroilu auta."

Sä olit teininä ihan hullun suosittu. Ensimmäinen albumi Räjähdysvaara oli vuoden 2003 myydyin levy ja seuraavakin myi kirkkaasti platinaa. Millä Pikku G pysyi järjissään?

"Julkisuus oli aivan överi-isoa ja sen ehdoilla mentiin. Jos olisin lähtenyt vaikka rannalle frendien kanssa, olisi mukana pitänyt olla turvamies. Lintsille ei voinut mennä, heti oli hirveä lauma ympärillä pyytämässä nimmaria ja repimässä vaatteita. Tuli sellainen olo, että olenko minä, 16-vuotias poika, joku häkkieläin, jota voi käydä lääppimässä. Hengailin kavereiden kanssa ja välttelin julkisia paikkoja, oli pakko liikkua tosi isolla porukalla tai valeasussa. Onneksi kaverit, perhe ja levy-yhtiö pitivät painot jaloissa. He myös kertoivat, mitä kannattaa tehdä, ettei tule viilatuksi linssiin. En saanut normaalia nuoruutta, sain paljon enemmän. Olen tosi tyytyväinen siihen, miten hommat järjestyi."

Teinipoika ja isot summat rahaa. Oliko se räjähdysherkkä yhdistelmä?

"Jos on teini ja rahaa tulee, totta kai sitä käyttää. Matkustin paljon ympäri Amerikkaa, juhlin, kävin ulkona syömässä, ostin vaatteita. Mutta en pannut kaikkea haisemaan, sijoitin musakamoihin ja elän edelleen säästöillä. Seuraavan kerran kun rahaa alkaa tulla isosti sisään, sijoitan.

Olen säästänyt kaiken Pikku G -fanikaman. Jim&Jillissa oli Pikku G -vaatemallisto, huppareita, pipoja, paitoja ja vöitä. En mä niitä itse käyttänyt kuin promokuvissa, mutta ne oli menestys. Musta tehtiin julisteita, kortteja ja kännykän kuoria, tuttu kultaseppä teki hopeisia Pikku G -kaulakoruja. Myös kaikki faniposti on tallessa. Kävin kerran viikossa hakemassa kaksi pahvilaatikollista kirjeitä levy-yhtiöstä. Vastasin kaikkiin. Siihen meni paljon rahaa, mutta kyllä mä halusin laittaa markan siihen, että fanille tulee hyvä mieli. Joskus äiti kyllä värvättiin postitushommiin."

Kyllä sua inhottiinkin. Eräs fanisi tiivisti sen näin: mopopojat väittivät inhoavansa Pikku G:tä, koska itsetunto ei kestänyt sitä, että jätkälle olisi irronnut teinipillua enemmän kuin jaksaa painaa. Salaa ne jammailivat äidin ostaman Räjähdysvaaran tahtiin.

"Jonkin verran tuli vihapostia, mutta niin sen pitää mennäkin. Kädenlämpöinen mitättömyys ei ikinä breikkaa, vihamiehet on ansaittava. Mutta kelaa näitä tyyppejä. Ensin ne käyvät ostamassa askarteluvälineet Tiimarista, sitten käyttävät tunnin vääntääkseen hienon kyltin, sitten matkustavat ostoskeskukseen ihan vaan päästäkseen heiluttelemaan lappua, jossa lukee ’Vihaan sua Pikku G!’. Ne on panostaneet muhun tuntikausia, on se otettava kohteliaisuutena."

Sun Pikku G:nä tekemät biisit on liikuttavia, muttei kovin rock- tai rap-uskottavia.

"Olin 15-vuotias, kun ne biisit tehtiin. Teinipojan maailma näkyy musiikissa, aikuisena tehdään tietenkin erilaista kamaa. Yhtäkään biisiä en häpeä, vaikka olen nyt tietysti paljon parempi. Joskus mietin, pitäisikö tehdä vielä yksi levy ja näyttää kaikille, mitä mä osaan, mutta katsotaan nyt. Täytyy mennä eteenpäin."

Kaksi levyä Pikku G:nä riitti. Opiskelit media-assistentiksi ja palasit Geenä.

"Tein Geenä pari biisiä ja vierailuja. Olen tehnyt nyt viisi vuotta tuotanto- ja sävellyshommia The Crew -nimisessä kokoonpanossa, johon kuuluu lisäkseni kaverini Antti, joka on myös Nurmijärveltä. Tuottajana voi tehdä tosi erilaisia projekteja, vaikka poppia, räppiä ja dancea. Cheekin levyn nimikkobiisi Jare Henrik Tiihonen on meidän tekemä, samoin Uniikin ja Jimi Constantinen Niinku elokuvis. Pääfokus on Jenkeissä. Olemme verkostoituneet ja yrittäneet rakentaa pohjaa nyt kaksi vuotta. Sonylla on dj nimeltä Ted the Dillinger, tuotamme hänen levynsä. Meillä on myös Pittbullille signattu oma artisti Jamie Drastik. Muutan Jenkkeihin toivottavasti jo tänä kesänä, ei tätä voi tehdä Suomesta käsin. Tuottajana saa olla taustalla, se sopii mulle. Toivon, että meidän työ pääsee esille jatkossakin, mutta julkisuuskuviot artistina ja iltapäivälehtien lööppiveturina alkaa mun osaltani varmaan olla tässä."

http://www.thecrewblog.com

Jaa/ei/poissa

Paljastamme Henkan yhteiskunnallisen vakaumuksen.

 • Kondomit verovapaiksi: JAA
 • Tupakointi kiellettävä kaikissa yleisötapahtumissa: EI
 • Homoadoptio sallittava: EI
 • Pakolaiskiintiötä nostettava: EI
 • Doping urheilun arvokisoissa sallittava: EI
 • Eutanasia sallittava: EI
 • Toisesta maisteritutkinnosta maksullinen: JAA
 • Naiskiintiöt pörssiyhtiöiden hallituksiin: EI
 • Perustulomalli Suomeen: EI
 • Metro Turkuun: EI
 • Pääkaupunkiseudulle tietullit: EI
 • EU:n maataloustuet lopetettava: EI

File: Henri

 • Syntynyt: 9.3.1987
 • Pituus: 172 cm
 • Paino: 71 kg
 • Tuoksu: Issey Miyaken Intense
 • Bändi: Jay-Z
 • Siviilisääty: Sinkku

17 kommenttia

aavfdfddg

31.3.2010 15:27

Penri Vähäkainu?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ohooo

31.3.2010 16:12

Siis homoja vastustaa vai?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JeahG

31.3.2010 19:11

Siis vielä 80-luvullahan homot olivat diaknosoitu sairaiksi, eli miten voi parantua, kun joku urpo sen vain päättää?????? Kohta raiskaajat ja pedofiilitkin saisivat adoptoida lapsia. Ei voi olla terve mieleltään, jos haluaa samaa sukupuolta fyysiseen seksiin itsensä kanssa, valitettavasti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hmmm2

31.3.2010 23:50

Pääseeköhän mies enää jenkkeihin huumetuomion jälkeen? Saattaapi tekstiviestillä olla kauankantoiset seuraukset.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kari-kalevi

3.4.2010 08:47

Olipa munaton G-haastattelu. Olisitte nyt vähän enemmän hiillostanut sitä viinan ja huumeiden käytöstä. Ainahan rattijuopot ja narkkarit sanoo, että kerran vain vähän kokeilin. Tekstarissa käytetty termikin kertoo, ettei kyseessä ole mikään kertakäyttäjä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

eiedesihanvaanpikkasenviivaa

3.4.2010 15:33

Pelle Vähävainu

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ApuXX

4.4.2010 06:17

Nimim JeahG: Ja kuko pelle alunperin oli mennyt tekemään homoudesta/lesboudesta/biseksuaalisuudesta sairauden?

On se jännä juttu tämä inhimmillinen kehitys, vielä muutama vuosisata sitten länsimaisessa yhteiskunnassa pohdittiin yleisesti, onko naisella sielua.

Vielä joitakin kymmeniä vuosia sitten tummaihoisilla ei ollut kansalaisoikeuksia rapakon takana.

Luuletko Sinä todella olevasi se ainoa oikea "terveen ja kunnollisen" ihmisen määritelmä? Ota pääsi pois perseestäsi ja herää todellisuuteen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NewSheriffinTown

5.4.2010 15:29

Tiedoksi Geelle, etta kaikki EI mokaa ja vaikka mokaisikin niin ei se silti tee noista teoista hyvaksyttavia.

Jenkkeihin tuleminen voi olla hieman kyseenalaista - viisumissa pitaa meinaan vastata kysymyksiin onko rikollista taustaa, joten kannattaa ainakin olla hyva juristi kasilla jos tanne pain yrittaa lahtea tulemaan...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Matkusteleva

5.4.2010 15:50

Jenkkeihin ei enää ole vuosiin tarvinnut hakea erillistä viisumia, lentokoneessa täytettävässä maahantuloviranomaisten lapussa kysellään rikostaustasta, mutta se ei ole mikään viisumi-anomus.
En usko että yksi rattijuopumus ja pienoinen huumerikos millään tavalla estävät Jenkkeihin pääsyä, tuomiot ovat kuitenkin olleet niin lieviä, eri asia jos pikkuG olisi saannut linnatuomiot ko. rikoksistaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

GeeOnPee

5.4.2010 18:11

Täytyy myös muistaa, että Jenkeissä on aivan erillainen oikeuskäsitys kuin Suomessa. Huumerikos tai törkeä rattijuopumus ei ole mitään pikku juttuja siellä, niin kuin täällä meidän hoivayhteiskunnassa.

Toiseksi, mua jotenkin ärsyttää tää koko jätkä. Eihän toi koko poika mediaa tai kansaa edes kiinnosta. Onhan tämä ihan selvä, että jos tuomioita tulee em. rikoksista, niin kyllähän ne lehtiin painetaan. Mutta kokonaisuudessa Gee on päässy aika helpolla; voin vaan kuvitella mitä esim. Nykäsestä olis näiden jälkeen kirjoiteltu.. Noh, joka tapauksessa jätkä luulee vieläkin olevan joku iso stara, vaikka oikeesti on vain iso VITSI.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Haloooo

7.4.2010 19:02

Noh noh, poitzuliinit! Älkää heti repikö pikku nahkapöksyjänne jos joku hetskuketsku on erimieltä jostain. Daaa... mä en kestä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

G-piste

19.4.2010 22:06

Vertaamalla homoutta raiskaajiin tai pedofiileihin paljastaa oman alkeellisuutensa ja typeryytensä. Se, että homous oli aikoinaan sairausluokituksessa johtui tietämättömyydestä sekä ymmärtämättömyydestä väitän minä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JORTTE

7.5.2010 15:41

HOMOT ON SAIRAITA PASKOJA. UUNIIN KAIKKI ELÄVÄLTÄ! HIENOA HENKKA.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AN66

22.5.2010 11:47

Muistan hyvin taiteilijanimen Pikku G. Hyllyssäni on edelleen cd Räjähdysvaara XXL, jonka paras kappale on Stara. Meikäläistä ei haittaa, vaikka siihen on sämplätty Lea Lavenia. Siksi se on niin hieno kappale.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

toinenmasa

8.6.2010 08:56

Eihän Henkka homoja vastusta vaan sitä homppeleiden adoptio-oikeutta. Samoin mä. Vastustan tosin myös homoja ja toivon, että he joskus paranevat sairaudestaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AN66

12.10.2010 13:38

Minulla on hyllyssäni tuo Räjähdysvaara-albumi XXL-versiona. Paras kappale on Stara.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi