Pirate Bayn perustaja karkotetaan Kambodžasta Ruotsissa saamansa tuomion takia

Vielä ei tiedetä, päätyykö hän kotimaahansa vai muualle. Itse palvelu elää ja voi hyvin.

Gottfrid Svartholm Warg on tukalassa tilanteessa.
Gottfrid Svartholm Warg on tukalassa tilanteessa.

Toinen Pirate Bay -torrentsivuston perustajista saa lähtöpassit Kambodžasta, missä hän on oleillut viimeiset vuodet, kertoo Reuters. Viranomaiset nappasivat 27-vuotiaan Gottfrid Svartholm Wargin Phnom Penhistä ja nyt hänet halutaan ulos maasta välittömästi. Vielä ei ole päätetty lennätetäänkö hänet kotimaahansa Ruotsiin vai johonkin, missä häntä ei odottaisi linnatuomio.

Ruotsalainen Pirate Bay nousi nopeasti isojen levy- ja leffayhtiöiden tietoisuuteen, mutta aseet tiedostojen jakamisen estämiseksi ovat olleet vähissä. Nyt avainhenkilöitä on alkanut lentää lukkojen taakse. Warg on jo kolmas vankilatuomion saanut piraatti.

Tuoreen tutkimuksen mukaan Pirate Bayta käyttävien harrastajien ydinjoukko on suhteellisen pieni. Tuo ydinjoukko on vastuussa 67 prosentista sivuston sisällöstä ja 75 prosentista latauksia, selvittää tutkimuksen tehnyt Myprobe-ryhmä.

Kambodžan ja Ruotsin välillä ei ole luovutussopimusta, joten mäihällä Warg säästyy, ainakin toistaiseksi. Ongelmana on tietysti se, mihin hänet voitaisiin lähettää muualle kuin kotiinsa? Gottfridilla on saattajina on Phnom Penh Postin mukaan ruotsalaisia virkamiehiä, jotka pyrkivät toimittamaan miehen oikeuden eteen kuulemaan tuomionsa.

Yksittäisen hepun, vaikka guru piraatti onkin, luovuttaminen ei heilauta isoa kuvaa suuntaan tai toiseen. Piratismin vastustajien kannalta paljon suurempi ongelma on se, että Pirate Bay elää ja voi hyvin, vaikka tyrmään heitettäisiin kuinka monta kaveria. Netin käyttäjä löytää halutessaan sivuston pariin, sillä siitä löytyy kopioituja versioita ympäriinsä. Suomalaisten operaattoreiden yritykset estää käyttäjien pääsy Pirate Bayhin on hyvä esimerkki siitä, että tässä hippaleikissä viranomaiset ovat aina askeleen jäljessä.

1 kommentti

Anonyymi

5.9.2012 10:36

Mitäköhän nämä ruotsalaiset saattelija virkamiehet oikein ovat ja onkohan näillä mitään lainsuojaa saatella yhtään ketään noin virallisesti.

Odotan innolla 2013 valmistuvaa "The Piratebay - Away from keyboard" leffaa jossa tulee luultavasti esille monia mielenkiintoisia seikkoja virkamiesten,tekijänoikeus,yritysten,pyrkimyksistä vaientaa sivusto lopullisesti.

http://www.tpbafk.tv/blog/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi