Pori Jazzin lauantaita vahvistaa Alanis Morissette

Suomessa laulaja nähtiin viimeksi vuonna 1999.

Kanadalaistähti Alanis Morissette kuullaan Pori Jazzissa lauantaina 21. heinäkuuta. Suomessa Morissette on konsertoinut pitkällä urallaan vain kerran aiemmin kesällä 1999. Pori Jazzin ohjelmistoon on lisätty myös Robert Glasperin johtama superkokoonpano R+R=NOW, brittiartisti Jessie Ware, yhdysvaltalaisyhtye Cigarettes After Sex sekä pitkän uran jazzin parissa tehnyt säveltäjä-pianisti Carla Bley.

Laulaja-lauluntekijä Morissette nousi pop-taivaan tähtien joukkoon, kun hän julkaisi vuonna 1995 kolmannen studioalbuminsa "Jagged Little Pill". Pitkäsoitosta tuli maailmanlaajuinen menestys, ja albumin isot hittiraidat – muun muassa "Ironic", "You Oughta Know" ja "Hand In My Pocket" – valtasivat pitkäksi aikaa radioaallot sekä musiikkivideokanavat. Jagged Little Pilliä on myyty tähän päivään mennessä arviolta 33 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä yhden musiikkihistorian eniten myydyistä pitkäsoitoista.

Kanadalainen Morissette on julkaissut yhteensä kahdeksan studioalbumia ja tullut musiikkiuransa ohella tunnetuksi näyttelijänä. Morissette on esiintynyt muun muassa Weeds- ja Sinkkuelämää-sarjoissa sekä Dogma-elokuvassa. Morissette on myynyt yli 60 miljoonaa albumia ja voittanut seitsemän Grammy-palkintoa. Hän on osallistunut aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja käyttänyt aikaansa ja näkyvyyttään muun muassa naisten oikeuksien edistämiseen. Morissette valmistelee parhaillaan uutta albumia, jonka on ennakoitu ilmestyvän tänä vuonna.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi