Posti ei ole enää entisensä

Saariahon kolumni

Posteissa on töissä happamia hidastelijoita. Konttoreissa ei mikään tunnu sujuvan. Ihan kuin olisi joutunut aikamatkalle johonkin tsaarin aikaiseen virastoon.

Mutta ei hätää. Posti ei ole enää entisensä. Postilla on ihka uusi liikemerkki. Kiitos sen, Posti on jotain ihan muuta. Oikeesti.

Torvi jouti romukoppaan. Miksi? Sitä ei kukaan ole jaksanut selitellä. Ehkä torven ikiaikainen viestimissymboliikka ei auennut mainostoimistolle tai Postin johdolle. Tai sitten se oli vain liian alkeellinen näille semiotiikan sankareille.

Uusi symboli tursuaa vahvaa symboliikkaa, joten lopeta se valittaminen. Sitä vain ei hölmömpi heti huomaa. Onneksi Posti kertoo asiakkailleen koko sivun ilmoituksessa, mistä on kysymys.

“Uusi yritystunnus viestii Postin perustehtävästä, tavoittamisesta sekä palveluiden ja toiminnan uudistumisesta.’’

Olisihan tämä pitänyt ymmärtää. Kylläpä nyt melkein paljastin oman tietämättömyyteni. Hyvä etten avannut suutani muiden naukujoiden mukana ennen aikojani.

“Se on iloinen, energinen ja ystävällinen.’’

Ei siis lainkaan kömpelö, näköalaton, oman historiansa kieltävä eikä ärsyttävyyteen asti mukatrendikäs. Ei kannata uskoa panettelijoita. Usko omiin silmiisi ja asiantuntijalausuntoihin.

“Sininen kertoo uudistumisesta ja edistyksellisistä ratkaisuista.’’

Minunkin pitää nyt hylätä iänikuiset mustat ja harmaat vaatteet. Minäkin haluan olla uudistunut ja edistyksellinen ratkaisu.

Eikä tässä vielä kaikki. Isoista kirjaimista liikemerkissä luovuttiin, jotta oltaisiin lähempänä asiakkaita, inhimillisimpiä.

Voi ei. Nyt on kyllä ihan pakko tilata Amazonista nippu levyjä ja kirjoja. On pakko päästä mukaan raikkaaseen ja svengaavaan Posti-fiilikseen.

Vähän jäi vain kaivelemaan se, ettei kahden vuoden harkinnan jälkeen nimeä päätetty vaihtaa. Tämä konklaavi olisi kyllä varmasti saanut aikaiseksi jotain huisin jänskää.

Kirjoittaja on helsinkiläinen creative planner.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi