Ravintolaan siitä

Kun alkoholivero vuoden alussa laskee, kulmakaupan ja Alkon tuotteet ovat entistäkin houkuttelevampia. Alkoholin hintarieha ei juuri näy ravintoloissa, koska jokaisessa tarjoillussa oluttuopissa maksaa muukin kuin lasin sisältö: palvelu ja interiööri eivät ole ravintoloitsijalle taivaanlahja vaan kulu. Kun samaan aikaan hallitus haluaa rajoittaa ravintoloiden aukioloaikoja ja alkoholintuonti Virosta vapautuu toukokuussa, elämme ravintolakulttuurin kannalta viheliäisiä aikoja.

Pahimmissa skenaarioissa suuri joukko ihmisiä siirtyy ensi vuonna kotipohjiin ja äkäisiin nousukänneihin. Se ajaa varmuudella alkuillan baarit ahtaalle, mahdollisesti jatkopaikatkin. Haluatko sinä heittää hyvästit iloiselle ja avartavalle bar-hoppingille? Olla mukana ajamassa alas moni-ilmeistä ja runsasta ravintolatarjontaa, juuri kun se on iloksemme syntynyt? Me Cityssä haluamme tänä murrosaikana peräänkuuluttaa kaupunkilaisilta ravintolakulttuuritekoja. Joka haluaa tukea kaupungin viihde- ja ravintolakulttuuria, syö ja juo ravintolassa. Se on jopa hivenen halvempaa kuin ennen, tyylikkäämpää ja mukavampaa se on lähes aina.

Joka haluaa paeta 80-luvulle kotiördäyksen aikaan, syö ja juo kotona kuin aina ennenkin.

Sinä valitset, minkälaisessa kaupungissa haluat elää.

15 kommenttia

heigi

20.11.2003 21:09

No niin. Onko tämä nyt sitten samaa sarjaa presidentti Halosen puheiden kanssa, että pliis jääkää tänne Suomeen kun täällä on niin kivaa ja muuten voi käydä huonosti. Ihminen on kuitenkin tietyssä mielessä myös taloudellisesti rationaalinen ja sen mukaisesti toimii, vaikka miten maaniteltaisiin. Itse vietän aikani juuri siellä missä lystään. Täällä ulkona lienee muitakin, joita sviduttaa moinen "hyväätarkoittava holhous". Ymmärrän kyllä lehtenne ansaintalogiikan, mutta rajansa kaikella.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

exrav

20.11.2003 21:25

Just! lopettakaa se puolilleöin kotona dokaaminen, jonka jälkeen lähdetään lapikkaat sotkussa baariin "kattomaan bändiä", ja natkutetaan 5 euron lipusta. Sitten hampaat pitkänä mennään kuuntelemaan ja juodaan 2 tuoppia kaljaa 3 tunnin aikana, kaadetaan pöytä, oksennetaan vessan lattialle ja sählätään vielä lähtiessä portsarin kanssa. Jälkeenpäin valitetaan että oli paska bändi ja paskaa palvelua, ja itsekin oli kantanut rahaa sisään. Nii-i, katteet niistä 2 kaljasta ei riitä siihen mitä sinä maksoit ravintolalle. Ei tollasta apinameininkiä jaksa kattoa kukaan.
Ei se bändi siellä ilmaseksi ole, joten maksat lipusta bändin palkkiota.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nih

21.11.2003 13:37

Kuinkakohan moni baari tätäkin lehteä oikein sponsoroi kun baarit nyt yhtäkkiä ovat NIIN ihania ja siellä on níin mukavaa väkeä...meno ei muutu sen kummemmaksi kuin ennenkään, monet ihmiset ottavat pohjia kotona ihan saman lailla kuin ennenkin ja suotakoon se heille, jos tulot eivät ole pilvissä miksi pitäisi käydä´aina ulkona syömässä ja istua baarissa alkuillasta lähtien, ei se hyvä olo siitäkään tule, ihan sama se on missä sitä viinaa vetää.Ja baarien henkilökunnasta, on sitä itse selvinpäin tai ei yhtä nyrpeältä ne silti näyttää, jokainen valitkoon oman työnsä kukaan ei pakota olemaan baarissa töissä(ainakaan toivottavasti :p)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mindeli

21.11.2003 13:53

Minä ainakin kannatan kotipippalointia. Musa on juuri sitä, mitä itse haluaa. Ei tarvitse istua tupakansavussa, kun parveke on röökaamista varten. Drinksut ovat halpoja. Seura on itsevalittua ja siis hyvää. Jos ravintolat laskevat hintojaan, niin miksipä ei sinne sitten. Mutta home-made -ryyppyillan kustannukset ovat murto-osa siitä, mitä ravintolaillan kulut. Kotona voi sitä paitsi väsyn tulle kaatua omaan sänkyyn, eikä tarvitse taksijonossa odotella ja paleltua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jokuvaa

21.11.2003 15:38

Se on ihan sama, ku ruoan hinta laskis ni ei se ravintolois sillon laskis! Mutta ku te suomalaiset itkette vaa alkoholin perään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

doctrine

22.11.2003 20:28

törkeetä ravintoloiden nuoleskelua toi pääkirjotus, ja ihan paskaa (vai pitäisikö sanoa "avantgardea"?) sitäpaitsi. Kotihipat kunniaan, eipähän pääse kaikki rasvaset "Suhoskat" lääppimään naisten perseitä ja kuolaamaan tiskillä neitojen rintavakoa..

läpinäkyvää, todella läpinäkyvää.[SIGNATURE]

_______________________
Forum jota ei sensuroida:
http://doctrine.tk/?ref=cityforum[/SIGNATURE]

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Iskariot

23.11.2003 12:23

Noh, mielestäni on hyvä, että tässä maassa on edes yksi media, joka liputtaa kybällä elävämmän kaupungin puolesta. Suomalainen ravintolakulttuuri on vielä nupullaan. Minä haluan Stadista eurooppalaisen kaupungin, jossa kynnys ravintolaan astumiselle on matala. Liian moni suomalainen ajattelee, että alkoholin käyttäminen ravintolassa tarkoittaa ördäystä. Pullo viiniä per ruokailija menee hieman pitemmällä aterialla. Siitä tulee positiivinen hiprakka ei sen kummempaa.
Lähden nyt sunnuntailounaalle, ensin drinkki baarissa, sitten pastaa ja 24 cl punkkua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Otto

23.11.2003 22:42

Kauheeta paskaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Happyhour

24.11.2003 20:00

Toimituksen artikkeli oli ajatuksena aivan loistava. Jos ravintolat ymmärtäisivät laskea hulppeita hintojaan edes lähelle sopivaa tasoa niin ravintolakulttuurikin saattaisi saada aivan uuden ilmeen.
Itselläni ei ole haluja lähteä töiden jälkeen suoraan ravintolaan kun joudun maksamaan oluttuopista (0.4l, eli entiseen "isoon tuoppiin" ei voi verrata) lähes viisi euroa. Mihin on kadonnut vanha kunnon happyhuor -kulttuuri? Veikkaan jos keskustan ravintolat, varsinkin ns. aloittelumestat, laittaisivat esim. ke-la 18.00-22.00 tuopin (0.5l) hinnaksi 3€ tai viinin 12€/plo niin ei tarvitsisi tällaisia keskusteluja käydä! Ainakin minä jättäisin sixpackin kaupan hyllylle ja MIELELLÄNI lihottaisin ravintoloitsijan kukkaroa.
MUTTA
Jos ravintoloitsijat jatkavat nykyistä hintapolitiikkaa niin toivon todella että sananlasku; Ahneella on kakkanen loppu, kävisi toteen ja ihmiset siirtysivät koti-känneihin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

EvilS

26.11.2003 13:00

Ravintoltarjonnan monipuolisuus on kaikkien etu, mutta onko sitä todella? Osa klubeista/baareista näyttää eroavan massasta, mutta asiakkaalle totuus onkin muuta. Suurta kohua haetaan uudelle avattavalle paikalle, on se ja se suunnittelija sisutanut, on haettu sitä ja sitä ilmapiiriä. Ja kun menee paikan päälle on samat tympeät, töykeät tarjoilijat kuin niin monessa muussakin paikassa, samalla tapaa laskelmoitu ja liian usein sama musiikki ja samat alkoholit. Sama itsepalvelu, sama tungos. Mistä minun pitäisi asiakkaana innostua? Pelkät uudet seinäpinnat eivät pitkään pidä juhlahumua yllä tai riitä luomaan elämyksiä. Ravintoloitsijat menkööt itseensä. Bulkkia on jo tarpeeksi, antakaa meille jotain muuta. Sitä paitsi ydinkeskustan ulkopuolella saa ainakin parempaa palvelua, jopa pöytiintarjoilua pubissa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Zixs

27.11.2003 16:20

Voi elämä!
Mitenköhän suu sitten vääntyisi kun raflat paiskaisivat ovensa kiinni kun "koti bileet" alkavat kasvaa halvan viinan myötä. Silloin kun ravintola alkaa tuottaa tappiota kun ihmiset kännipäissään paikkoja hajottaa tahallaan/vahingossa, kun asiakas ostaa yhden oluen illassa ja naputtaa narikka maksusta joka olisi vain vaivaisen euron. Olen niin toivonut että suomeenkin rantautuisi kunnon bile kulttuuri jossa ihmiset eivät naputa kun sisään maksaa 25 e ja siideri 7e. Rahalla ei pitäisi olla mitään väliä kun lähtee ulos tuulettumaan ja tapaamaan uusia ihmisiä. Ja miksi pitää vetää niin tajuttomat pohjat että painovoima laki vetää kummasti puoleensa jo puolen yön aikaan. Tuntuu, että se ei olekkaan hinnasta kiinni vaan humala hakuisuudesta. Kyllähän illalle hintaa tulee jos ravintolassa aloitellaan ja sitten siirrytään klubi kierrokselle, mutta kannattaako juoda itsensä sammuksiin ja miettiä mitä tuli tehtyä kun lasku löytyy aamulla hajonneesta pöydästä tai syyte kolahtaa posti laatikkoon pahoinpitelystä tai tunnet kuinka sinua on mukiloitu..
Eikä se ravintola työskentely kyllä ole aina ruusuilla tanssimista, sen olen huomannut. Vaikka sitä kuinka yrittää hymyillä ja pitää menoa yllä myös tiskin sisäpuolella niin ei se vaan aina onnistu kun nämä kunnon pohjat vetäneet alkavat ehdotella ja huudella tiskin toiselta puolelta asiattomuuksia ja pahimmassa tapauksessa kun iskee myyntikielto päälle niin yritetään osua jollain lasilla. Yrittäkkää hyvät ihmiset ottaa kohtuudella, silloin on paljon hauskempaakin (kokeilkaapa vain). Jättäkää kaatokännit koti bileisiin tai vaikkapa festareille ja antakaa "klubbaajien" nauttia ravintola elämästä niinkuin kuuluukin..
Hauskaa talvea vaan kaikille!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kyyppari

28.11.2003 07:57

Kuulkaas lapset, asia on nyt niin että vero ale menee meiltä osittain sivusuun ja siihen syylliset löytyvät Arkadianmäeltä ja eri panimoiden johdoista. Oluen hinta EI alennu, sillä panimot ovat jo ilmoittaneet hintojen noususta. He perustelevat sen esim. työvoiman kallistumisella. No saamme vero alennusta olueen hieman joka otetaan samantien meiltä panimojen laskutuksen takia pois. En voi syyttää panimoja, koska jos työvoima, raaka-aineet, ym kallistuu meidän on haettava syyllistä muualta. Onko syyllisen hakeminen tarvittavaa?
Samalla viinan verotusta lasketaan enemmän, mutta eduskunnassa hierotaan jo ravintoloiden pystyssä pysymistä hankaloittavia esityksiä! Jos neljään asti olevia ravintoloita on pian enään kourallinen nykyiseen verrattaen, se tappaa koko alaa. Suurempi kilpailu hinnoilla alkaa, joka ei jätä katetta ravintoloitsijalle ja sittemmin hän ei voi palkata niin paljoa/hyviä ravintola työntekijöitä. Neljän lupia tulee myöntää muillekkin kuin hotellin yhteydessä oleville ravintoloille! Sillä kaikki yksityiset ravintolat kaatuvat tämän myötä ja ketjujen paikat kukoistavat.
Entä työttömiksi joutuvat työntekijät? Ei suomalaiset aikaisemmin baariin tule vaikka kaikki kioskit olisivat jo klo 02 kiinni! Suurten viinamäärien juonti äkkiä kotona niin että kerkiää vielä baariin on väärä tapa ratkaista asiaa. Se kyllä työllistää poliisia enemmän, koska sammuneet, järjestyshäiriöitä aiheuttaneet, ym pitää kerätä talteen.
klo on 07:57 menen nukkumaan että jaksan herätä ennen klo 15:00 seuraavaan päivään. Tulen seuraamaan kirjoituksianne ja perustelen asiaani niihin liittyen...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

semmosta_vaan

4.12.2003 00:33

[LAINAUS]Zixs kirjoitti 27.11.2003 klo 16:20:

Voi elämä!
Mitenköhän suu sitten vääntyisi kun raflat paiskaisivat ovensa kiinni kun "koti bileet" alkavat kasvaa halvan viinan myötä.
jne...

Aloin ymmärtää miksi olet töissä baarissa - saamastasi kamalasta kohtelusta huolimatta - laskettuani yhdyssanavirheet tekstistäsi.. (HEI, löysikö kukaan muu enempää kun kymmenen!?!) Ei noilla lahjoilla oikeen muuta duunia saakaan - valitan.
minäkin olisin mielelläni sitä mieltä, ettei rahalla ole mitään väliä viihteelle mentäessä (eikä sen puoleen muuallakaan) mutta kun sitten se loppuu! Et ole ehkä tullut ajatelleeksi sitä..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Richelieu

4.12.2003 10:40

Ehdottomasti meidän kaikkien ravintoloita yhtenä osana elämää pitävien TÄYTYY jatkaa samaan malliin ja jopa vielä vähän enemmänkin, jotta saataisiin korvattua kato, mikä syntyy kotiin jäävien halpaa viinaa tinttaavien ihmisten johdosta.

Suomessa ravintolakulttuuri on viime vuosina kehittynyt huomattavasti kohti yleiseurooppalaisempaa tyyliä.
Ulkona syödään enemmän, juodaan enemmän ja ennen kaikkea, nautitaan olosta enemmän.

Haluammeko tosiaan tähän kasarimeininkiin... kundit kasvattaa takatukat, mimmit ottaa otsispermiksen, laitetaan tiukat nahkabyysat jalkaan, istutaan kotona ja juodaan halpaa kossua ja loppuillasta mennään ulkomaalaisomisteiseen lähibaariin (koska muita ei enää ole) örveltämään tajuttomassa häiriötilassa eikä juoda mitään, oksennetaan vain.

Tämä esimerkki oli ERITTÄIN karrikoitu, joten ottakaa se puoliksi huumorilla.

Kuitenkin pointtini on siinä, että osa ravintoloista sulkee ovensa tai muutttaa konseptiaan halpakuppilaksi jos juomatavat muuttuvat kotivetoisiksi.

Maksetaan siis vähän enemmän me, joille asia on tärkeä!

Emmekä siltikään maksa yhtään enempää raflaviinasta kuin aikaisemminkaan!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kyyppari

7.12.2003 06:45

terveiset nimim. semmoista vaan. Huomasit varmasti klo ajan jolloin olin kirjoittanut tekstini? Lienet varmasti melkoinen älykkö ja muutenkin täydellisyyteen pyrkivä henkilö, kun et kiinnitä huomiotasi olennaiseen, vaan kirjoitus virheisiin. Myönnän, minulle tuo oikeinkirjoitus on hieman vaikeaa (eritoten humalassa). Anteeksi siitä. Toivottavasti sinä parannat maailmaa minunkin edestä, sillä olen kirotus häriöinen paarimikko. Kun olisit edes vaivautunut kritisoimaan sisältöä! No ehkä sinä esim. akateemisesti koulutettuna et voi ymmärtää tälläistä ammattia, mutta kuitenkin tiskillä huutaen/vislaten vaadit palvelua. Me palvelemme sinua, käyttädy sen mukaan. Ei kukaan tule sinulle huutamaan työpaikallasi, toivottavasti.
Toivottavasti emme koskaan tule tapaamaan, sillä tuollaiset pilkunnussijat saavat minut näkemään punaista.
Voi luoja! ei ole helppoa meilläkään. Toivottavasti "semmoista vaan" on ammatissa jossa hänen ei tarvitse alentua meidän tasollemme.

Sisältö on tärkeämpää kuin se ulkoasu! tämä on opetettu jo kauan aikaa sitten minulle.

T: asia ennen ulkoasua

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi