Rita Aaltolahti

Miss tukka.

”Nyt yritän elää missin- ja mallintöillä, mutta haaveeni on kampaajakouluttajan ammatti”, Rita Aaltolahti sanoo.
”Nyt yritän elää missin- ja mallintöillä, mutta haaveeni on kampaajakouluttajan ammatti”, Rita Aaltolahti sanoo.

Miss Suomi -finalisti Rita Aaltolahti oli kisojen konkari. Tällä kertaa kokemus ei tuonut voittoa, mutta palkintoja naiselta löytyy ennestään. Aaltolahti on Miss Turku 2006 ja Suomen Festivaalimissi 2008. Hänet on nähty myös Suomen Neito -finaalissa ja Suomen edustajana Miss Earth -kilpailussa.

"Kävin ammattimallikurssin 14-vuotiaana. Koulu jarrutti pari vuotta, mutta kuusitoistavuotiaana aloin tehdä mallintöitä kunnolla ja kiertää kauneuskilpailuja", Aaltolahti kertoo.

Olit mukana Miss Suomi kisoissa kolmatta kertaa, toista kertaa finaalissa. Mikä sinussa oli tällä kertaa parempaa?

"Nyt on riittävästi ikää, sanavalmiutta ja kokemusta. Olen valmis paketti. Kokemukseni ansiosta pystyn olemaan kuvaustilanteissa ja lavalla paljon luonnollisempi. Olen 23-vuotias ja kilpailun ikäraja on 24 vuotta. Paljon enempää kokemusta ei siis voisi olla."

Turusta on perinteisesti tullut paljon missejä. Mikä on Turun tyttöjen salaisuus?

"Turusta tulee iloisia, avoimia ja sosiaalisia tyttöjä, koska Turussa ihmiset ovat ystävällisiä. Olemme toki kauniita, mutta juuri ulospäin suuntautunut luonteemme tekee meistä erityisen viehättäviä."

Olet parturi-kampaaja. Miksei sinulla ole parturi-kampaajan tukkaa?

"Koen paksut vaaleat hiukset omaksi valtikseni, jolla erottaudun muista. Varsinkin ulkomailla niistä on paljon etua. Ammattitaitoni avulla osaan myös hoitaa hiuksiani ja saan niistä hyvän näköiset. Minulla ei ikinä ole ollut alle olkapäiden ulottuvia hiuksia."

Mikä on painoindeksisi?

"En tiedä, mitä mahtaa tällä hetkellä olla. Tärkeämpää on kokonaisuus ja sopusuhtaisuus. Emme me missit indeksejä tuijottele."

Minäkälainen missiskandaali olisi sinulle todennäköinen?

"Menneisyydessäni ei ole skandaaleja, joten uskon pitäväni hyvän esikuvan mallin vastaisuudessakin. Olen kiltti kunnon tyttö."

Kuka on Turun kuumin jääkiekkoilija?

"Myönnän seuraavani jääkiekkoilua sen verran vähän, etten osaa nimetä ketään. Jääkiekkoilijat eivät ole ihan minua varten vaikka Tepsiä kannatankin."

Anna käytännön kauneusvinkki!

"Hyvä ruokavalio ja hyvät yöunet on jo hyvä pohja. Talvella on myös tärkeää huolehtia hiuksista ja pitää iho hyvässä kunnossa."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi