Rita Tainola

Kaikkien juorujen äiti

Rita Tainolan paino vaihtelee 65 ja 71 kilon välillä levähoidoista riippuen.
Rita Tainolan paino vaihtelee 65 ja 71 kilon välillä levähoidoista riippuen.
Rita Tainola on julkkisjournalismin Grand Old Lady. Kuinka venäläisen koulun käyneestä teinitytöstä kasvoi hengaajien kuningatar? Ja: mitä hän todella tietää?

Seison Dagmarinkatu 9:ssä Mikko Monosen hautaustoimiston edessä. 

“Olet väärässä paikassa. Tule pois sieltä alhaalta. Yksitoista on ylhäällä, täällä ylhäällä! “

Rita Tainola tulee avaamaan oven valkoisessa Polo Ralph Laurenin miestenpaidassa ja mustissa farmareissa.

Aloitetaan huipulta. Aatos Erkkoa haastateltiin tämän aamun Hesarissa. Sanomatalon valmistuessa tein juttua toimitusten sisustuksesta. Designer sai puhelun kesken haastattelun. “En saa kertoa tuoleista mitään. Erkko kielsi”, jätkä sanoi. Ihme äijä. Minkälaisia kokemuksia sinulla on Erkosta?

“Mun mielestä hän on mahtava ihminen! Arvostan häntä tavattomasti. Hän on osannut pitää itsensä hienotunteisesti media-alalla taka-alalla. Juttelemme silloin kun tapaamme.”

Ministeri Erkkoa ei nähdä keskustelemassa kenenkään kanssa julkisuudessa.

“Miksi hänen pitäisi olla julkisuudessa?”

Esimerkiksi siksi, että hän uitti Helsingin Sanomien kautta Suomen EU:n.

“Onko faktaa? Ei hän vaikuta Hesarin sisältöön. Tai mistä minä tiedän. En usko, ei yksi ihminen Suomea  Euroopan Unioniin vie.”

On lauantai. Mitä olet tänä aamuna tehnyt?

“Mies heräsi aikaisin golfaamaan. Mä menin yhdeksäksi Hellgrenille levähoitoon.”

Oho. Mitä levähoidossa tapahtuu?

“Kroppa pakataan levään. Reiteni ovat ongelmalliset. Ne ovat vähän isommat kuin muilla ja vähän eri malliset. Niissä on hirveästi nestettä, mutta kun levät laitetaan tähän niin nesteet lähtevät liikkeelle. Tuolla keittiössä on juoksumatto ja kuntopyörä, mutta mikään treeni ei auta.”

Tyyppi siis kiedotaan levään?

“Levään, kuumuuteen. Päälle pannaan ihmeellinen paperi ja kuuma peite. Ja hirveä määrä nestettä lähtee. Reidet ovat kaventuneet seitsemällä kerralla jo pari senttiä. Eeei, vaikutus ei ole pysyvä. Vuodessa täytyy varmaan ottaa pari kymmenen kerran kuuria. Nyt kun nesteet ovat poistuneet, täytyy juoda vettä. Tosi loogista hei, mutta onhan se hyvä. Kaikki pee poistuu kropasta. Hei sulla on hyvä parfyymi?”

L’Instantia minipullosta. Mitä olisit tehnyt ellet olisi käynyt levähoidossa? Golfannut?

“Minä en golfaa. Ei ole aikaa! En ole koskaan kuulunut mihinkään ryhmiin tai kerhoihin. Partiossa olin tasan päivän.”

Olet pysynyt erossa politiikasta?

“About. Kokoomuksen nuortenliitto sijaitsi 70-luvun alussa Hakaniemessä, SAK:ta vinosti vastapäätä. Zyskowiczin Ben, Ilkka Juva ja keitä kaikkia meitä oikein olikaan siellä. Tein varmaan jotain eduskuntavaalijulisteita. Ei, ei, ei, en ole Benin tallilainen. Olen tuntenut Benin siis, oi kauheeta...

Kauan? Taina Schakir kuvaili sinua seuraavasti: klassinen, konservatiivinen, venäläisen koulutuksen saanut tyttö.

“Ei tuo ole pahasti sanottu! Äh. On niin moneen kertaan kerrottu, että isä oli venäläistä juurta. Venäläisen koulun kokeet kertoivat aina Leninin ja kommunismin erinomaisuudesta. Meitä oikeistolaisia oli koulussa vain muutama. Maarit Salmi ja muutama muu.”

Olet töissä Ilta-Sanomissa.

“Olen töissä viimeistään yhdeksältä aamulla. Se on kivaa, saan rauhassa lukea e-maileja. En mä kyllä niitä kaikkia lue, vaan deletoin suuren osan. Eilen kirjoitin kaksi kirjettä, se on paljon kivempaa.”

Kenelle?

“Kahdelle helsinkiläiselle seurapiirirouvalle.

Mikko Räsänen näyttää hoitavan IS:ssa Pissislehdistön julkkiksia, sinä rikkaita ja kuuluisia? 

“Meidän lehti on loistava ja Mikko tekee hyvää työtä, mutta: Marika Fingerroosille pitäisi ostaa yhdensuuntainen lippu jonnekin todella kauaksi. Minä en arvosta hänenlaisiaan.”

Ei salarakkaita kukaan arvosta. Keltainen lehdistö on muuttunut kusenkeltaiseksi ja pin up tyrkyt rahastaviksi Kiss and tell -killerityrkyiksi.

“Mä tuen tässä jutussa Ikeä, viestejä voi lähetellä niin monella eri tavalla ja niin moni eri ihminen. Nykyään voi erilaisilla wap-systeemeillä väännellä ja käännellä viestejä vaikka minkälaiseen muotoon ja vaikka kenen lähettämiksi.”

Kanerva on siitä erikoinen kaveri, ettei hänen haastattelustaan tullut mitään. Pyysin jättämään poliittisen jargonin tunniksi ja leikkimään hiekkalaatikossani. Jargon jäi.

“Why? Harmi, sillä Ike on aivan fantastinen ihminen! Ja aika haavoittuvainen, vaikkei sitä näytäkään.”

Voi pikku Ikeä. Uhkaavatko pissistoimittajat vanhemman seurapiiritoimittajan asemaa?

“Mun mielestä on hyvä, että toimittajilla on eri alueet. Mua ei saisi tuolle alueelle, viettämään aikaani tuon porukan kanssa. Kun pyörin Niinimaan Jannen yökerhon avajaisissa Oulussa kysyin joltain Teräsbetoni-kundilta, että kukas sä oikein olet. Ai Teräsbetoni, good for you. Oletko tehnyt jotain muuta elämässäsi? Seurapiiritoimittaminen on asennekysymys. Kaksikymppinen toimittaja ei mahdollisesti taas tiedä, mitä sanoa presidentti Haloselle linnassa.”

Lukijoiden näkökulmasta teet juorupalstaa.

“Tuota mä en ymmärrä. Eikö juoru ole jotain joka ei ole totta?”

Kevyttä, nimenomaan henkilökohtaisia asioita korostavaa palstantäytettä kutsutaan juoruiksi.

“Yksinäinen katsastaja ja seurapiiritoimittaja haastattelee ihmisiä, ja kertoo mitä heille kuuluu. Ei se ole juorua vaan faktaa. Juoru on se hauska Seiskan aukeama, jossa lukee kääk ja iik! Eikö ole tosi hauska?”

On, on. Sinun työsi olisi minulle painajainen. Miten ihmeessä pystyt siihen? Nykimään ihmisiä hihasta ja pakottamaan niitä kertomaan kuulumisia?

“Olen varmaankin venäläisten juurieni vuoksi erilainen ihminen... On ihanaa tavata ihmisiä. Joskus mietityttää, että taas pitää kysyä se mitä sulle kuuluu, kerro nyt jotain muutakin...”

Horror on juuri tuossa, että sinun on pakko puristaa tyyppiä munista ja kakaista: kerro nyt jotain henkilökohtaisempaa.

“Julkisuuden ihmiset nauravat kysymyksilleni, osa huutaa jo ovelta, etteivät ole eronneet, eikä ole tulossa  lapsia. Ne ovat oppineet niin hyvin tämän jutun. Kolme vuotta sitten Linnan juhlissa pyysin Merikukka Forsiusta hymyilemään kuvaa varten. Ai ei hymyilytä. Mikäs sulla on? No, me ollaan erottu Ekin kanssa. Kiitos! Olen tietysti pahoillani, mutta kai tämän voi huomiseen laittaa? Tällaiseen tarvitaan aisteja.”

Olet kova ammattilainen. Todella kova.

“En mä ekalla luovuta. Ne ajattelevat, että on parempi kertoa, muuten se jämähtää tuohon koko illaksi. Yksi on erittäin tärkeä juttu: pitää katsella sormia. Seurapiiritoimittajan arki? Se on suhteiden ylläpitämistä. Soittelemista ja tilaisuuksissa käymistä. Verkko täytyy pitää täynnä kaloja. Suomessa ei tosin ole kuin kaksisataa julkkista...

Nuori julkkissukupolvi on ihan ok, mutta näiden tiettyjen ihmisten ja juttujen takia kukaan ei uskalla enää puhua mitään. Kamerakännykät pitäisi kieltää joka ikisessä ravintolassa!”

Pissislehdet Seiska ja Katso! toimivat ilman moraalia, myös ilman iltapäivälehdille tyypillistä kaksinaismoraalia. Iltapäivälehti on vähän niin kuin pin up tyttö, seiska on huora. Seiska on camp. Onko seurapiirigenren sisällä mahdollista pilailla?

“Ei.”

Homma on siis otettava vakavasti, kuolemanvakavasti?

“No ei kuolemanvakavasti, mutta vakavasti. Ei ihmisten kustannuksella voi pelleillä. Niille on tärkeää, että niitä lähestytään, niiden kanssa keskustellaan, ja niiden kuvat tulevat lehteen.”

Eikö tehnyt edes silloin mieli heittää herjalle kun olit misukoiden kanssa Peter Nygårdin luona?

“En mä ole ollut kenenkään missin kanssa Nygårdin luona! Eräs toinen toimittaja sen teki, en minä.Viikkolehden toimittaja  lähetti sinne muun muassa Tanja Vienosen. Nygård on mun hyvä ystävä ja tulee aina olemaan mun hyvä ystävä.”

Äijä tykkää kauniista nuorista naisista...  

“Eikä ole ainoa. Mä en ymmärrä. Clint Eastwoodilla on seitsemän lasta, ja vaikka kuinka monta vaimoa, Mick Jaggerilla, Julio Iglesiaksella. Niille se on hyväksyttävää, mutta suomalaiselle miljonäärille ei.”

Nygård vaikuttaa ällöttävältä. Lähtisin rekkakuskin matkaan milloin tahansa mieluummin kuin Julion.

“Mä en ehkä lähtisi... Nygårdista vielä. Kun se on jonkun ystävä, ystävyys ei haihdu ikinä. Jo monta sataa vuotta sitten vanhemmat miehet naivat nuorempia naisia. En mä sitä tuomitse. Nykyään tapahtuu yhä useammin toisinpäin. Vielä parikymmentä vuotta sitten ei olisi voitu kuvitellakaan vanhemmalle naiselle nuorta miestä, mutta nythän se käy aika sutjakkaasti.”

Valta ja asema takaavat ostajan markkinat. Miksi olet toimittaja?

“Haluan tavata mielenkiintoisia ihmisiä ja käydä mielenkiintoisia keskusteluja. En mä ensimmäisenä kysy mitä joku omistaa. Se on ihan sama. En ole välttämättä paljoa istunut rekkakuskien taukopaikoilla, mutta kyllä mä voin sinnekin mennä. Tottahan toki tämä ammatti on vienyt rikkaiden ja tunnettujen ihmisten eteen, esimerkiksi lentokenttien loungeissa, ihmiset alkavat helposti keskustella keskenään. Ei siellä kysytä, mikä on saldo tilillä.”

Eikö raha koskaan kuvota?

“Tarpeeksi rikkailla ei ole näyttämisen ongelmaa. Nousukkaista en pidä siksi, että niiden pitää esittää jotain.”

Tosirikkaat pystyvät ostamaan itsensä niin irti todellisuudesta, että kylpevät lopulta aasinmaidossa.

“Tuntuu siltä, että halveksisit heitä?”

Mielestäni raha erottaa kaikkein tehokkaimmin ihmisen toisesta. Silloin kun me raadamme, he syljeskelevät kattoon.

“Kattoonsylkijä on kai sitten saanut jostain rahat, eikä halua tehdä mitään. Sellainen vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin. Ne ihmiset, jotka mä tunnen ovat koko ikänsä tehneet töitä ja saavuttaneet elämässään jotain, tai perineet rahaa ja pystyneet pitämään sen perheessä. Heitä mä kunnioitan. Niitä ihmisiä, jotka ovat saaneet elämässään omilla aloillaan jotain aikaan on syytä kunnioittaa, ei kadehtia. 

Raha ei erota ihmisiä. Sanoit juuri, että voisit mennä rekkakuskin kanssa. Sulla on siis asenne varakkaita kohtaan niin kuin suurimmalla osalla suomalaisia. Entä jos rekkakuski osoittautuisi miljonääriksi, joka on päättänyt olla kaksi kuukautta rekkakuskina?”

Kuulostaa leffalta.

“Joo, niitä on tehty pilvin pimein. Sun pitää olla avoin ja hyväksyä kaikki.”

Miljonääreiltä pitää aina kysyä paljonko ne ovat antaneet rahojaan pois.

“Mika Häkkinen tukee jatkuvasti Suomessa... enpäs sano mitä. Aika monet perheet tukevat kuka mitäkin, mutta eihän niiden tarvitse kulkea plakaatit käsissä julistamassa minne ne rahansa antavat. Sori, en ymmärrä, ettet löydä niiden kanssa mitään yhteistä.

Me ollaan kaikki samalla lähtöviivalla, toiset vaan pärjäävät paremmin kuin toiset. Sä voisit tulla siihen lähtöviivalle katsomaan minkälainen se ihminen on. No joo, en mä jaksa paasata tästä... Olen tavannut äklöjä rikkaita, mutta ne ovat olleet enimmäkseen nuoria suomalaisia julkkiksia. Niitä, joista on tullut yhtäkkiä julkkiksia,  ja he ovat saaneet sitä kautta rahaa. Ne ovat niin olevinaan. Olen sanonut niille, ettei tuollaisella käytöksellä tässä maassa pötkitä pitkälle. Sanoin yhdelle laulajalle, että sä olet kuulemma menossa naimisiin. Kato en ole. Mä en yksityiselämästä puhu. Kolmen päivän päästä tulee naimisiinmenotiedote. Kun näin miehen seuraavan kerran sanoin, että älä ikinä valehtele. Ei kestä kauaa kun tässä maassa jää valheesta kiinni. Nyt se kertoo yksityiselämästään joka helkkarin lehdessä. Suosion hypessa he luulevat, etteivät tarvitse lehdistöä. Ei mennyt kuin kolme vuotta, kun jo esiteltiin kodit ja kaikki.”

Kaikki eivät tuo yksityiselämäänsä lehtiin.

“Onhan näitä muutama kappale vuosien varrella ollut.”

Ökyilystä tuli mieleen Kimin tempaus lontoolaisella yksityisklubilla.

“Mitä siitä? Mitä siitä?”

Mielestäni juuri se oli hienoa, että Kimi haistatti paskat etiketille ja hyville tavoille.

“Ettei sen tarvinnut miljoonistaan huolimatta käyttäytyä. Hmm... Saman on tehnyt moni muukin, he eivät vaan ole päässeet lehtiin.”

Aivan loistavaa.

“Nythän se on hyväksyttävää, kun Kimi on voittanut Monacon ja ruiskuttanut Paris Hiltonin päälle samppanjaa. Nyt se on hyvä juttu. Jonkun muun ruiskuttaminen ennen Monacoa ei olisi ehkä ollut niin hyvä juttu. Olen juonut niin paljon tänään vettä, että mä käyn nyt naistenhuoneessa. Tehköön mitä haluaa mun puolesta. Me oltiin Jukan kanssa Jennin ja Kimin häissä, kun me tunnetaan ja noin päin pois… Mä ymmärrän hyvin niiden ratkaisuja ja tekemisiä.”

Mitä vähemmän ihminen itsestään paljastaa, sitä kiinnostavampi hän on. Mitä sanot?

“Jep.  On minustakin pyydetty juttuja vaikka en ole julkkis. Itse en ole ollut julkisuudessa muuten kuin 50-vuotispäivien yhteydessä. Suomen Kuvalehti teki haastattelun ja Herlin kirjoitti IS-Plussaan. Tähän mä lähdin, koska Markus ja Sedukin ovat olleet Cityssä. Stefan Lindfors muuten soitti eilen ja pyysi sanomaan sulle, että nämä Miss Sixty farkut ovat Stefanin ostamat.”

Sait aika paljon lahjoja. Vespan, pöydän ja farkut...

 “Antiikkipöydän, Tiffanyn hopeita. Markus ja pojat järjestivät mulle 50-vuotispäivät Kaivohuoneelle. Ahomaa juonsi illan. Sain pojilta skootterin. Näiltä pojilta, näiltä ystäviltä.”

Oletko jo kokeillut ajamista?

Skootteri on ollut puoli vuotta Solar Filmsissä. Heti kun ilmat paranevat, painan baanalle. Sain paljon muutakin ja kaikki lahjat olivat yhtä kivoja.”

Olet pönötysjournalismin äiti. Kenen kanssa haluaisit vielä pönöttää?

“Mitä on pönötys?”

Julkkiksen kanssa samassa kuvassa poseeraamista.

”Hmm. Kuningatar Elisabethin ja Clint Eastwoodin. Prinssi Charles on jo. Mene vierasvessaan katsomaan. Siellä niitä kuvia löytyy.”

FILE: Rita Tainola

  • Ikä: 50 vuotta
  • Pituus: 172 cm
  • Paino: 66 kg
  • Kello: Cartier, Suunto
  • Tuoksu: Est. Lauder Priv. Coll.
  • Juoma: Vesi, punaviini
  • Auto: Mersu CLK
  • Siviilisääty: Naimisissa

25 kommenttia

FatLeilah

22.6.2005 12:21

Mika tänä jutun idea oli? Ei mielestäni ihan parasta Jaana Rinnettä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KanaHoo

23.6.2005 06:26

Ja onkos tämä Rita-rouva tehnyt joskus jotain muuta kuin kirjoittanut jostain mitättömien tyyppien mitättömistä yksityisasioista? Suhtautui vaan niin ylimielisistä Teräsbetonin tyyppiin.

"Antoi" haastattelun Cityyn, kun Markus ja Sedukin (hohhoijaa...) olivat antaneet. Ritalle kanssa elämä, pls!

Jaana, Ralph Laurenin kuteet ei ole maailmalla mitään ihmeellisiä, ihan marketkamaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mepunepu

23.6.2005 17:22

hyökkäävä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Duh

24.6.2005 17:40

Hajotkoon selluliittiin loser!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

titsuli

27.6.2005 00:06

Mikä ihme tuota cityn toimittajaa oikein vaivaa? Eikö oli jotenkin asiaakuulumatonta mennä aktivistiasenteella haastattelemaan skumppapiiritoimittajaa? Voi hyvä jumala, jättäkää ne puoluekirjanne kotiinne kun menette tekemään ihmisistä juttuja, tuskin ketään kiinnostaa että panisit mielummin rekkakuskia, kuin miljonääriä. ei ainakaan minua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tehosekoitin

27.6.2005 12:17

Ehdottomasti samaa mieltä. Ei kiinnosta pätkän vertaa TOIMITTAJA, jolla ei ole aiheeseen mitään asiaankuuluvaa rakentaa tai haastavaa sanomista, vaan haastateltavan tulisi olla pääroolissa. Kolumnit on itsensä ja omien ajatustensa tuomista varten.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Heppu123

28.6.2005 14:24

"asiaankuulumatonta mennä aktivistiasenteella haastattelemaan skumppapiiritoimittajaa"

Mitä tarkoittaa aktivistiasenne? Pitääkö skumppapiiritoimittajiin suhtautua jollain tietyllä tavalla? Sehän J. Rinne took shöy, joten ihan hyvin voi heittää sekaan omat läpät. Pitäisikö kirjoittaa jotain hajuttomia ja mauttomia julkkisten kotiesittely juttuja vai?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tiikeriraita

28.6.2005 15:29

Sinällään virkistävää huomata, että jopa työkseen turhista ihmisistä turhia tietoja onkiva ammattilainen toivottelisi Fingeroosin mielellään jonnein kauas, josta ei paluuta ole.

Rajansa turhuudellakin, ilmeisesti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

marmary

1.7.2005 01:22

minun mielestä juttu rita tainolasta oli mielenkiintoinen ja asiallinen.

jaana rinteen asenne tosin ärsytti.

ihmisiä vaan vituttaa jos jollain menee hyvin/on rahaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Scubadoo

1.7.2005 16:38

Miten niin Ritalla menee hyvin tai se on jotekin rikas?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kamoon

6.7.2005 12:16

Siis kun se vertas Julio Iglesiasta ja rekkakuskia, että mieluummin panisi rekkakuskia. TUO on sitä että suomalainen ei rahan perässä juokse. Muka. Ehkä. Mutta kyllä mä mieluummin Julion ottaisin kuin rekkakuskin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vera_84

7.7.2005 16:01

siis juttu oli mielenkiintonen, koska Ritan mielipiteet kiinnostaa, mutta oliko jutun toimittajan pakko pistää omia mielipiteitä juttuun ja yrittää(!) pistää niitä myös Ritan suuhun.

Ja vielä jutun kirjoittajalle.
ÄLÄ puhu asioista mistä sulla ei ole harmainta hajuakaan. (liittyen "Pissislehdet Seiska ja Katso! toimivat ilman moraalia, myös ilman iltapäivälehdille tyypillistä kaksinaismoraalia. Iltapäivälehti on vähän niin kuin pin up tyttö, seiska on huora. Seiska on camp. Onko seurapiirigenren sisällä mahdollista pilailla?")
Pitäisi toimittajana tietää, että jokaikistä lehteä koskee sama laki...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hiuhiu

11.7.2005 12:41

Laki on sama mutta mutta seiska ja jne on kyllä alhaisimpia lehtiä mitä löytyy.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ace1

11.7.2005 14:32

Kyllähän Rinteen haastattelu oli aikas p:stä. Turhaa panettelua. Olis käyttänyt aikansa paremmin niin olis päässy paremmin perille Ritastakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

apua

18.7.2005 00:21

tämäkö on sitä city-lehden vip-
kerholaisten keskustelua?

siis huh huh.

taidatte olla sedun yökerhojen hyvin tärkeitä henkilöitä,ajatustenne tasosta päätellen.

puskajussit hoi

ettekö edes tajunneet mistä jutussa oli kysymys?
kahden täysin erilaisen arvomaailman kohtaamisesta.

hankkikaa itsellenne elämä, tai edes parempaa luettavaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AS_

19.7.2005 13:35

Luoja etta Jaana Rinteesta tulee paa kipeaksi.

Etta Erkko "uitti Helsingin Sanomien kautta Suomen Euroopan Unionin"? Mita han talla lauseella mahtoi tarkoittaa? Vai oliko tarkoitus sanoa etta "uitti Helsingin Sanomien kautta Suomen Euroopan Unioniin"? Talloin oikea kirjoitusasu olisi ollut EU:in, lyhennetta taivuttaessa tulee lisata kaikki ekstrakirjaimet sinne : peraan. Esim Euroopan Unionille: EU:lle.

Kieli on toimittajan tyokalu. Kai sita nyt timpuriltakin vaaditaan, etta osaa vasaraa ja hoylaa kayttaa?

Enka edes jaksa aloitaa siita, etta onko haastattelussa tarkoitus haastatella, vai kertoa omia mielipiteitaan.

Mutta taytyy myontaa, etta saan naista taman tytsyn juttujen lukemisesta jonkinlaista masokistista mielihyvaa. Ammattitaidottomuus ja itserakkaus on niin uskomattoman suurta, mietin montako vastaavanlaista insinooria on maailmassa ja milloin satun astumaan sisalle rakennukseen, jonka rakenneinssin taidot ja tiedot ovat olleet samalla tasolla.

Luojalle kiitos etta tyhmat usein ymmartavat valita yksinkertaisen ammatin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

asssshole

23.7.2005 00:42

" saan masokistista mielihyvää

lukiessani kaltaistesi

aasien PILKUN nussintaa. "

Jos Rinteen lauseesta puuttuu kirjain sinun päästäsi puuttuu
muutakin kuin kirjain, ASS


Haloo, ass!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

luuuserit

23.7.2005 00:47

ketkä tänne oikein kirjoittavat

näitä mielipiteitä?

äidinkielenopettajat?
toimittajat?

ei haastatteluja tehdä teille punakynäilijöille vaan luettaviksi!

mitä rinteen juttuihin tulee
niiden edessä lukee jaana rinne
talk show...
rinne provosoi haastateltavia.
sehän on metodi.
näyttää toimivan.

tehkää itse perässä, jos pystytte.

haaaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hohooooo

23.7.2005 21:12

Oletteko koskaan tympääntyneet ritan omahyväiseen käyttäytymiseen? Järkytyin tänään kuinka pikkujulkkis käyttäytyy kuin maailman omistaja. Mikä noita keski-ikäisiä naisia nykyään vaivaa? Laihduttaisi niin näyttäisi edes paremmalta....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JazkaXWY

29.7.2005 14:23

"Oulussa kysyin joltain Teräsbetoni-kundilta, että kukas sä oikein olet. Ai Teräsbetoni, good for you. Oletko tehnyt jotain muuta elämässäsi?" Mitä sinä itse olet tehnyt, Riitta? Nuollut perseitä, palvonut mammonaa, julkisuutta, pitänyt päälläsi muotivaatteita. Se maailma, missä luulet eläväsi on vain pieni syylä yhteiskunnan vartalossa. Kaltaisesi mammona/julkisuus ruokailevat ihmiset eivät tajua imevänsä arvomaailman tyhjiä kiveksiä. Julkisuushuoraisessa yhteiskunnassamme olet vain vanha hotellin aulan lutka, joka ei tajua katsoessaan timanttisormustaan, että seuraava taksi ei viekään mihinkään. Sitäpaitsi olet teknisesti huono kirjoittaja. Kiitos

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jirb_Noikkanen

3.8.2005 22:58

Jaana Rinne,

Tama juttu oli kaikessa sekavuudessaan ehka huonoin kaikista huonoista tekeleistasi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

anni33

5.12.2006 13:54

jaana rinne on perseestä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ärzy

15.8.2007 13:29

Ritalla ihan hyviä mielipiteitä kun vaan oikeesti ajattelisi niin. Sattumoisin tiedän, että hän jos kuka katselee ns. taviksia nenänvarttapitkin kun kulkee rikkaiden julkkisten kanssa TYÖNPUOLESTA. No voihan siitäkin olla turhan ylpeä..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Matin veli

15.2.2008 00:27

Tänään ystävänpäivänä satuin katselemaan tv-2 ohjelma ja muistelmat vuosien takaa jolloin veljeni Martti oli vielä kuvioissa mukana kertoi ystävästään Boriksesta " Poopasta " joka toi amerikiasta auton en ole ihan varma mutta se saatoi olla Ford Custom merkkinen joka sen aikaisessa Suomessa oli ainutlaatuinen juttu ja me pikkupojat oltiin ihan halttiossa että amerikanrauta kulkii meidän kaduilla.
Muisti`heräsi kun katselin ohjelmaa ja kummakyllä olet ihan kun tuttu vaikka emme ole koskaan tavanneet mutta Matti oli hyvin iloinen sun menestyksestä urallessasi ja kehui sua aina...ja siihen on helppoa yhtyä`olet upea.
Hyvä Ystäväpäivä

Pentti Väisänen
pvaisan6@welho.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hmpmh

12.1.2011 08:28

Rita ei TIEDÄ tai TUNNE puoliakaan ihmisistä joita hän haastattelee . pyrkijä - thats all!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi