Rockin´ with the best

Viime vuosien näytöt ovat nostaneet suomalaiset breikkarit maailman kärkeen.

Jussi
Jussi "Focus" Sirviö on kilpaillut, esiintynyt ja tuomaroinut yli 30 maassa.

Circle Kingz -tapahtuma on haalinut viimeisen kuuden vuoden ajan maailman parhaita katutanssijoita 2 vs. 2 -battleen Sveitsin Lausanneen. Suomalainen Flow Mo -ryhmä on kiistatta lattian kuninkaita, sillä Sveitsin reissuilta mukaan on tarttunut kaksi voittoa ja kolme kakkossijaa.

Lauantaina Club YK:lla etsitään paikallisia breikkiprinssejä. Circle Prinz -kisan voittajat matkustavat Sveitsiin marraskuun alussa kisaamaan viimeistä kertaa jaossa olevasta kuninkuudesta. Flow Mon tanssijoita ei YK:lla nähdä kisaamassa, sillä kaverusten operoima tanssikoulu Saiffa järjestää tapahtuman. Lausannen Circle Kingzissä Flow Mon tähdet ovat itseoikeutetusti mukana.

”Circle Prinz järjestetään joka vuosi ympäri maailmaa, jotta kovimmat kilpailijat saadaan Sveitsiin paikalle."

Kalifornialainen Roxrite edustaa Renegades-ryhmää ja kiertää jatkuvasti maailmaa RedBull BC Ones Allstars-kokoonpanossa.
Kalifornialainen Roxrite edustaa Renegades-ryhmää ja kiertää jatkuvasti maailmaa RedBull BC Ones Allstars-kokoonpanossa.

"Tämä on hyvä tilaisuus voittaa lento- ja matkustuskulut. Aiemmin tätä järjestettiin Ruotsissa, mutta saatiin oikeus Suomeen, kun täällä on ollut niin kova meininki”, Suomen guruihin kuuluva Jussi Sirviö, artistinimeltään Focus, kertoo.

Flow Mon ja Saiffan tiedottajana toimiva Sirviö aikoo lähteä Sveitsiin hakemaan viimeisen Circle Kingz -päänahan takaisin sinne, minne se kuuluu.

”Kaks vuotta sitten voitettiin viimeksi, viime vuonna hävittiin perhana amerikkalaisille”, Sirviö sanoo.

Suomalainen katutanssi on saavuttanut maailmalla erittäin arvostetun aseman.

”Suomi on tosi tunnettu ja viime vuosina ollaan päästy ihan kärkikastiin. Taso on niin kova, että pioneerit tulevat nykyisin mielellään Suomeen haistelemaan tunnelmaa”, Sirviö kuvaa.

YK:n esikarsintaan odotetaan 40 paria haastajia. Mainituista pioneereista tapahtuman vetonaulaksi tulee Yhdysvalloista Omar ”Roxrite” Delgado, joka on 28 vuoden iästään huolimatta ehtinyt jo lajin legendojen joukkoon.

”Erittäin päällikkö kaveri. Hän on voittanut jo yli 70 kansainvälistä kisaa ja tekee kovaa duunia joka viikonloppu ympäri maailmaa saadakseen ensimmäisenä breikkarina 100 voittoa täyteen”, Sirviö kuvaa tuttua miestä.

Roxrite ja Focus eli Delgado ja Sirviö kohtasivat 2009 Orlandossa battlessä, joka on nostettu kautta aikojen parhaiden taistojen joukkoon.

”Voittajaa ei valittu, mutta vedettiin historiallisen rankka 12 erän matsi, kun yleensä jengi jaksaa vetää 10 erää. Roxrite ei halunnut lähteä mihinkään lälläribattleen ja tulos oli sen mukainen. Molemmat treenasi puoli vuotta ja veti hyvin”, Sirviö muistelee.

Kyseisen matsin lisäksi tanssilla kymmenen vuotta itsensä elättänyt Sirviö nostaa omiin tähtihetkiinsä legendaarisen bboy-ryhmä Rock Steady Crewn vuosittaisen ryhmäbattlen voiton Flow Mon kanssa vuonna 2006 sekä sen, kun Hollannissa nimettiin kisa hänen mukaansa.

”Se oli aika siisti läppä.”


Circle Prinz Finland Club YK:lla lauantaina 1.10.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi